woonverhalen

Kleurrijk en creatief wonen bij Kristof en Joke

Huispaspoort

Kristof, illustrator van kinderboeken & Joke, leerkracht voor kinderen met autisme met kids Seb & Billie

woning in Sint-Laureins

aangekocht in 2007

helemaal zelf gerenoveerd

Woonverhaal

Stap binnen in het gezellige huis van Kristof en Joke, gelegen in het rustige Sint-Laureins, een steenworp verwijderd van de Nederlandse grens. Vanaf het moment dat je het huis binnenstapt, omarmt de creatieve energie van dit koppel je direct.

Het verhaal van hun huis begon in 2007, het jaar waarin ze besloten om alles eigenhandig te renoveren, zij het met hier en daar de hulp van aannemers. Beetje bij beetje gaven ze elke kamer een nieuw leven en telkens wanneer ze dachten dat het voltooid was, kwam er weer een nieuw idee opborrelen. Hun huis is dan ook een levendige reflectie van hun voortdurende drang naar vernieuwing en creativiteit.

oranje/roestkleurige zetel is de Plectrum Lounge van IM Willems Interieur
tapijt onder oranje zetel is van &Klevering

Bij elke stap in de renovatie herzagen we het ontwerp, waardoor we steeds opnieuw moesten beginnen.

Een thuis vol leven

In het hart van het huis, de leefruimte, voel je meteen de bruisende energie die wordt gecreëerd door de overvloed aan planten. Het is alsof de ruimte tot leven komt dankzij de groene vrienden die elke op elke hoek sieren en floreren. Wanneer we Kristof complimenteren met de weelderige planten, glimlacht hij breed en praat hij over zijn vrouw. "Het is allemaal te danken aan haar," zegt hij trots. "Ze is echt een plantenfluisteraar. Als ze thuis komt, kan ze precies zien welke plant extra liefde en aandacht nodig heeft. Het is echt haar passie en het brengt zoveel leven en kleur in ons huis."

De plantenhoek naast Kristofs werkruimte is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van inspiratie. De levendige groenheid zorgt voor een gevoel van rust en creativiteit, waardoor Kristof zich helemaal kan onderdompelen in zijn illustraties

commode op eerste foto is van Furnified
tapijt in living is van Brink & Campman
blauwe kast is op maat gemaakt van Steellish
behang in werkruimte is van Colora, ontwerp van David Boon
raamdecoratie Vlatex Home

Creativiteit in elke hoek

Het huis bruist van creativiteit, van de handgemaakte afwerking in de keuken tot de levendige kleuren die de muren sieren. Overigens zijn al die kleurrijke muren geschilderd met verf van Colora. "Ik heb de keuken helemaal zelf ontworpen," legt Kristof uit. "Vooral de ronde vormen wilde ik integreren om het geheel wat zachter en ruimer te maken. Ik ben gewoon met een eenvoudige schets naar VormStudio gegaan, een lokale vakman hier in Sint-Laureins, en hij heeft het werkelijkheid laten worden." Die afronding in de keuken heeft Kristof eens op Instagram gezien, hij was geïnspireerd om dit te recreëren. 

bewaar deze inspirerende foto's op Pinterest & share

Maar Kristof's creativiteit stopt niet bij het renoveren van hun huis. Hij maakte ook een magazine dat een overzicht geeft van zijn eerste 10 jaar als illustrator, inclusief al zijn werk en schetsboeken. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook nog vier prachtige horloges ontworpen die handgemaakt worden in Londen door Mister Jones Watches. Het is echt geweldig om te zien hoe mijn kleurrijke ontwerpen tot leven komen.

bewaar deze inspirerende foto's op Pinterest & share

De blikvangers

01: perzikstenen

De 'kasseitjes' voor de deur en in de tuin zijn geen gewone stenen, maar gebroken perzikpitten! Een unieke vondst van Nederlandse verkopers, Nocciolo die afval van de voedingsindustrie een nieuw leven geven. Met een garantie van 25 jaar zijn deze pitten verrassend duurzaam en robuust, bijna als hardhout. Het beste van alles? Ze maken een heerlijk geluid als je erop wandelt, wat een extra speels tintje aan de voorgevel en tuin geeft.

02: de keramische lampen

Eén van de interieurstukken waar Kristof en Joke enorm trots op zijn, zijn de prachtige keramische lampen die de ruimte verlichten. Gemaakt door het Italiaanse merk Ferroluce, stralen deze lampen iets unieks uit. Ze zijn volledig handgemaakt met keramiek. Elk stuk wordt glazuurd en gebakken, wat resulteert in echte kunstwerkjes.

03: vogeltjes aan de muur

Een ander opmerkelijk interieurstuk zijn de schattige vogeltjes op de muur, ontworpen door Alexander Girard voor Vitra. Met een glimlach op zijn gezicht deelt Kristof zijn liefde voor deze decoratieve elementen. "Ik ben echt verliefd op de vogeltjes," zegt hij enthousiast. Alexander Girard, die naast ontwerper ook een illustrator is. Misschien verklaart dat waarom Kristof zo'n affectie heeft voor zijn werk. 

04: QR-code vloer

De vloer is een ware ontdekking: een prachtig marmertapijt dat niet alleen mooi is, maar ook praktisch in gebruik. Het leuke aan deze vloer is dat je eigenlijk niet snel iets ziet liggen van stof of vuil

Het is ook verrassend comfortabel om op te wandelen, zelfs zonder vloerverwarming. Ze hebben de keuze van de vloer gemaakt op basis van een heel klein staaltje. "Iedereen verklaarde ons voor gek," lacht Kristof. 

Op de bovenverdieping worden de kleuren doorgetrokken. De kamer van Billie is onlangs opgefrist met een nieuw laagje verf! Het was voorheen mijn atelier, een ruimte vol creativiteit en inspiratie. Maar toen wilden we dat beide kinderen dezelfde ruime kamer hadden. Dus verplaatste ik mijn werkplek naar de ruimte die nu dienstdoet als dressing en opbergruimte voor mijn boeken. "Eerlijk gezegd was die ruimte echt te klein voor al mijn spullen," grinnikt Kristof. Seb's kamer straalt echt die tiener-jongens vibe uit!

bewaar deze inspirerende foto's op Pinterest & share

behang is van Priem in Gent

Staaltje retro behang

In de master bedroom pronkt een fascinerend staaltje semi-origineel behang. Hier hebben Kristof en Joke een knipoog gegeven naar het vroegere behang dat hier prijkte, waardoor een heerlijke dosis retro vibes door de kamer stroomt.

bewaar deze inspirerende foto's op Pinterest & share

Warme sfeer

Het tapijt dat als een kunstwerk aan de muur dient, is rechtstreeks afkomstig uit Marokko, een land waar we jaarlijks naar terugverlangen. Het voegt een vleugje van die authentieke sfeer toe aan ons huis, een levendige herinnering aan onze reizen en avonturen!

Dank je wel voor de gastvrijheid Kristof & Joke!

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Seizoen 3.0

Bekijk hier alle stappen in de renovatie van het derde Sundae Huis! 

Volg het hier