seizoen 3.0 is er

Een match made in heaven: onze keuze voor Engels Ramen

Authenticiteit en vakmanschap in onze renovatie

Authenticiteit en vakmanschap zijn niet weg te denken bij het renovatieavontuur van Seizoen 3.0! Dankzij de ervaring van Engels Ramen in dergelijke projecten, bleken zij dé perfecte match te zijn voor onze renovatie.

Onlangs werden wij uitgenodigd in hun vernieuwde showroom in Brugge, en wat voor eentje! De showroom bood een open visie en tal van inspirerende mogelijkheden voor de keuze van onze ramen. Benieuwd naar welke ramen (en het zijn er veel) we zullen kiezen voor ons Huis? Lees verder!

ontdek Engels Ramen

bezoek aan nieuwe showroom van Engels Ramen in Brugge

Waarom nieuwe ramen plaatsen een must was

Het vervangen van de ramen was een absolute noodzaak in onze renovatie:

  • Oude, niet-kwalitatieve ramen: de oorspronkelijke ramen waren versleten en voldeden niet meer aan de huidige standaarden.
  • Slechte isolatie: er ging veel warmte verloren en er kwam veel koude binnen. Dit was niet ideaal voor ons comfort en energieverbruik.
  • Enkel glas: alle ramen waren nog voorzien van enkel glas, wat niet alleen inefficiënt is, maar ook weinig bescherming biedt.
  • Gebrek aan inbraakwering: de oude ramen boden onvoldoende veiligheid tegen inbraak.

check hier nog eens de oude ramen van het Huis checklist ramen vervangen

the before van de ramen van Seizoen 3.0

Hierbij de aanzichten van de voor- en achtergevel van het Huis:

Met een open visie stapte ik Engels Ramen binnen, maar mijn keuze was snel gemaakt dankzij hun deskundige advies en ruime aanbod.

Hun advies: een perfecte mix van stijl en functionaliteit

Onze art-deco woning heeft een prachtige voor- en zijgevel, waar Engels Ramen ons adviseerde om te werken met steel-look profielen in stijlvol zwart. Deze keuze zal ongetwijfeld heel goed passen bij bij de authentieke uitstraling van de woning!

We opteren voor strakke zwarte aluminiumprofielen op de vernieuwde achtergevel, terwijl we voor de uitbouw kiezen voor crèmekleurige profielen, passend bij de gekaleide gevel. Hier kiezen we voor een standaardprofiel die iets vriendelijker is voor het budget, zonder in te leveren op kwaliteit.

In deze gevels plaatsen we ook de mono slimslides, dit is het slankste hefschuifraam op de markt. Dit schuifraam is niet alleen in gebruiksgemak erg handig maar biedt ook hoge isolatiewaarden en is bovendien ook esthetisch prachtig. En een echte meerwaarde voor ons project! 

ontdek de slimslide van Engels Ramen

bezoek aan nieuwe showroom van Engels Ramen in Brugge

Het duurzame plaatje van Seizoen 3.0 doortrekken bij de ramen

Wist je dat de warmte in huis vaak verloren gaat via de ramen? Sinds 2020 is dubbel glas verplicht. Ramen zorgen niet alleen voor daglicht, maar reguleren ook de temperatuur in huis. In de zomer houden ze warmte buiten met zonwerend glas, terwijl hoogrendementsglas warmte binnenhoudt in de winter. 4-seizoensglas biedt een tussenoplossing, met een licht metalen coating die verduistering in de winter voorkomt en sauna-effect in de zomer vermijdt. 

Goed isolerende profielen zijn ook cruciaal. Ze maken het binnen niet alleen comfortabeler, maar verhogen ook nog eens de waarde van je huis. En ze helpen zelfs je EPB-score een beetje op te krikken.

Wat is een EPB-socre?
EPB-score is een score die aangeeft hoe energiezuinig je woning is. Bij bouw of verbouwing moet je voldoen aan EPB-regelgeving, inclusief de eisen voor isolatie, installatie, ventilatie en oververhitting.

Onze keuze voor deze ramen biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook duurzaamheid. De gebruikte materialen hebben uitstekende isolatiewaarden, wat de energiebehoefte voor verwarming en koeling vermindert. Dit resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk en lagere energiekosten op de lange termijn.

!Goed om te weten!

premies voor je eigen renovatie

bezoek aan nieuwe showroom van Engels Ramen in Brugge

ontdek de nieuwe showroom in Brugge

Tal van keuze

Engels Ramen biedt mooie ramen en deuren in hout aluminium steellook en kunststof. Deze veelzijdigheid maakt hen een ideale partner voor elke bouwstijl zonder een compromis te sluiten op kwaliteit en duurzaamheid.

De persoonlijke benadering en het vakmanschap van Engels Ramen zorgen ervoor dat de bouwheer centraal staat. Dit gaf ons het vertrouwen om met een gerust hart voor hen te kiezen.

showroom van Engels Ramen in je buurt

ruim aanbod aan raam- en deuroplossingen

Klaar voor de volgende stap!

Nu de ruwbouw bijna afgerond is, is het tijd voor de volgende stap: de opmeting van de ramen. Deze hebben we dan ook meteen ingepland, zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met het plaatsen van onze nieuwe ramen, super excited!!

volg ons verbouwavontuur

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Volg ons verbouwavontuur

Seizoen 3.0

Bekijk hier alle stappen in de renovatie van het derde Sundae Huis! 

Volg het hier

Sundae huis

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in