seizoen 3.0 is er

Update ruwbouw fase met nieuwe uitbouw

Een overzicht van de vorderingen

Welkom terug! We nemen je vandaag nog eens mee op de werf want we maakten ondertussen al grote vooruitgang.

Een klein overzicht:

  • De achtergevel staat er helemaal.
  • Sloopwerk voltooid: garage en vroegere uitbouw zijn weg.
  • Nieuwe fundering van uitbouw gegoten.
  • De eerste delen van de kaleisteen van de uitbouw.
  • Later afwerking met kaleiverf met een fijne korrel.

bekijk onze nieuwste reel

Achtergevel - done!

De achtergevel staat er ondertussen helemaal en we kijken uit naar de volgende stap waarbij deze gevel nog verder wordt afgewerkt met een ton sur ton kleurvoeg. Het is fijn om te zien hoe de nieuwe achtergevel langzaam maar zeker zijn definitieve vorm aanneemt.

Meer weten over de gevelsteen?

ontdek voorgaande blog

Gevelsteen: Linea7 9002 van Vande Moortel

Nieuwe uitbouw on the go!

Onze bouwvorderingen zijn niet te stoppen! We namen reeds afscheid van de oude garage en de vroegere uitbouw, die plaats hebben gemaakt voor een gloednieuwe uitbouw. De eerste stappen zijn gezet met de gegoten fundering voor onze verzonken zithoek en het zonneterras aan de voorzijde van het huis. Daarnaast staat onze gloednieuwe uitbouw met de eerste kaleistenen al halverwege overeind.

Nieuwe uitbouw in the making!

Kaleisteen van Brick & Paver Outlet

Kaleiverf met fijne korrel

We zijn ervan overtuigd dat de schoonheid in de details zit en daarom hebben we grootse plannen voor de afwerking van de kaleisteen in onze nieuwe uitbouw.

De muur zal worden bedekt met een kaleiverf die een verfijnde, korrelige textuur zal creëeren. Het eindresultaat zal super zijn! We kunnen niet wachten om het met jullie te delen.

Meer weten en ontdekken over deze kaleisteen? Later meer hierover!

ontdek onze friend Brick & Paver Outlet ontdek kaleiverf bij Paintfactory

Een blik boven

De vakmannen van gyproc en techniek hebben de voorbereidingen getroffen, waaronder het plaatsen van witte ventilatiebuizen die binnenkort worden aangesloten op ons ventilatiesysteem.

Een speciale shout out gaat uit naar Van Marcke, die ons waardevol advies op het gebied van duurzaamheid geeft. Hun expertise vormt een groot voordeel voor ons renovatieavontuur! Bij Van Marcke krijg je echt advies op maat voor jouw renovatie. Ze nemen de tijd om alles tot in detail uit te leggen, gebaseerd op jouw specifieke EPB-verslag

Wat is een EPB verslag nu precies? Ontdek het in deze blog over Sundae Huis 2.0!

ontdek het in deze blog

We hebben ook niet stilgezeten wat betreft het onderdak. Overal is nu een laagje spuitisolatie aangebracht door Isolteam, waardoor we met een gerust hart kunnen zeggen dat het dak volledig geïsoleerd is. 

Gyproc & ventilatiebuizen done!

Duurzaam wonen met Van Marcke

Voor de begane grond en het eerste niveau hebben we gekozen voor vloerverwarming. Vanwege het hoogteverschil tussen de nieuwe uitbouw en het bestaande gedeelte, hebben we op de begane grond twee collectoren geïnstalleerd: één in de bijkeuken en één in de leefruimte. Deze worden handig weggewerkt in kasten. Voor de benedenverdieping hebben we gebruik gemaakt van 'tackers', die eenvoudig in de isolatie worden geduwd. Op de bovenverdieping hebben we voor noppenfolie gekozen, zodat we niet in de isolatie hoefden te snijden vanwege de beperkte hoogte.

In elke natte ruimte komt een ventilatiesysteem dat vraaggestuurd is (Ventilatie C), wat ook goed scoort op het gebied van EPB. Dit systeem detecteert zelf waar vocht aanwezig is en zorgt voor een efficiënte afvoer ervan.

Voor zowel verwarming als koeling maken we gebruik van een warmtepomp van het merk Cube. Hoewel het geen traditionele airconditioning is, kan het de ruimte wel tot 5 graden koeler maken. Het grote toestel wordt geplaatst op de uitbouw beneden van de zithoek, maar zal niet zichtbaar zijn. 

Op de bovenste verdieping (bij Eline's kids) komen geen gewone radiatoren. We kiezen voor convectoren die werken met lage temperaturen. Zo hoeven we de warmtepomp niet te zwaar te belasten, waardoor hij efficiënter werkt. Deze apparaten hebben een ventilator die zorgt voor warme of koele lucht, afhankelijk van wat we nodig hebben. Als het rood kleurt, verwarmt het apparaat, en als het blauw kleurt, koelt het.

Binnenkort nemen we je mee naar Van Marcke in Gent!

energie advies bij onze friend Van Marcke ontdek showroom in je buurt

Advies van Geert in Van Marcke Gent

Stay tuned voor volgende stappen!

Benieuwd naar meer?

En dat was het weer voor deze update van onze werf!
Ben je benieuwd naar het eindresultaat van onze nieuwe uitbouw met de prachtige kaleisteen?
Blijf ons dan zeker volgen! Tot snel!

volg ons op instagram

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.