seizoen 3.0 is er

Dakrenovatie: de transformatie van het dak!

Van een lekkend dak naar een duurzame parel

Iedereen wil graag duurzaam verbouwen, maar wat heb je aan al dat isoleren en energiezuinig verwarmen als je dak niet op orde is?

Hier zijn enkele belangrijke aspecten:

  1. Energie-efficiëntie: door warmteverlies te verminderen, hoef je minder te verwarmen, wat resulteert in lagere energierekeningen.

  2. Comfort: constantere binnentemperatuur. In de winter houdt het de warmte binnen, terwijl het in de zomer de hitte buiten houdt.

  3. Bescherming van de woning: een duurzaam dak beschermt niet alleen tegen warmteverlies, maar ook tegen vocht, schimmelvorming en structurele schade

  4. Gezondheid en welzijn: een goed geïsoleerd dak draagt bij aan een gezondere binnenluchtkwaliteit door vocht en schimmelvorming te verminderen

  5. Waardevermeerdering van het pand: een duurzaam dak kan de waarde van een pand verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met lagere energiekosten en een betere milieuprestatie.

bekijk onze reel

premies voor dak

Lees verder om te ontdekken hoe we ons dak omvormen van een bron van energieverlies tot een duurzaam pronkstuk van onze renovatie!

nieuw dak in the making!

Een dak dat aan de hedendaagse normen voldoet

"Ja, we hebben echt een nieuw dak nodig!" Dit was onze onmiddellijke conclusie zodra we de toestand van het huis van Seizoen 3.0 onder de loep namen.

Het kostte niet veel onderzoek om te zien dat het dak niet meer aan de normen voldeed. Met gaten, gebrek aan isolatie en de aanwezigheid van asbest in de oude pannen, was er actie nodig. Gelukkig waren de spanten nog in goede staat, maar de rest van het dak moest volledig vernieuwd worden.

Maar gelukkig kwam daar onze partner in crime, Cauwelier, om de hoek kijken, paraat om ons te helpen voor een nieuw dak! 

ontdek onze friend Cauwelier

Valt het jou ook op? De achtergevel nadert zijn voltooiing! De vakmannen zijn bijna klaar met de transformatie en we kunnen niet wachten om het eindresultaat te delen. Blijf op de hoogte voor de grote onthulling! 

ontdek onze friend Vande Moortel

the making of het nieuwe dak

Perfecte match met Cauwelier

  1. Marktconforme prijs: Cauwelier bood ons een eerlijke prijs die perfect paste binnen ons budget.
  2. Uitstekende communicatie: de communicatie verloopt vlot en transparant, waardoor we altijd op de hoogte waren van de voortgang van het project.
  3. Vlekkeloze opvolging: de opvolging van de dakwerken verloopt zonder enige hapering.

Cauwelier dakwerkers aan het werk

Een stralend nieuw dak

En zo wordt ons dak terug een pareltje! We kiezen voor zwarte ruitleien aan de zijkanten van de dakkapellen en Stormpan 44 Antraciet voor het hellende dak. De dakrand wordt afgewerkt met trespa in het zwart. 

Om het huis nog beter te isoleren, zullen we de onderkant van het dak bekleden met spuitisolatie. Dit zorgt niet alleen voor een betere thermische isolatie, waardoor we minder energie verbruiken en onze energierekening verlagen, maar het helpt ook om geluidshinder van buitenaf te verminderen. Zo kunnen we in alle comfort genieten van ons vernieuwde dak en zorgeloos verder verbouwen en isoleren, wetende dat het dak jarenlang tegen een stootje kan.

PS: dit is slechts een voorlopig voor-en-na resultaat; aan het einde van de renovatie verrassen we jullie met een finale droneview

Benieuwd naar de volgende stappen in het renovatie avontuur van Seizoen 3.0? Blijf ons volgen voor meer tips en inspiratie voor jouw eigen projecten!

volg ons op Instagram

het leggen van de dakpannen

big up to Stebo Steigers

Stellingen voor het dak

We doen ook graag nog een kleine shout out naar Stebo Steigers voor het leveren en plaatsen van de stellingen!

ontdek onze friend Stebo Steigers

Volg jij Seizoen 3.0 mee? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.