woonverhalen

DIY ontmoet art deco bij Laurence in Gent

Huispaspoort

Laurence Lebon, marineofficier (40) en Nils, officier paracommando 

Gerenoveerde woning uit 1949 in Gentbrugge

Aangekocht in 2007

Bel-etage verbouwd tot gezinswoning

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Laurence en Nils leerden elkaar kennen op de militaire school. Toen de vonk in 2007 oversloeg, lieten ze er geen gras over groeien en trokken ze op huizenjacht in de rand rond Gent: een centrale basis voor Laurence die aan de kust werkt en Nils die richting Turnhout moet. Na een vijftal bezoeken vonden ze hun ding in Gentbrugge. Een bel-etage met slechts één slaapkamer klinkt doorgaans niet als het ideale scenario, maar het creatieve duo zag er meteen het potentieel in.

Drie jaar na aankoop gooiden ze de structuur van de woning helemaal om. “Voorheen kwam je binnen en moest je direct met de trap naar boven. Het gelijkvloers werd bijna niet benut. Samen met een interieurarchitect hebben we dat concept volledig herzien. We bouwden beneden een stuk uit en richtten daar de keuken, eetkamer en woonkamer in om boven plaats te maken voor extra slaapkamers”, vertelt Laurence.

Troeven van de woning

Dankzij de verbouwingen verdubbelde de bewoonbare oppervlakte van de woning. Zo creëerden Laurence en Nils niet alleen meer kamers, maar ook een enorm gevoel van ruimte op de benedenverdieping. De keuken werd op maat gemaakt, inclusief eiland en een eettafel voor het hele gezin. Een driedelig schuifraam brengt veel licht in de woonkamer en zorgt voor een mooie overgang naar de tuin: eveneens een grote meerwaarde voor een stadswoning.  

Keuken: maatwerk - Wandrekje: Rose in April - Keramiek: HK Living - Zetel: Molecule – Kinderportretten: Elizabeth Clements – Eetstoelen: Zuiver – Buffetkast: HK Living - Bureau: Maisons du Monde – Muurdecoratie wereldbol: Maisons du Monde – Kaders: Print & Frame – Stoel: Zuiver - behang: Roomblush

Hoewel de badkamer iets kleiner is, slaagde Laurence er toch in haar droomsetting te realiseren, met bad én douche: “Ik wou per se een inloopdouche en een losstaand bad, wat niet vanzelfsprekend was in een kamertje van 2m60 op 2m80. Maar we hebben de perfecte indeling gevonden zodat ze er allebei in passen zonder dat het allemaal te krap aanvoelt.” Een breed raam tot aan het plafond versterkt de optische diepte nog meer, terwijl Portugese vloertegels de zon in huis halen. Een stijlvolle match met de koperkleurige accenten van de kranen!

Bad: Clou vrijstaand bad in acryl – Wastafel: DIY – Kranen: Axor – Kledingrekje: Yamazaki – Vloertegels: Apavisa

Beddengoed: Marie Marie - Behangpapier: Paint van Roomblush - Wandposter: IXXI - Vloertegels: Apavisa

Portugese vloertegels halen de zon in huis en matchen perfect met de koperkleurige kranen.

De blikvangers

01: authentieke houtkachel
Charmant en uniek: de vrijstaande houtkachel met marmeren omlijsting in de master bedroom eist alle aandacht op tussen een rij strakke inbouwkasten.

02: marineproof bureau
Om het thuiswerk aangenamer te maken, creëerde Laurence deze knappe werkplek in de woonkamer, opgesmukt met beelden van haar vorige zendingen in kaders van Print & Frame

03: wastafel of naaimachine?
Laurences liefde voor textielbewerking komt terug in dit unieke badkamermeubel dat ze zelf samenstelde met een oude naaitafel en spiegel uit de kringwinkel.  

04: drie op een rij
Boven de zetel pronken kleurrijke portretten van de drie kleinste gezinsleden. Die liet Laurence op basis van foto’s tekenen door Britse illustratrice Elizabeth Clements.

Dinosaurus behangpapier: Sian Zeng – Kapstok: Kringwinkel – Stoel: Tweedehands

Bedden: Tweedehands – Poppetjes: Dorothee Deraedt

Bed: Tweedehands – Bedhemel: Konges Sløjd – Nachttafel: Maisons du Monde – Nachtlampje: Ferm Living 

Streepjesbehang: Ferm Living – Boekenplankjes: IKEA – Masker: Souvenir uit Venetië – Bureau: Tweedehands – Stoel: Zuiver

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Laurence en Nils !!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen: