woonverhalen

Landelijk met moderne contrasten bij Roselinde in Poperinge

Huispaspoort

Roselinde Kino, kleuterleidster en kunstschilder (38) en Hendrik Stragier, aannemer in bouw- en betonwerken (39) met kinderen Achilles (12), Marie-Belle (7) en Ella-Louise (5)

Nieuwbouw landhuis in Poperinge

Aangekocht in 2000

Stapsgewijs alles zelf gebouwd en ingericht

Woonverhaal

Te midden van de Poperingse velden begonnen Roselinde en Hendrik aan het bouwavontuur van hun leven. Ze bouwden er zelf een landhuis in pastorijstijl van top tot teen en van schuur tot woongedeelte.

Die schuur was hun eerste project: het originele gebouw werd gesloopt, opnieuw geplaatst en onderkelderd om als vervangwoning te dienen tot het huis zelf af was. Daar voorzag het koppel in alle comfort voor hun gezin met onder meer een ruime keuken, een gezellige lounge en een kunstatelier in de kelder voor Roselindes schilderactiviteiten.

Keuken: Op maat gemaakt – Toestellen: Miele – Eettafel en -stoelen: HAY – Vaas: Menu – Hanglamp: Flos – Metalen legplanken: La Redoute (AM.PM)

tip: bewaar op Pinterest

De grootste troef van deze woning is ongetwijfeld het weidse zicht, dat onlosmakelijk is van de landelijke rust die je er voelt. Niettemin zorgen moderne kleurcontrasten en strak designmeubilair voor een eigentijdse indruk wanneer je de woning binnenwandelt. Het basispalet bestaat uit zwart, wit en goud: een tijdloos trio dat aangevuld wordt met de warmte van natuurlijke materialen zoals eikenhout en natuursteen.

Bankjes : Extremis – Zwarte stoel: HAY – Groene kussens: Kringwinkel – Houten stoel: Ethnicraft – Salontafel: La Redoute (AM.PM) – Muurlampjes: Delta Light – Gouden tafel: Extremis – Kroonluchter: droomkroonluchter.nl

De mix van zwart, wit en goud geeft een eigentijdse indruk als je de woning binnenwandelt.

Je merkt dat er wat denkwerk ging over de invulling van elke ruimte, met veel functionele inbouwkasten en grote raampartijen in de woonkamer en lounge. Dat kan ook moeilijk anders: Hendrik is aannemer en werkte zelf het volledige verbouwplan uit. Natuurlijk kan je je met drie kinderen in huis al eens aan het onverwachte verwachten. Zo ruilde zoon Achilles zijn slaapkamer intussen in voor een plekje in de kelder. Het is toch iets, die mannen en hun mancaves.

Zetel, zwart tafeltje en tapijt: HAY – Hanglamp: Flos – Muurlampjes: Delta Light

Kamer Achilles
Kast en nachttafeltje : Ikea, Bed: gekregen, Bureau: Roselindes vroegere bureau

De blikvangers

01: Belgische blauwsteen
In de keuken, eet- en woonkamer schitteren vloertegels in bewerkte harde blauwsteen. Een knappe combo met het keukenwerkblad van een bevriende specialist in getailleerd graniet!

02: let’s go swimming in the pool
Een zwembad: wie droomt er niet van? Dit prachtige overloopexemplaar heeft Hendrik zelf uitgedacht én aangelegd. Entertainment voor de kids op elk moment van de dag, handig!

03: gewelfde kelder
Niet alles hoeft functioneel te zijn: met een baksteen in de maag was Hendrik vastberaden om een gewelfd plafond in de kelder te metselen. De ruimte vormt een uniek kader om Roselindes kunstwerken tentoon te stellen.

04: souvenir van de zolderrenovatie
In de master bedroom op de zolder is nog een stukje zichtbaar van de originele onderconstructie – iets waar Roselinde als bewijs van hun hard labeur graag naar terugkijkt.

05: moet er nog zen zijn?
Een zacht kleurenpalet en stijlvolle afwerking in kalksteen maken van de badkamer de meest relaxerende plek in huis. Badje nemen?

06: Ducati off duty
Als motorfanaten maken Roselinde en Hendrik zo nu en dan graag een rondritje, maar als hij niet van dienst is pronkt deze Ducati trots in de hal.

Kamer Marie-Belle
Bed en wandplankjes: IKEA – Kastje: Tweedehands – Behangpapier: Ferm Living – Magneetbehang leeuw: Groovy Magnets – Bureau : Hendriks eerste computer bureau 

Kamer Ella-Louise
Bed en wandplankjes: IKEA – Kastje: van Roselindes opa – Bureautjes: Van de school waar Roselinde werkt – Behangpapier: Ferm Living – Magneetbehang konijn: Groovy Magnets

Bed en nachtlampjes: IKEA – Bedlinnen: Lakebos – Kastjes: Gekregen

Bureau: Tweedehands – Kunstwerk: Eigen creatie – Andy Warhol print: Online – Wereldkaart: Luckies

Meubilair: Alke – Wastafelblad: Corian – Sanitair: Grohe – Kranen aan wastafel: Gessi

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Roselinde en Hendrik !!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

nog meer homestories

schrijf je in

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram