vrijstaand bad | woontip
Woontips

Een vrijstaand bad: dé eye-catcher van je (bad)kamer

Verlang jij na een lange dag soms ook zo hard naar een lekker warm bad, waarin je lekker kan wegdromen en zalig ontspannen? Je bent ongetwijfeld niet alleen! Natuurlijk is een bad nemen altijd veel aangenamer in een mooie badkamer, met een interieur waar je tot rust kan komen. Onze tip voor een stijlvolle badkamer? Een vrijstaand bad! Hoe je een klassevolle badkamer creëert met een vrijstaand bad én waar je zeker op moeten letten, leggen we je uit in deze blog!

een luxueuze badkamer

Kies je voor een vrijstaand bad, dan zijn er enorm veel mogelijkheden in vormen, groottes en kleuren. Voor een landelijke badkamer is een vrijstaand bad op pootjes ideaal. Zo'n bad zorgt voor een vintage vibe en creëert een unieke look in je badkamer. Dit bad bij Line is een perfect voorbeeld hiervan. Wat een pareltje! 

 

 

Voor een moderne badkamer kan je dan eerder kiezen voor een vrijstaand bad met een mooie ovale vorm of juist een strakke rechthoekige vorm. Welke stijl je ook kiest, dat een vrijstaand bad voor een ultieme luxueuze uitstraling zorgt, dat staat vast!

half vrijstaand bad: dé oplossing in een kleinere badkamer

Een vrijstaand bad komt midden in de badkamer te staan en neemt daardoor meer ruimte in beslag. Daarvoor heb je dus een flinke badkamer nodig.

Heb je iets minder ruimte? Niet getreurd! Een half vrijstaand bad is een mooie tussenoplossing. Dit bad heeft één of twee rechte zijden die tegen de muur worden geplaatst, terwijl de vrije zijden eruitzien als die van een vrijstaand bad. Ook Sofie koos voor deze oplossing.

de bad- en slaapkamer in één!

Geen plaatst voor een bad in de badkamer? Plaats dan een vrijstaand bad in jouw slaapkamer. Je waant je zo in een luxe suite op hotel of wellness! 

Wanneer je de badkamer en slaapkamer doortrekt in één geheel creëer je ruimte en licht in de kamer. Je zal daardoor ook meer belang hechten aan de styling van de ruimte. Maak er een echt pronkstuk van waar je heerlijk in kan genieten! Je hebt ook de mogelijkheid om er een vrijstaande kraan bij te zetten. Super classy!

Enkele tips 

01: zorg voor een geschikte vloer
Zo’n badkuip vol water weegt heel veel, dus moet de vloer extra stevig zijn. Ook moet de vloer tegen vocht kunnen. Bijvoorbeeld een gietvloer is een optie die stijlvol en praktisch is.

02: maak de temperatuur aangenaam
Het is nooit leuk om uit bad te stappen en koude rillingen te krijgen. Daarom kan je kiezen voor vloerverwarming of een designradiator die je slaapkamer de perfecte temperatuur geven. Nog een pluspunt: je kan handdoekjes hangen aan bepaalde radiatoren. 

 

03: goede af- en toevoer
Je moet dus zorgen voor een afvoerleiding en een toevoerleiding voor het warme en koude water. Ook moet je onder het bad ruimte hebben voor het chiffon. Laat je bijstaan door een installateur of ga te rade bij een badkamerspecialist zoals Van Marcke.

04: zorg voor voldoende ventilatie
Wanneer je in bad gaat kan het heel vochtig worden in de kamer. Daarom is het nodig dat je een raam kan openzetten of zorgt voor een ventilatie- of afzuigsysteem. Ook voor deze technischere zaken kan je te rade gaan bij onze friend Van Marcke

opbouw- vs inbouwkraan

Naast de keuze van het bad zelf, moet je ook beslissen welk soort kraanwerk je wil. Wat is nu het verschil tussen een opbouw- en inbouwkraan? Wel, bij een opbouwkraan wordt het kraanwerk op de badrand gemonteerd. Bij sommige vrijstaande baden is één van de randen iets breder waardoor er extra ruimte is voor een opbouwkraan. Hier komt dus geen hak- en breekwerk aan te pas. 

Bij een inbouwkraan worden de leidingen in de muur verwerkt. Dat is het geval bij dit bad van Katrien

Tip: is je muur niet geschikt is voor een inbouwkraan? Dan kan je ervoor kiezen om een voorzetwand plaatsen. 

Easy to clean

Een goede hygiëne in de badkamer is ontzettend belangrijk. Eén van de belangrijkste voordelen aan vrijstaande baden is dan ook dat je ze super makkelijk kunt schoonmaken. Je hebt geen last van hoeken, muren en tegels én je kunt veel makkelijker rondom je bad schoonmaken.

Door de tijd die je bespaart aan schoonmaken, heb je meer tijd om te genieten van een heerlijk bad. Win win!

Inspiration

Preview van onze zoektocht bij Van Marcke

De badkamer in Sundae Huis 2.0

Ben jij op zoek naar een vrijstaand bad? Bij onze Friend Van Marcke heb je een ruime keuze aan zo'n baden. Niet enkel voor een bad kan je bij hen terecht, want bij Van Marcke ontdek je een groot aanbod aan volledig ingerichte badkamers

Ook in Het Sundae Huis 2.0 komt een vrijstaand bad van Van Marcke, in combinatie met een inloopdouche en stijlvol wasmeubel. Ben jij ook zo benieuwd hoe het er zal uitzien?

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Sundae huis

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in