woonverhalen

Zachte tinten met rustgevende basis bij Hadewig in Mere

Huispaspoort 

Hadewig Lateur, medeoprichtster studio styl (37) en Stefaan Hatamian (38) met zoon Mats  (7) en dochter Lot (5) 

Bungalow uit de jaren 80 in Mere

Aangekocht in 2019

Volledig gerenoveerd

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Na wonen in België af te wisselen met enkele jaren Zweden, werden Hadewig en Stefaan verliefd op een 80s bungalow in Mere. Daar wilden ze een stabiele thuisbasis opbouwen voor de kinderen, nadat het koppel samen maar liefst in acht verschillende panden geleefd had en renoveren een uit de hand gelopen hobby werd. Na eerst een jaar in het pand te wonen in z'n oorspronkelijke staat, werd meteen duidelijk wat zeker aangepakt moest worden. “Da’s een gouden tip die we graag aan iedereen meegeven”, aldus Hadewig. Geïnspireerd door de Zweedse woonstijl renoveerden ze de bungalow tot een gezellig en rustgevend nest voor het hele gezin. “Maar tot ons zeventigste hier wonen? Dat zou niets voor ons zijn!”

Keuken: zelf ontworpen door studio styl en afgewerkt door schrijnwerker – stoelen: Ethnicraft – tafel: marketplace – vloer: Socrete LiquidFloors 

Woonstijl

Het was vooral de typische indeling van een bungalow –  het huis heeft slechts zes trappen – die Hadewig en Stefaan intrigeerde en overtuigde om het pand aan te kopen. Het interieur was echter heel outdated. “We troffen een donkere woning aan, met olijfgroene muren en vliesbehang met reliëfstructuur. Niet echt ons ding dus.” Perfect voor Hadewig om haar tanden in te zetten, als interieurstyliste die van haar passie haar beroep maakte.

Salontafel: Kringwinkel – zetel: HAY – vloer: Socrete van LiquidFloors – loungestoel: CARL HANSEN & SØN

Lampen: Vibia Scan – tafel: Form & Refine – vloer: Socrete van LiquidFloors – stoelen: J39 Fredericia Furniture

De zachte tinten en Scandinavische invloeden creëren een rustgevende sfeer in ons huis én dagelijks leven.

Tijdens een renovatie in volle coronaperiode, kreeg het huis een make-over tot een lichtrijke woning met neutrale, zachte tinten en veel hout. Hun tijd in Zweden liet duidelijk een indruk na. Zelf zou Hadewig hun woonstijl omschrijven als ‘clean, maar gezellig’ en dat kunnen we alleen maar beamen. Dochter Lot is eerder te vinden voor wat kleur en dat vertaalt zich in een felroze kamer met echte girlpower!

Kast: vintage kast omgebouwd met eigen ontwerp door BBR Renovaties

Hoe kalm en neutraal het binnen is, des te kleurrijk en wild is het buiten. Een groot contrast, maar een fijne verrassing bij het naar buiten gaan. De grote tuin biedt plaats voor leuke onderonsjes met vrienden en familie. Er bloeien ook altijd wel ergens mooie bloemen en zelfs surprise aardbeien zorgen voor kleine gelukjes. “Een souvenir van de vorige eigenaar", lacht Hadewig.

Het huis blijft een ‘work in progress’, met enkele projecten zoals de badkamer waar de 70s stijl momenteel nog aanwezig is. Ook de kamer van zoon Mats krijgt nog een update met heel wat blauwtinten en het terras mag een stuk groter gemaakt worden, vertelt Hadewig ons. 

De blikvangers

01: touch of terracotta
In het toilet pronken tegels in een opvallende terracottakleur van HB-Classics. Diezelfde tegels creëren ook in de zitkamer een ontspannend en stijlvol hoekje: de favoriete slaapplaats van de katten. 

02: verrassingsboot
De Zweedse touches zijn ook aanwezig in de tuin, waar een geel met blauwe boot dienstdoet als zandbak voor de kinderen. “Een echt speelparadijs voor Mats en Lot!”

03: back to black
Een volledig zwarte keuken in een woning waar lichte tinten centraal staan, is absoluut een eyecatcher. Om één geheel te creëren, werd het zwarte materiaal doorgetrokken in een zitbank bij de keukentafel.

04: chillroom
Letterlijk een ‘chill’ruimte onder de grond, waar het zalig fris vertoeven is tijdens hete zomerdagen. Wat vroeger een dierenartspraktijk was, werd een heerlijk plekje om te relaxen én wordt binnenkort de nieuwe werkplaats voor studio styl! 

Volg ook zeker het Instagramaccount van Hadewig @bungalowowners voor nóg meer foto's van de woning en heel wat inspiratie! 

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Hadewig en Stefaan! 

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram