woonverhalen

Een oase van rust met Scandinavische invloeden bij Anouk en Wim in Mortsel

Huispaspoort 

Anouk, docent toegepaste psychologie & HR-consultant en Wim, Airfreight Manager Pharma & Healthcare met dochter Marilou en zoon Georges  

Halfopen woning in Mortsel  

Gebouwd in 1965 

Volledig gerenoveerd  

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Een rustige wijk in Mortsel, familie en vrienden dichtbij en een huis uit de Sixties met veel potentieel. Voor Anouk en Wim een combinatie waar ze alleen maar van durfden dromen. Afscheid nemen van hun woonst in Antwerpen centrum deed het koppel met spijt in het hart, al was het met een gezin hoogtijd om rustigere oorden op te zoeken. En daarvoor is Mortsel de ideale locatie. Eerst woonden ze nog twee jaar in een iets drukkere straat, tot dit huis achter de hoek te koop kwam. “Toen we hier destijds passeerden, hoopten we altijd al dat in deze leuke wijk iets te koop zou komen”, vertelt Anouk. En zo geschiedde! Het koppel had vooral veel zin in een nieuw verhaal, dat van start ging met leuke verbouwplannen. Dat deze plannen midden in coronatijden vielen, was ietwat een domper op de renovatievreugde. Al hield dit Wim niet tegen om heel wat voor elkaar te krijgen in het huis. Anouk nam met veel plezier de verantwoordelijkheid op haar om het geheel stijlvol in te richten. “De bedoeling was eigenlijk om enkel de badkamer te renoveren, maar dat is ietsjes anders uitgedraaid”, lacht Wim.  

vloer: Floorify – witte kasten & wandplanken: Ikea – salontafel: Xenos – zetel: Gero – wandtapijt: HK Living – zitzak: Made – houten schalen: Action – vaas bureau: YGO – poefjes: Zeeman 

Woonstijl  

Als er iets is wat de woning van Anouk en Wim typeert, dan is het wel de rust die dit huis uitstraalt. Het zijn de neutrale kleuren en moderne materiaalkeuzes die de toon zetten in de zit-, en eetkamer. De overheersende witte kleur, in combinatie met beige tinten en houtelementen doen meteen denken aan de Scandi look, in een mix met Japandi style. De keuken is vooral heel lichtrijk, met een strakke, witte keuken en een groot schuifraam dat hier aan de basis ligt. 

kasten: Ikea – bak speelgoed: Ikea – schilderij: Bye-Boo – lamp: Zara Home – tafel & stoelen: Juntoo 

keuken: Ixina 

Op de eerste verdieping bevindt zich het speelparadijs voor Marilou en Georges. Terwijl lichte tinten en Scandinavische invloeden op het gelijkvloers centraal staan, is het de tweedehandssfeer en warme kleuren die primeren op de bovenverdieping. Anouk houdt ervan om af en toe unieke vintage items een nieuwe invulling te geven. Zo pronkt een oude kast van Wims oma in de kamer van Georges en zijn hier en daar enkele leuke kringwinkelvondsten te bewonderen in deze slaapkamers.  

slinger: Casa — dierenhoofden: Xenos – witte opbergbak: Ikea – tapijt: H&M Home – tapijt tijger: Kwantum 

We vinden het za-lig om in de kringwinkel rond te snuisteren naar unieke stuks

gordijnen bed: Ikea – tapijt: Tapis Petit – boekenrekjes: Ikea – kussen onder hemelbed: Vertbaudet 

de blikvangers

01: opgeruimd staat netjes  
Een huis zoals dit, dat er piekfijn uitziet, vraagt natuurlijk om voldoende opbergruimte om alle spullen in op te bergen. Dé oplossing hiervoor ligt in de master bedroom, waar Anouk en Wim stijlvolle, ingebouwde kasten voorzien hebben. Marilou en Georges zijn ook fan, want op schattenjacht gaan in de kasten van mama en papa vinden ze de max ;-).

02: home office 
Werken doet Anouk het liefst van al aan het bureautje in de zitkamer, dat hélemaal blendt in het frisse interieur. “Ik merk dat dit de ideale spot is om extra gefocust te zijn op mijn werk. Dat komt vooral omdat ik op een muur kijk en op deze manier minder afleiding heb, van spelende kids bijvoorbeeld ;-)", aldus Anouk. En zo gaat er ook geen ruimte verloren. Thanks voor de tip!  

03: kids corner  
Onder het motto ‘elk hoekje optimaal benutten’, valt ook het speelhoekje voor Marilou en Georges. Over de indeling van de benedenverdieping is duidelijk goed nagedacht. Het is dé perfecte invulling van deze hoek, die de eetkamer met de keuken verbindt. Bovendien matcht het speelgoed helemaal met het kleurenpalet van het volledige gelijkvloers, nice!   

04: authentieke touch  
Dé eyecatcher in de slaapkamer van Anouk en Wim is toch wel de grote witte muur, waar de authentieke bakstenen mooi uitkomen. Een heel leuk idee om een frisse, strakke inrichting toch dat tikkeltje extra te geven. Het ruwe karakter van deze bakstenen muur creëert een industriële vibe in de moderne slaapkamer. Contrast brengen doe je dus zo!  

meubels: Going Objects – sanitair: Desco – zeepdispenser: Zara Home 

Hoe speels het is in de kinderslaapkamers, zo rustig is het één verdiep hoger. Daar waar oorspronkelijk drie slaapkamers waren, is nu een prachtige en ruime master bedroom mét aansluitend een privé badkamergedeelte. Perfect om even te ontsnappen aan de drukte in huis ;-). In deze plek wordt de sfeer van de zit- en eetkamer mooi doorgetrokken. Een stijlvol geheel met een witte kleur die de bovenhand neemt en hout die ook hier een constante blijft, zoals de houten balken aan het plafond, houten dressoir, maar ook het originele houten wastafelmeubel maken de look compleet.  

 

houten kast: Ikea – tegels douche: Impermo – zeepdispenser: Zara Home

Dank je wel voor de gastvrijheid Anouk en Wim!  

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.