Woontips

Alles wat je moet weten over het kiezen van de perfecte ramen

De kracht van het juiste raam

Het belang van ramen in een huis mag niet worden onderschat. Ze vormen niet alleen een essentieel onderdeel van het ontwerp, maar hebben ook een grote invloed op de algehele sfeer en functionaliteit van de ruimtes. Bij het kiezen van de juiste ramen voor jouw huis zijn er verschillende factoren om te overwegen, zoals materiaal, stijl en functionaliteit. Ontdek in deze blog fascinerende wereld van ramen en alle mogelijkheden waarmee je aan de slag kan voor jouw woning! 

Ben je al bekend met onze friend voor alle ramen in het huis van Seizoen 3.0? We zijn verheugd samen te werken met onze friend, engels ramen en deuren!

ontdek Engels Ramen

Een duurzame toekomst begint bij je ramen

Het lijkt erop dat we soms vergeten hoe cruciaal duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn als we het hebben over het vernieuwen of zetten van onze ramen. We laten ons vaak leiden door esthetiek en persoonlijke smaak, maar we zouden meer aandacht moeten besteden aan de energieprestaties van onze ramen.

Als we nieuwe ramen overwegen, denken we vaak aan dubbel glas en labels voor energie-efficiëntie, maar er is meer dan dat. Het gebruik van geavanceerde profielen is essentieel om je huis optimaal te isoleren. Het vervangen van ramen is niet alleen een kwestie van comfort en esthetiek; het heeft ook een grote impact op je energieverbruik en -kosten. Hoewel de initiële kosten hoog lijken, betalen deze investeringen zich snel terug door energiebesparingen.

Soorten ramen en materialen

Bij het zoeken naar ramen voor je huis, is het cruciaal om de verschillende materialen waaruit ze gemaakt kunnen worden te overwegen. Onze partner, engels ramen en deuren, biedt een scala aan opties, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.

foto credits: annick vernimmen photography
foto rechts onderaan van ©Studio Vedette

foto credits: tvdvphotography

1. Houten ramen:

Hout straalt een tijdloze elegantie uit en past perfect bij zowel klassieke als moderne architectuur. De houten ramen van Engels zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook van hoge kwaliteit. Hout is ook een natuurlijke en duurzame isolator. Met opties zoals retrostijl, subtiel oud-Vlaams, of opvallende blokramen, bieden ze een breed scala aan mogelijkheden voor elk project.

Voordelen van hout:

  • Hoge afwerkingsgraad voor een meerwaarde aan de woning.
  • Duurzame houtsoorten voor prachtige resultaten.
  • Diepere en duurzamere behandeling met lak- of verflagen voor verminderd onderhoud.

ontdek de houten ramen van Engels

foto credits: burobonito

2. Aluminium ramen

Aluminium ramen zijn populair vanwege hun minimale onderhoudslast en strakke afwerking. Met geavanceerde 3-kamer profielen en thermische onderbreking bieden ze bijna dezelfde isolatie als hout of PVC, waardoor je huis energiezuinig wordt.

Voordelen van aluminium:

  • Minimale onderhoudslast met uitstekende duurzaamheid.
  • Maximale glasoppervlaktes voor overvloedig daglicht.
  • Diverse ontwerpen zoals slimslide hefschuiframen en engels hyline met dunne profielen.

Wat is dat precies?

De Engels hyline is één van de smalste minimal frames op de Belgische markt. Met een tussenstijl van amper 18mm dikte onderscheid dit profiel zich op gebied van prestatie, discretie en elegantie. De profielen zijn ideaal voor een toepassing in hefschuiframen en pivotdeuren.

ontdek de aluminium ramen van Engels

3. Steellook ramen

Het steellook design is een uniek concept dat het comfort van aluminium ramen slim combineert met de uitstraling van authentieke stalen ramen. Als pionier in de zoektocht naar slanke aluminium profielen, heeft Engels als eerste steellook ramen ontwikkeld. Een van de grote troeven van steellook ramen is de veelzijdige toepasbaarheid. Of je nu een landelijke woning wilt voorzien van karakter of een moderne loft-stijl wilt creëren, de steellook ramen passen perfect. 

Voordelen van steellook:

  • Sterk en smalle profielen waardoor grote glaspartijen mogelijk zijn.
  • Slijt & kleurvast.
  • Uitstekende isolatie.

ontdek de steellook ramen van Engels

bewaar deze inspirerende foto's op Pinterest & share

4. Engels Hyline

Het nieuwste antwoord op de zoektocht naar de ultieme aluminium schuifsystemen. Deze systemen zijn een ware revolutie in minimalistisch design en bieden ongeëvenaarde prestaties, subtiliteit en elegantie.

Slanke profielen die niet alleen opvallen door hun discrete en verfijnde uitstraling. Met Engels Hyline krijg je niet alleen een functioneel schuifsysteem, maar ook een stukje tijdloze elegantie dat perfect past bij elke ruimte.

ontdek de Engels Hyline

De ramen in het huis van Seizoen 3.0

Herinner je je de grote en overvloedige ramen in het huis van Seizoen 3.0 nog? Bij aankoop van het huis wisten we al meteen dat deze ramen niet voldoen aan de moderne duurzaamheidsnormen, dus we moeten ze vervangen. Het behouden van de authentieke uitstraling van de ramen is echter belangrijk voor ons, dus dit wordt een uitdagende klus! Gelukkig hebben we engels ramen en deuren aan onze zijde als friend om ons hierbij te helpen. Hun expertise en ondersteuning zullen ons helpen om het karakter van ons huis te behouden terwijl we overstappen naar duurzamere opties!

volg ons verbouwavontuur

foto van de before ramen in Sundae Huis 3.0

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.