woonverhalen

Modern landelijk met authentieke materialen bij Lisa in Zottegem

Huispaspoort

Lisa Delcourt, leerkracht lager onderwijs (29) en Pieter Vidts, landmeter (30) met dochtertje Juliette (2)

Nieuwbouwwoning in Zottegem

Gebouwd in 2019

Alles ‘homemade’ met uitzondering van chape- en pleisterwerken

Woonverhaal

Na talrijke woonbeurzen af te schuimen, hadden Lisa en Pieter een duidelijk beeld van hun droomwoning: landelijk en authentiek. Zo gezegd, zo gezocht.

Ze gingen langs bij een waslijst aan te verbouwen huizen in de Vlaamse Ardennen. Het perfecte pand bleef echter out of the picture. Toen de opportuniteit zich voordeed om een grond te kopen in de perfecte straat, hapte het koppel dan ook direct toe. “We wisten exact wat we wilden maar vonden dat in geen enkel bestaand huis terug.

Zo kwamen we tot de conclusie dat zelf bouwen voor ons de beste optie was”, legt Lisa uit.

Met uitzondering van chape leggen en pleisteren, maakten Lisa en Pieter hun woondroom volledig zelf waar. Ze konden rekenen op de hulp van vader en schoonvader om de plannen voor een op-en-top landelijk huis te realiseren. Na een bouwavontuur van twee jaar was het instapklaar, al staat er volgens Lisa nog heel wat op de wishlist: “We willen graag een tweede badkamer bijmaken op de zolder en het lijkt me ook zalig om een haardvuur te hebben. Ideeën voor de toekomst!”

Woonstijl

Waar nieuwbouw vaak geassocieerd wordt met strak en minimalistisch, bewijzen Lisa en Pieter dat het omgekeerde net zo goed mogelijk is. Ze trokken voluit de kaart van hergebruik om hun huis historische charme te geven. Recuperatiematerialen werden met liefde uitgezocht en met zorg geplaatst. Een karrenspoor van vossenkoppen vormt de oprit, terwijl het dak van de achterbouw bedekt is met oude Bourgondische tegelpannetjes.

Tijdens de winter maken we ‘t extra knus en komt de stijl van ons huis echt tot z’n recht.

In het interieur benadrukken stenen vloeren en massief hout het landelijke karakter. De eiken keuken en het zichtbare dakgebinte creëren een warm kader voor gezellige gezinsmomenten. “Ons huis is een echt winterhuis. De stijl komt optimaal tot z’n recht tijdens de koudere maanden, wanneer we het extra knus maken met traditionele kerstdecoratie”, aldus Lisa.

De blikvangers

01: binnenwandelen op waaltjes
Al bij het binnenkomen, maakt het huis van Lisa en Pieter indruk. Een prachtige vloer in oude Hollandse waaltjes van ManoirMarie siert de hal. Erg duurzaam en makkelijk in onderhoud!

02: DIY dakgebinte
Het dak van de achterbouw is een doe-het-zelfproject om ‘u’ tegen te zeggen. De eiken balken en planchetten kozen Lisa en Pieter zelf uit. Ze werden geschaafd, behandeld en tot op de millimeter in elkaar gepast om als onderconstructie van het dak te dienen.

03: afgerond pleisterwerk
Dankzij de gelijknamige firma gingen alle muren en plafonds in ’t wit. Om extra lichtinval te verkrijgen, opteerden Lisa en Pieter voor schuin pleisterwerk rond de ramen en grote rondingen als tabletten.

04: steel the show
Doorheen het huis zorgen stalen accenten voor een leuk contrast. Onder meer de binnendeuren en de trapleuning werden op maat gemaakt door staalspecialist Roy Verlez.

Shop de stijl


Woonkamer: Zetel: Top Interieur Massenhoven – Televisiekast: Leen Bakker – Tapijt: Weba – Gordijnen: Veneta – Houten legplankjes: Fonq

Keuken: De Bosbeke – Barstoelen: Livin24 – Verlichting: lampenlicht – Eettafel: House & Garden Wetteren

Slaapkamer: Bed: House & Garden Wetteren – Nachtkastjes: Leen Bakker

Kamer Juliette: Vakjeskasten, stoel en rieten mand: Ikea – Ladekast: Zara Home – Tapijt: Tapis Petit

Badkamer: Bad & Badkamermeubel en spiegel: X2O – Wand- en vloertegels: Revoir Paris – Doucheraam: Vandemoortel rustieke bouwmaterialen Zarren

nog meer homestories