woonverhalen

Karaktervolle chaos bij Stephanie in Antwerpen

Huispaspoort

Stephanie (34), office manager/graphic designer en
Cédric (40), key accountmanager met dochtertje Amélie (2) 

Gerenoveerde herenwoning in Berchem

Aangekocht in 2015

Grotendeels opgeknapt door de voorgaande bewoners

Kunst op roze muur en schouw: Stephanie - Hobbeldier: Tweedehands - Koper lamp: Tom Dixon

Woonverhaal

Op haar zevende verhuisde Stephanie met haar mama van Portugal naar België. Ze ging uiteindelijk studeren in Antwerpen waar ze Cédric ontmoette. De twee werden verliefd op elkaar en de stad, waar ze zich besloten te settelen. Omwille van de toffe buurt en de groene omgeving, alsook het centrum vlakbij, viel de keuze al snel op Berchem. Daar hadden ze eerst hun zinnen gezet op een nieuwbouwwoning, maar na enkele fouten op de werf werd het project stilgelegd. 

Tijdens hun verdere zoektocht besloot het koppel een totaal andere weg in te slaan en vielen ze voor de charme van een gerestaureerde art-decowoning. Zelf geen kraks in verbouwingen, wilden ze een zo goed als instapklaar huis en gezien de stijl van dit pand helemaal overeenstemde met hun eigen smaak waren zelfs schilderwerken niet meer nodig.

tip: bewaar op Pinterest

De grote ramen en breedte van de woning laten een donker en gewaagd kleurgebruik toe. Van een felblauwe muur in de woonkamer tot een overdaad aan zwart in de badkamer heeft elke ruimte zo z’n eigen identiteit. In combinatie met de kunst- en designobjecten waar Stephanie en Cédric dol op zijn, oogt het interieur op zijn geheel erg uniek en karaktervol. Het huis is doordrongen van fotografie, grafisch design en schilderwerk, veelal van Stephanies eigen hand.

Gewaagde kleuren en unieke kunstobjecten geven elke ruimte een eigen identiteit. 

Een naam kan Stephanie niet echt op hun woonstijl plakken, wel benadrukt ze dat ze ver van een perfectionist is: “Ik ben een vrij chaotisch persoon en koop dingen omdat ik ze graag zie, niet omdat ze mooi zouden passen in ons interieur. Bij ons thuis moet er absoluut geen perfecte match zijn tussen alle kunstwerken of decoratie. We moeten er vooral onszelf in kunnen terugvinden.”

Zetel: Zanotta – Televisiemeubel: Pastoe – Wit-blauwe vaas: Arket - Okergele lounge stoel: Egg chair van Fritz Hansen - Lichtblauwe kaars: via Fabrek - Geruit tafeltje: Zanotta Quaderna - Salontafels: Patricia Urquiola fishbone table

De blikvangers

01: geschenk aan de muur
Het schilderij in de woonkamer is een werk van Fred Bervoets dat Cédric cadeau kreeg van zijn papa. Stephanie was eerst geen fan, tot ze zag hoe goed het tot z’n recht komt tegen de diepblauwe muurverf. 

02: Cédrics KAWS-collectie 
De Amerikaanse kunstenaar Brian Donnelly, artiestennaam KAWS, is bekend om zijn gekke designfiguren. Cédric is een grote verzamelaar en doorheen het huis spot je verschillende objecten uit zijn collectie.

03: designbadkamer
De voormalige eigenaars lieten de badkamer ontwerpen door Verdickt & Verdickt. Het opvallende design met een geometrisch bad en een contrasterende zwart-witmix verscheen zelfs in een inspiratieboek met badkamerideeën.

04: liefdesletters
De ‘love’-muurverlichting in de kamer van dochtertje Amélie kocht Stephanie al een paar jaar voor haar geboorte met het plan die ooit in de kinderkamer te hangen. Duidelijk een goed idee!

Bed: Gevonden op een uitverkoop – Kleerkast: Tweedehands – Ladekast: Maisons du Monde – Roze stoel: Vintagelab15 – Berenfiguur: KAWS – Tapijt: Benuta – Leeuwenhoofd: Lore Laporte – Bloemenlamp: DIY – Houten olifant: Hygge Kids 

Kranen: Valpra – Design door Verdickt & Verdickt architecten 

Stoelen: Vitra Eames – Lampen: Tom Dixon – Kussentjes: Sissy-Boy

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Stephanie en Cédric !

Delen: