seizoen 3.0 is er

Onze stap naar energieneutraal wonen

Duurzaam wonen in een art-deco huis

Vandaag nemen we jullie mee op onze reis naar een duurzamer leven, en hoe we onze woning klaarmaken voor een energiezuinige toekomst. Zoals sommigen van jullie misschien al hebben gezien, is dit Sundae Huis geen kleine woning. En gezien we niet alle muren kunnen isoleren, willen we wél zo duurzaam mogelijk verbouwen. We lieten ons adviseren en installeren een warmtepomp, gekoppeld aan zonnepanelen!

Voor gerichter advies, maakten we ook een afspraak met een lokale en gecertificeerde expert van Luminus-Insaver

bekijk meer in onze nieuwste video

Adviesgesprek lokale en gecertificeerde expert van Luminus-Insaver

High performance-zonnepanelen
We zetten hierbij terug een mooie stap in de richting van een energieneutrale woning. Eline en haar gezin zijn al een tijdje klant bij Luminus, en waarom zouden ze verder zoeken als Luminus de nieuwste generatie high performance-zonnepanelen aanbieden, mét 25 jaar garantie! Het dak is volledig future proof gemaakt en het stijlvolle design van de Luminus zonnepanelen is echt een troef. De zonnepanelen worden geïnstalleerd door Insaver, een filiaal van Luminus, wat garant staat voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

ontdek Luminus - Insaver zonnepanelen

Warmtepomp en andere huishoudelijke toestellen
Een warmtepomp haalt warmte uit zijn omgeving en geeft die af aan je woning. Hoewel dit een zeer duurzame oplossing is, verbruikt een warmtepomp best veel elektriciteit. Net daarom zijn zonnepanelen en een warmtepomp zo'n goede match. De energie die je opwekt via je zonnepanelen kan je slim inzetten voor je warmtepomp, net als voor de andere grootverbruikers in je woning zoals bv. een droogkast of een vaatwasmachine. Deze vorm van autoconsumptie is duurzaam én voordelig voor je energiefactuur!

ontdek meer over warmtepomp

zgrg

Waarom kiezen voor Luminus-Insaver?

Luminus-Insaver kan ook voor jouw woning een match zijn:

  • Persoonlijke begeleiding: Luminus-Insaver komt gratis bij je langs en helpt je bij het maken van de juiste keuze op maat van jouw gezin. Dit advies is geheel vrijblijvend!
  • Betrouwbare plaatsing: door hun eigen lokale installateurs
  • Realtime monitoring: via EnergyControl Monitor kun je je verbruik én injectie in realtime volgen. Zo weet je wanneer je zonnepanelen voldoende energie opwekken en het ideaal is om die zonne-energie te verbruiken. Op die manier renderen je zonnepanelen optimaal!
  • Ondersteuning: ze helpen je bij de keuring en aanmelding van je installatie en begeleiden je bij de veranderingen in je energiecontract en voorschot.
  • Andere energieoplossingen: zoals een thuisbatterij, laadpaal en slimme sturing van je volledige installatie.
  • Toegankelijk voor iedereen: zonnepanelen plaatsen kan ook voor niet-Luminus klanten!

meer info

waarom zonnepanelen?

Waarom zonnepanelen?

Ik hoor je denken, waarom toch altijd al die heisa rond zonnepanelen?
Wel, die heisa is wel terecht! Als je energiefactuur voordeliger wordt, dan is het echt wel waard om de investering te doen.
Via de simulator van Luminus kom je heel concreet te weten hoeveel je investering zou zijn en wat de terugverdientijd is. Lijkt het je interessant of heb je nog vragen, boek dan zeker een vrijblijvend adviesgeprek in met Luminus-Insaver.

Waarom nog?

  • beperkte investering met grote impact
  • onafhankelijk van schommelende energieprijzen
  • beter rendement dan spaarboek
  • snelle installatie en geen onderhoud nodig

ga naar de simulator

Nog een term die we willen verduidelijken: wat is autoconsumptie?

Autoconsumptie betekent dat de opgewekte stroom meteen in jouw woning wordt hergebruikt. Dit wordt gemeten via de digitale meter. Verbruik je geen stroom? Dan wordt de energie in het net geïnjecteerd. Hiervoor krijg je een klein bedrag per kWh. Maar wanneer je elektriciteit verbruikt terwijl je zonnepanelen niets opwekken, moet je stroom terugkopen van het net aan een hogere prijs.

meer informatie

Zonnestroom is de mooiste manier om je eigen energie op te wekken met behulp van je zonnepanelen.

nog vragen? contacteer Luminus-Insaver

Verhoog je auto-consumptie met een thuisbatterij

We willen uiteraard het maximale uit onze zonnepanelen halen. En daarom maken we -bovenop de koppeling met de warmtepomp van Van Marcke, ook een combinatie met een thuisbatterij van Luminus-Insaver.

Wat is dat?
Een thuisbatterij slaat de energie die je zonnepanelen opwekken op voor later gebruik. Hierdoor kun je je auto-consumptie verhogen van 30% naar maar liefst 70%. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het stroomnet en meer van je eigen opgewekte energie gebruikt.

Heb je na deze uitleg nog steeds vragen of moeite met bepaalde termen?
Aarzel niet om Luminus te contacteren voor verdere vragen!

contacteer Luminus

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.