seizoen 3.0 is er

Verbouwing update: de ramen van Seizoen 3.0 opmeten

De technische opmetingen:
een belangrijke fase in het verbouwavontuur

Onlangs kwam de opmeter van Engels Ramen langs om de technische opmetingen te maken van waar alle nieuwe ramen zullen komen.

Dit is een érg belangrijke fase in onze verbouwing. Nauwkeurige metingen zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de nieuwe ramen perfect passen en er nog lang fantastisch zullen uitzien.

bekijk onze nieuwste reel

technische opmeting van Engels Ramen

Onze keuze:
een mix van stijl en functionaliteit

Tijdens ons bezoek aan de showroom van Engels selecteerden we een mooie mix aan materialen. Voor de authentieke gevel aan de voor- en zijkant rechts kiezen we voor steellook uitziende ramen. Het Engels steellook design is een uniek ontwerp dat het comfort van aluminium ramen slim combineert met de uitstraling van authentieke stalen ramen. 

Deze ramen combineren een klassieke uitstraling met moderne duurzaamheid, perfect passend bij de karakteristieke stijl van ons huis.

ontdek ons bezoek aan de showroom

steellook uitziende ramen voor geven aan voor- en zijkant rechts

opmeetservice van Engels Ramen

Strakke aluminium profielen voor de achtergevel

Om het verhaal door te trekken, komen er op de achtergevel, de gevel links en de uitbouw strakke aluminium profielen. Aluminium is niet alleen stijlvol en modern, maar ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam, ideaal voor deze delen van het Huis!

zwarte en crèmekleurige profielen tegen de gevels

Kleurencombinatie: zwart & crème

We spelen met zwarte en crèmekleurige profielen tegen de gevels om een harmonieus en stijlvol geheel te creëren. De crèmekleurige profielen komen tegen de gevel links en bij de uitbouw met kaleisteen. Op de andere gevels kiezen we voor zwart, omdat dit het beste past bij de authentieke steen en de nieuwe Linea7 9200. Door deze kleuren te combineren, laten we zowel de moderne als de authentieke elementen van ons huis mooi uitkomen.

Deze tijdloze kleurencombinatie versterkt de uitstraling van de gevels en zorgt voor een samenhangend geheel. De zwarte profielen voegen moderne verfijning toe, terwijl de crèmekleurige profielen licht en frisheid brengen. 

inspiratie voor ramen

Waarom wij onze ramen vervangen?

Het vervangen van de ramen was een absolute noodzaak in onze renovatie:

  • Oude, niet-kwalitatieve ramen: de oorspronkelijke ramen waren versleten en voldeden niet meer aan de huidige standaarden.
  • Slechte isolatie: er ging veel warmte verloren en er kwam veel koude binnen. Dit was niet ideaal voor ons comfort en energieverbruik.
  • Enkel glas: alle ramen waren nog voorzien van enkel glas, wat niet alleen inefficiënt is, maar ook weinig bescherming biedt.
  • Gebrek aan inbraakwering: de oude ramen boden onvoldoende veiligheid tegen inbraak.

Hier nog een kleine reminder waarom nieuwe ramen zo belangrijk zijn:
Goed geïsoleerde ramen doen de waarde van je woning stijgen. De EPC of EPB score geeft aan hoe energiezuining je woning is. Dit gaat van (A+ heel energiezuinig) tot F (heel energie verslindend). Wanneer je bouwt  -of zoals ons renoveert- ben je verplicht je te houden aan de EPB-regelgeving. Hierbij worden eisen opgelegd voor isolatie, installatie, ventilatie en oververhitting.

premies voor je eigen renovatie wanneer je ramen vervangen?

technische opmeting van Engels Ramen

waarom Engels Ramen?

Waarom Engels Ramen?

De betere vraag is waarom niet?
Wij selecteerden Engels Ramen omdat zij voor ons project dé match bleken te zijn.

  • hun ervaring in dergelijke doordachte projecten, hoogwaardige raam- en deuroplossingen in hout, aluminium en kunststof 
  • hun erg vlotte communicatie en begeleiding, maakten hen de perfecte keuze.
  • de productievestigingen in Lokeren en Eeklo combineren moderne technologieën met vakmanschap, waardoor Engels Ramen grondstofzekerheid en uitstekende service na verkoop garandeert.
  • de bouwheer staat echt centraal & we love that! ;-) 

laat je inspireren

Zelf op zoek naar nieuwe ramen voor je renovatie? 

vind een showroom in je buurt

op naar de volgende stappen!

Vooruitkijken naar de opbouwfase

Een ding is zeker: het wordt prachtig!
Hier kijken we als gezin ook naar uit. Want na de ramen kunnen we écht gaan opbouwen. Deze fase markeert een grote stap in de richting van ons droomhuis.

Benieuwd naar de verdere vorderingen?
Volg ons dan zeker op onze socials en bekijk de nieuwste updates.

volg Seizoen 3.0

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.