Woontips

Een Scandinavisch interieur creëren doe je zo!

De Scandinavische woonstijl is de laatste jaren enorm populair. Zo’n interieur straalt eenvoud en warmte uit en is dus de ideale manier om een moderne stijl te creëren, zonder dat je huis kil aanvoelt. Hoe je een Scandinavisch interieur kan toepassen, leggen we hier uit.  

Wat is een Scandinavisch interieur? 

Het belangrijkste kenmerk van een Scandinavisch interieur of Scandi Style is licht. Dit omdat de zon in Scandinavische landen vroeg ondergaat en een lichtrijke woning dus een absolute must is. Ook neutrale kleuren en natuurlijke materialen zijn typische elementen van een Scandinavische inrichting. Het interieur moet rust uitstralen door minimalistische, maar kwaliteitsvolle en comfortabele meubels te gebruiken.  

Licht en neutrale kleuren 

Veel licht creëren is de basis voor een Scandinavisch interieur. Dat kan door open ruimtes te maken aan de hand van grote ramen. Ook voldoende verlichting zorgt voor rust en warmte. Zo kan je variëren tussen hanglampen en gloeilampen en kan je kaarsen plaatsen om extra sfeer te creëren.  

Een woning lichtrijk maken doe je natuurlijk ook door neutrale kleuren te verwerken in je interieur. Typische Scandinavische kleuren zijn bijvoorbeeld wit, beige, lichtgrijs, maar ook lichte pasteltinten zoals zachtroze.  

Natuurlijke materialen  

Gebruik natuurlijke materialen om een warm Scandinavisch interieur te creëren en te vermijden dat je woning té modern wordt. Hout is hier het perfecte voorbeeld van. Zo kan een houten vloer, in combinatie met een modern tapijt voor de typische Scandinavische woonstijl zorgen. Ook andere houten elementen zoals een houten kastje of ander houten detail, zorgen voor de warme Scandinavische sfeer. Nog méér warmte creëren doe je door hout te combineren met jute, riet en rotan elementen. Bovendien zijn deze materialen vaak zeer duurzaam! Planten in je interieur zijn zeker ook belangrijk in een Scandinavisch interieur.  

Moderne meubels 

Een Scandinavisch interieur straalt rust en eenvoud uit. Dat doe je door minimalistische meubels in je woning te plaatsen. Scandinavische meubels zijn vaak modern en strak. Tip: kies voor meubels op smalle poten om het geheel wat ruimtelijker te maken. Meubels in een Scandinavische inrichting hebben meestal ook een lichte kleur. Ze zijn bijvoorbeeld wit of van hout gemaakt, zoals een witte eettafel met lichte houten stoelen. Om toch die warmte te behouden en een té cleane sfeer te vermijden, kan je organische figuren implementeren. Zo zijn grafische prints een leuke eyecatcher en extraatje in je Scandinavisch interieur.  

Een Scandinavisch interieur creëren is dus helemaal niet zo moeilijk. De combinatie van veel licht, een strak interieur, natuurlijke materialen en lichte tinten zorgen voor de Scandinavische inrichting van je dromen!  

Heb jij een Scandinavische stijl in je woning of zou je zo’n interieur graag creëren? Laat het ons weten!  

Bekijk onze Scandinavische woonverhalen voor meer inspiratie!  

Op zoek naar tips voor je renovatie of inrichting van je huis? Bekijk dan zeker eens ons renovatieproject!

Delen:

Reacties

Bie Coenen, di, 11/21/2023 - 12:03
Beste,

Vanwaar komen de eettafels (met zwarte en witte onderpoten)?

Alvast bedankt!

Groeten,
Bie Coenen
Sundae, di, 11/21/2023 - 13:47
Dag Bie,

deze komen uit het woonverhaal van Stéphanie uit Kontich, de tafel is een blad in oud eikenhout met schragen van HAY
https://www.sundae.be/tijdloos-met-een-speelse-knipoog-bij-stephanie-kontich
De andere komt uit: https://www.sundae.be/modern-romantisch-bij-paulien-kruibeke, de tafel hier is effectief van Hay

groetjes!
Eline

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.