seizoen 3.0 is er

Nieuwe gevelsteen, zelfde look

Nieuwe steen, zelfde look

Ontdek de nieuwe ontwikkelingen in Eline's art deco avontuur! De oude rode steen op de achtergevel wordt vervangen door een moderne en duurzame gevelsteen.

Deze nieuwe steen zal dezelfde charme en uitstraling hebben als de gevelsteen van de voorgevel en aan de zijkant van huis!
Benieuwd naar de transformatie van de achtergevel in Seizoen 3.0?

Blijf op de hoogte en volg het avontuur!

bekijk hier de nieuwe look van de achtergevel

Transformatie van de achtergevel met Vande Moortel

De achtergevel van het nieuwe Sundae Huis zal een opmerkelijke transformatie ondergaan met de prachtige Linea7 9002 van Vande Moortel.

Voordat deze gevelsteen zijn entree maakt, namen we afscheid van de oude, niet zo charmante gevelsteen. Als eerste stap voegden we isolatie toe om te voldoen aan de hedendaagse renovatiewaarden en om het huis te voorzien van modern comfort. We proberen te isoleren waar mogelijk.

Onze friend Vande Moortel

de ruwbouwfase van de achtergevel

de Linea7 9002

Waarom de Linea7 9002?

Het antwoord is, duurzaamheid én ook esthetisch past de gevelsteen goed bij de authentieke gevel. Dat is de essentie van de Linea7 9002. Al 20 jaar geleden paste Steenbakkerij Vande Moortel het traditionele formaat van gevelstenen en kleiklinkers aan naar een geoptimaliseerd, slanker en ecologisch formaat. Maak kennis met de zandkleurige, genuanceerde Linea7 9002 - een pareltje uit het gamma van Vande Moortel! 

Deze steen, met zijn slankere profiel, draagt bij aan een groenere wereld door het productieproces dat maar liefst 30% minder CO2 uitstoot veroorzaakt. Bovendien maakt het slankere ontwerp het transport efficiënter, waardoor niet alleen de ecologische voetafdruk wordt verkleind, maar ook de weg wordt vrijgemaakt naar een duurzamere toekomst zonder in te leveren op kwaliteit.

Linea 7 9002

levering Linea 7 9002

Milieuvriendelijke productie en transport

  • Smaller is groener: De Linea7 9002 is smaller, waardoor het productieproces 30% minder CO2 uitstoot. 

  • Efficiënt transport: De slankere steen maakt het transport efficiënter.

ontdek de eco-7-size

ontdek de linea7 reeks

Knipoogje naar de voorgevel

In onze zoektocht naar de perfecte gevelsteen voor de achtergevel, wilden we absoluut de charme van de authentieke gevels zien terugkomen. Daarom kozen we voor de Linea7 9002. Niet alleen vanwege zijn leuke look en milieuvriendelijke eigenschappen, maar ook als een subtiele knipoog naar de klassieke gevelsteen die de voorgevel en zijgevel rechts siert.

Het behoud van die authentieke voorgevel was voor ons enorm belangrijk. Daarom hebben we besloten om deze met zorg te behandelen en te reinigen met een techniek genaamd micro nevelstralen. Wat is dat? Hierbij wordt gebruikgemaakt van lucht en straalmiddelen om verflagen, coatings en vuil zachtjes te verwijderen, terwijl de ondergrond intact blijft. Op die manier behouden we de originele uitstraling van de voorgevel, terwijl we hem een frisse 'nieuwe' look geven.

halfway done met de achtergevel!

En dan nu over de uitbouw

Voor de uitbouw hebben we een speciaal contrasterend effect in gedachten, waarbij we kiezen voor een budgetvriendelijke optie van Brick and Paver Outlet voor onze stenen. De Kaleisteen Sahara perfect past binnen ons project. We zijn van plan om deze stenen, zodra ze zijn geplaatst, te transformeren met een verfijnde korrel kaleiverf van PaintFactory. Dit zal worden uitgevoerd door het ervaren en professionele schilderteam van KM Painting.

Ontdek de outletstore Brick and Paver Outlet met een unieke selectie stockloten en restpartijen van gevelstenen en kleiklinkers. Deze reeds geproduceerde materialen zijn direct beschikbaar en perfect voor projecten die snel keramische bakstenen en/of klinkers nodig hebben.

onze friend Brick and Paver Outlet

render van de uitbouw

kaleisteen Sahara voor uitbouw

opening voor raam aan de bar

De volgende etappes

In het nieuwste hoofdstuk van ons renovatieavontuur hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt aan de linkerkant van de gevel. Met enthousiasme kondigden we aan dat we een opening hebben gemaakt voor een prachtig nieuw raam van Engels Ramen. Hier wordt een verbinding gemaakt met buiten via de bar/ welkomstruimte. Dit raam zal niet alleen een overvloed aan natuurlijk licht binnenlaten, maar ook een uitzicht bieden op een leuk binnenterras.

ontdek onze friend Engels
 

We namen dus ook afscheid van verouderde elementen, zoals de asbestleien en de instabiele garagebox. We kunnen niet wachten tot het moment waarop we op zonnige dagen kunnen genieten van gezellige avondjes. Dus, wie is er klaar voor een feestje?

ontdek de energie- en verbouwpremie

Stay tuned!

Benieuwd naar het eindresultaat van de achtergevel?
Binnenkort meer hierover! 

volg ons verbouwavontuur

Volg jij Seizoen 3.0?
Laat het weten in de reacties hieronder!

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.