woonverhalen

New meets old bij Jessie in Brecht

Huispaspoort

Jessie, sales support (33) en Stijn, hr-manager (35) met zoontjes Jules (3,5) en Louis (2)

Halfopen nieuwbouwwoning in Brecht

Aangekocht in 2017

Casco gekocht en op maat laten afwerken

Woonverhaal

Na twee jaar samenwonen in Schoten begonnen Jessie en Stijn sporadisch rond te snuffelen op immosites op zoek naar hét huis. Hoewel er veel herenhuizen op hun lijstje stonden, was het een nieuwbouw in Brecht die hen kon charmeren. Ze kochten de karaktervolle witte woonst in casco staat en lieten ‘m naar hun wensen afwerken. “Ons plan was altijd om een woning te verbouwen tot iets moderns en enkele authentieke elementen te behouden. Uiteindelijk deden we het omgekeerde: we startten met een schone lei en brachten er zelf persoonlijkheid in”, vertelt Jessie.

Spiegel, bankje en regenboogtapijt: IKEA – Lamp: Philips

De personal touch integreerde het koppel met souvenirs uit Turkije, spulletjes van beide grootouders en vintage-geïnspireerd meubilair. Strakke en vooral praktische maatwerkkasten worden opgefleurd met kleurrijke posters, bloemen, boeken en tekeningen van de kinderen. “Onze woning is volledig op Jules en Louis gericht”, geeft Jessie mee. “Hun speelgoed maakt deel uit van het interieur en dat mag ook. Zij staan centraal in ons leven en dus ook in ons huis.”

Zetel: Koozo – Salontafel, televisiekast en dressoir: Furnified – Tent: Nobodinoz – Muurplankjes: IKEA

tip: bewaar op Pinterest

Kleurrijke posters, bloemen en tekeningen fleuren de strakke nieuwbouwstijl op.

Toch is de nieuwbouwstijl duidelijk aanwezig in het hedendaags en slim materiaalgebruik. Naast aluminium ramen en een PU-vloer werd in de badkamer een polijsttechniek toegepast op de wanden. Het beton ciré kreeg een beschermlaag tegen vocht en voegt met zijn perfect-imperfecte structuur een ruwe elegantie toe aan de ruimte.

Kasten: Maatwerk – Wastafelblad: Corian – Kranen: Hansgrohe PuraVida – Antislipmatje: Konges Sløjd – Bankje en wasmanden: IKEA

De blikvangers

01: Furnified galore
Je spot ze overal doorheen de woning: de vintage geïnspireerde kasten van Furnified. Jessie en Stijn waren op slag verliefd tijdens hun bezoek aan de showroom in Antwerpen.

02: kidsproof gietvloer
Jarenlang mooi en makkelijk schoon te houden: bij de afwerking van hun nieuwbouw kozen Jessie en Stijn voor een gietvloer in polyurethaan. De cleane, tijdloze uitstraling sluit mooi aan bij elke woonstijl.

03: een herinnering aan Bompa
Bovenop het prachtige wandrek slash barkast in de keuken pronkt de hoed van Jessies bompa. “Zet iets van mij bij de bar en dan ben ik elke dag bij je”, zei hij. En dat deed ze met veel liefde.

04: seventies sanitairdetails
In de badkamer stelen de kranen en douchekop met seventies look de aandacht. Jessie zocht een uniek designdetail om de ruimte af te werken en vond die in de PuraVida-reeks van Hansgrohe.

Keuken: Op maat gemaakt – Koelkast: Smeg – Illustratie MAS: Bo Lundberg – Barkast: Furnified – Fruitschaal: OYOY Living Design – Hanglampen boven keukeneiland: Muuto – Eettafel: Furnified – Stoelen: Vitra (Eames) – Hanglamp boven eettafel: Furnified

Kinderkamer Jules
Bed en boekenrekjes: IKEA – Tapijt maan: KidsDepot – Muursticker: Pimpelmees – Kast: Op maat gemaakt door Rubberwood

Kinderkamer Louis
Bed: Leander – Bedhemel, wandkleed, opbergmand paddenstoel, tapijt luipaard, koffertjes en knuffel luipaard: OYOY Living Design – Kast: IKEA – Stoel: Vitra (Eames) – Kratjes: Hema – Rotan eikeltasje: Olli Ella

Bed: Auping – Staanlamp: Furnified – Hanglamp: IKEA

Tafel en stoelen: JYSK – Kuipstoelen en bijzettafeltjes: Maisons du Monde – Tapijt: BricoPlanit

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Jessie en Stijn !!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen: