binnenkijken in stijlvolle interieurs | wooninspiratie
woonverhalen

Landelijk en knus met karakter bij Margot in Sint-Pieters-Leeuw

Huispaspoort 

Margot, maatschappelijk werkster & Sam, politie-inspecteur

Alleenstaand huis in Sint-Pieters-Leeuw

Aangekocht in 2015

Volledig gerenoveerd

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Voor Margot en Sam is het elke dag zalig thuiskomen in dit gezellig en warm nest in Sint-Pieters-Leeuw. Deze charmante woning was ooit, heel lang geleden, een tolhuisje. Een oude woning met een ziel, da’s wat Margot overtuigde om van dit huis een mooi verbouwproject te maken. 'Al moest ik natuurlijk wel door al het werk heen kunnen kijken om te beseffen dat hier iets leuks van te maken viel, vertelt Margot.

‘Ik heb ook het geluk van een handige familie te hebben, dus ik moest de klus zeker niet alleen klaren’. Het Huis werd volledig gestript en in zo’n jaar tijd maakte Margot van een verouderd pand, dit knus plekje, met veel aandacht voor de landelijke stijl van toen.

Zetel:  Ikea – Kussenslopen : H&M Home – behang plantenprint : kleurmijninterieur – grote kast: Overstock – lamp gouden aap: Seletti – laminaat: Quikstep

Woonstijl

Hoe maak je een woning gezellig en warm? Margot weet als geen ander hoe je dat voor elkaar krijgt. De ultieme combo? ‘Vooral véél hout, planten en kaarsjes. Ik hou echt van kaarsjes’, lacht Margot. Door die gezelligheid en warmte straalt het huis een soort winters vakantiegevoel uit. Ook aan persoonlijkheid en karakter is er in deze woning geen gebrek. Zo zijn er overal in huis invloeden van hun liefde voor reizen op te merken. Strohoedjes als decoratie, een zelfgeschilderde landkaart of een lamp uit Mexico. De souvenirs zijn talrijk aanwezig!

lamp gouden aap: Seletti – laminaat: Quikstep

Margot en haar papa zijn, ook na de verbouwing, partners in crime als het op creativiteit in huis aankomt. Zo klopte ze bijvoorbeeld al bij vaderlief aan om een oude boomstam om te toveren tot een prachtige hanglamp. En Margot? Zij snuistert al graag eens rond op rommelmarkten of tweedehands websites, op zoek naar unieke vondsten, zoals een oud kastje dat een nieuw verflaagje kan gebruiken bijvoorbeeld. ‘We vinden het de max om oude spullen te recupereren en ze een nieuw leven te geven’, vertelt Margot.

posters: posterstore.be – vaas gezicht : maison du monde – rieten staanlampje: Maison du Monde –dressoir in mangohout: Weba – houten kistjes: Casa – windlicht vierkant zwart met glas: Dille & Kamille

‘De dode beesten in huis? Da’s helemaal Sam z’n ding. Niet 100% mijn stijl, al probeer ik ze wel een mooie plaats te geven en te matchen met de rest van het interieur’, lacht Margot.

Wat meer Margot haar ding is? De grote leefkeuken! ‘Toch wel mijn favoriete plekje in huis’, aldus Margot. We spenderen hier zóveel tijd en het is heel fijn om tijdens het koken toch gezellig bij de gasten te kunnen zitten.

keuken: DSM Keukens – SMEG- toestellen: Krëfel – wandtegeltjes en vloer: Carromundo – hanglampen keuken:  Skulm

Waarom iets nieuws kopen als je het zelf kan maken of een oud item kan recupereren?

De blikvangers

01: de wereld rond
Dat Margot en Sam al heel wat plekken op deze aardbol mochten ontdekken, merk je ook aan wand op de bovenverdieping, die volledig vol hangt met maskers uit verschillende landen en culturen. Een indrukwekkende verrassing bij het naar boven gaan!

02: een doorkijk naar vroeger
‘Ze verklaarden mij gek, toen ik vertelde dat ik een stuk muur in de hal ongepleisterd wou laten, zodat we een doorkijk kregen naar de oorspronkelijke bakstenen muur’, lacht Margot. ‘Maar ik weet wat ik wil en ik ben er nog steeds zó blij mee!

03: over de seizoenen heen 
Een leuke plek voor wat cosy quality time, is het overdekt terras. Daar is het zowel in de zomer in het zonnetje, als in de winter met een vuurkorf, zalig tot rust komen. Ook dit is de verdienste van de handige papa van Margot.

04: urinoir krijgt nieuw leven 
Dat Margot pro is in oude spullen recupereren en een nieuwe invulling geven, da's nu wel duidelijk. Zo doet een oude urinoir dienst als wasbak in het gastentoilet beneden. Zo zie je maar, niet alles hoeft nieuw zijn om stijlvol te zijn!

bed : Ikea – hanglamp: Maison du Monde
 

hangzetel eivorm: Van Cranenbroek 

Dankjewel voor de gastvrijheid Margot en Sam!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Katrien en Jan, ma, 12/05/2022 - 11:49
Proficiat Margot....prachtig gedaan.👏👏👏
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:54
Dat vinden wij ook!! Heel inspirerend!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

woonverhalen