seizoen 3.0 is er

Deel 2 van ons renovatieavontuur: de ruwbouw!

Van slopen naar bouwen

Vandaag geven we je een update over onze bouw- en renovatieperikelen. Vorige keer namen we je mee in de wereld van het slopen, waar we vrijuit konden gaan zonder ons druk te maken over vergunningen.

Maar nu hebben we geweldig nieuws - we hebben groen licht gekregen voor al onze plannen! Na dagen, weken (misschien voelde het soms als maanden) van papierwerk, vergaderingen en geduldig wachten, zijn eindelijk de langverwachte vergunningen binnen.

En laten we eerlijk zijn, dat opent de deur naar een wereld van mogelijkheden en vooral, verdere vooruitgang!

Ontdek wat we op de gelijkvloers hebben gedaan in de afgelopen weken.

bekijk de reel hier

Vorige updates gemist?

lees vorige blogs hier

 

Etentjes met prachtig uitzicht op de parktuin

In het hart van het huis komt een gezellige gezinstafel. Beeld je in: een plek waar we 's ochtends samen ontbijten, waar huiswerk wordt gemaakt, en waar vrienden en familie zich verzamelen voor heerlijke dinertjes. En het beste deel? Het uitzicht op de tuin! Een groen uitzicht die wellicht nooit zal vervelen.

bewaar op Pinterest

plan gelijkvloers

de 'before' van grondplan gelijksvloers

Een gezellige leefkeuken

Een prachtig werkblad wordt het stralende middelpunt, een uitnodigende plek waar we kuch ... (vooral Johan) gezellig zullen koken. Die muur die voorheen scheiding bracht, verdwijnt. Waarom? Omdat we openheid willen, maar niet helemaal open. En daar komt onze leuke twist - een soort room-divider. Het wordt niet alleen een functioneel element; het wordt een stijlvolle scheiding die de keuken een eigen karakter geeft, terwijl het toch verbonden blijft met de rest van de leefruimte. En laten we het niet vergeten, de bij-keuken. Een slimme ruimte voor extra voorraad, schooltassen, en al die praktische zaken die een gezin nodig heeft. En dit alles met de onmisbare expertise van onze geweldige friend Kaster Keukens! Hier komt geen wasruimte, dat is voor boven!

ontdek Kaster Keukens

Foto van voor en na de ruwbouw - tussenmuur werd verwijderd

Render van uitbouw met glashoek 

Een verzonken zithoek

En we hebben nog wat extra verrassingen in petto! Herinner je nog die uitbouw naast de leefruimte die er staat (of zeg maar stond)? Houd je vast, want die gaat helemaal weg! Ja, je leest het goed! De uitbouw was niet authentiek en helemaal niet meer stabiel. We voor een diepere uitbouw. Het wordt een plek waar we kunnen wegdromen met een zalig uitzicht op de parktuin. En om het nog gezelliger te maken, wordt het een verzonken zithoek

Ik had als kind een zitput, en dat wilde ik heel graag weer in dit huis hebben. Het herinnert me aan mijn ouderlijke thuis en brengt mooie herinneringen terug.

Bar slash ontvangstruimte met zonneterras

Maar wacht, er is meer! Vooraan komt een welkomstruimte/ bar. Hier kunnen we flexibel zijn, afhankelijk van het moment. Feestjes, borrels, of gewoon een ontspannen avond met vrienden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien leent deze ruimte zich uitstekend voor het ontvangen van klanten en het organiseren van evenementen.

De droom van een plek waar binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien wordt werkelijkheid in de polyvalente ruimte! Naast deze veelzijdige plek creëren we een heerlijk zonneterras en een uitnodigende binnentuin. Kortom een oase van gezelligheid.

Nieuwe steen, zelfde look

De achtergevel krijgt een make-over met de prachtige Vande Moortel Linea 7 9002. Maar voordat deze duurzame gevelsteen zijn entree maakt, zeggen we gedag tegen de oude rode steen. Niet alleen voor een nieuwe look, maar ook om isolatie toe te voegen. De Linea 7 9002 van Vande Moortel, sluit mooi aan op de originele gevelsteen aan de voorkant. 

Waarom duurzaamheid belangrijk is voor ons?

  • Smaller is groener: De Linea 7 9002 is smaller, waardoor het productieproces 30% minder CO2 uitstoot. 

  • Efficiënt transport: De slankere steen maakt het transport efficiënter.

ontdek onze friend Vande Moortel

Aan de uitbouw voorzien we een contrasterend effect en kiezen we voor de budgetvriendelijke steen outlet van Brick and Paver Outlet. Eenmaal geplaatst, zullen we deze stenen omtoveren met een fijne korrel kaleiverf van PaintFactory, verzorgd door het professionele schilderteam van KM Painting waardoor ze die unieke, rustieke uitstraling krijgen. 

ontdek onze friend Brick and Paver Outlet

ontdek de kaleiverf van Paintfactory

Binnenkort de plaatsing van de Linea 7 9002 in beeld! 

Foto's achtergevel tijdens ruwbouw

De keuze voor de Linea 7 9002 is een knipoog naar de bestaande bakstenen op de originele voor- en zijgevel. Het authentieke karakter spreekt ons aan, maar ook het ecologische aspect is een grote troef.

En nu? Een stevig dak en vloerverwarming

Eerst en vooral, een nieuw dak! Want laten we eerlijk zijn, als je de fundamenten van je huis een make-over geeft, verdient het dak daarboven ook wat aandacht, niet? Wij vonden een vertrouwenspartner in Cauwelier.

ontdek Cauwelier

Weg met die ijskoude voeten in de ochtend! We hebben ook in het Huis van Seizoen 3.0 besloten om vloerverwarming te installeren voor comfort en energie-efficiëntie. We hebben opnieuw advies ingewonnen bij Van Marcke, voor gedetailleerd advies bij het kiezen van de perfecte vloerverwarming.

ontdek een showroom in je buurt

Onze friend Engels Ramen komt binnenkort langs om alle ramen op te meten. Goede ramen zijn essentieel voor isolatie en energiebesparing, dus we kijken enorm uit naar de plaatsing!

ontdek Engels Ramen

Shout out naar Chris Deforce en zijn team voor de fijne samenwerking tijdens de ruwbouwfase!

Volg jij mee?

Nieuwsgierig naar wat we van plan zijn voor de bovenste verdieping?
Hou ons in de gaten voor het de volgende updates!

ontdek de friends van Seizoen 3.0

volg ons verbouwavontuur

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.