woonverhalen

Moody met vintage charme bij Margot in Borgerhout

Huispaspoort

Margot Bertels, verantwoordelijke ambachtencentrum Renotec (30) en Sebastiaan Bové, osteopaat-kinesist (31) met zoontje Theo (6 maanden)

Herenhuis uit 1875 in Borgerhout

Aangekocht in 2019

Tweetal maanden verbouwd en opgefrist

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Soms komt het woongeluk vanzelf naar je toe. Dat was althans het geval bij Margot en Sebastiaan, die met de aankoop van hun 19e-eeuws herenhuis in Borgerhout trouw bleven aan hun Antwerpse roots. “Tot dit pand op ons pad kwam, stond een eigen stek nog niet bovenaan onze wishlist”, bekent Margot.

“Het lot heeft daar echter anders over beslist. Zodra we dit huis zagen, konden we het niet meer loslaten. Alle elementen zijn zo mooi bewaard gebleven: voor iemand die bezig is met interieurrestauratie is dat echt een droom.”

Het koppel kon de woning nog net voor de coronacrisis op de kop tikken en maakte die op korte tijd instapklaar. “We moesten even wachten op de vorige eigenaars voor we erin konden en hadden intussen een duidelijk plan voor de verbouwing. Op twee maanden tijd hebben we de badkamer en keuken volledig onder handen genomen, verschillende vloeren vervangen en een doorgang van de slaapkamer naar de badkamer gecreëerd.”

Keuken: Op maat gemaakt door Furniturist – Wandlampjes: Artemide – Ronde tafel: HK Living – Oranje zeteltje en zitbank: Bea Joppen – Hanglamp boven tafeltje: vintage Aro Leuchte

Eettafel: Vintage – Stoelen: NOME Furniture – Zitbank: Bea Joppen – Lamp boven eettafel: Muller Van Severen – Behangpapier: Nobilis

Achter elke hoek in het huis schuilt een nieuwe sfeer om te ontdekken. Zo maakt de speelsheid van de lichtblauwe woonkamer plaats voor een meer sombere setting in de keuken, waar een matte kalkverf de mood bepaalt. “Ik vind het fijn om verschillende plekjes te hebben waarin je je kan terugtrekken. In een woning die volledig open is, zou ik me minder thuis voelen.”

Zithoek 1
Zitbank: Sofacompany – Rond zeteltje en staanlamp: Vintage – Salontafeltjes: DIY – Ronde spiegels: H&M Home – Tapijt: Ikea– Radiatorkasten: Op maat gemaakt door de Furniturist

Zithoek 2
Zetel: Maison du Monde – Marmeren tafels: DIY met restmateriaal van het keukenwerkblad – Pastoe-kast door Cees Braakman: Gekregen van Margots grootouders – Gouden lampje en tapijt: Vintage (Christiaensen & Christiaensen) – Hanglamp bubbels: House Doctor

Elke kamer is een ontdekkingstocht vol authentieke elementen en originele stijlkeuzes.

Margots achtergrond in interieurarchitectuur verklaart haar gewaagde maar geslaagde keuzes, waarvoor ze mééstal kan rekenen op de zegen van Sebastiaan: “Enkel toen ik het plafond in de woonkamer snoeproze wou schilderen, heeft hij zijn veto gesteld”, lacht ze. “Maar ik vind dat je best wat durf mag hebben in je interieur. Ik hou er niet van als alles op elkaar afgestemd is en experimenteer graag met materialen en een mix van nieuw en vintage design. Mijn stijl laat zich dan ook het best omschrijven als eclectisch.”

Op maat gemaakt door Furniturist

De blikvangers

01: rotan radiatorkasten
Margot en Sebastiaan lieten hun verwarmingstoestellen op maat omkasten door de furniturist, een Antwerpse meubelmaker. De rotan webbing voegt een hippe touch toe aan iedere ruimte.

02: kachel met karakter
In de woonkamer springt de authentieke open haard in zwart marmer meteen in het oog. Margot schilderde ook de binnenkant zwart om er een massief karakter aan te geven.

03: nostalgische lichtinval
De glas-in-loodramen in het plafond en de deuren van de eetkamer doen het lijken alsof de zon elke dag in huis schijnt dankzij de warme, gele gloed die ze teweegbrengen.

04: natuur aan de muur
Op de muur in de eetkamer pronken twee grazende bizons in een natuurschildering die Margot en Sebastiaan met liefde lieten restaureren. Behangpapier met de structuur van Japans gras brengt het geheel in balans.

Slaapkamer Theo
Wiegje, kast en stoel: Vintage – Spiegeltje: Gekocht op de rommelmarkt in Frankrijk – Ligstoeltje: Quax – Wolkje: Liewood – Wandrek: String wandrekje van NOME Furniture

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Margot! 

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram