woonverhalen

Classy compact met een touch of black bij Soetkin in Wingene

Huispaspoort

Soetkin Taghon, interieurarchitecte en Didier Couvreur, crossfittrainer en sporttherapeut

Houtskeletbouw in Wingene

Gebouwd in 2020

Plannen i.s.m. architect

kalkverf van Detale CPH – lampen gang: Chors

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Hoewel Soetkin en Didier aanvankelijk op zoek gingen naar een oude hoeve om compleet te renoveren, botsten ze op een prachtig stuk bouwgrond omgeven door een mooi natuurlandschap. De stap om toch zelf te bouwen werd al snel gezet. Omdat het koppel vooral wou investeren in een stijlvol interieur op deze beperkte bouwgrond, was een strak budget voor de structuur van het huis dé uitdaging in het project. Een architect die een realistisch bouwplan kon voorleggen, was hier dus geen overbodige luxe. “Al kreeg ze verder wel carte blanche!” vertelt Soetkin. Het resultaat is een praktisch en compact huis volledig op gelijkvloers, met een gecentraliseerde kubus waar de badkamer, keuken en kastenwanden ingewerkt zijn.

Woonstijl

Een volledige woning op gelijkvloers met veel ramen en weinig deuren. Dat zorgt voor een instant loft-gevoel! Door de praktische indeling van het huis en hoge plafonds werd toch een zeer ruim gevoel gecreëerd. Het zijn de materiaalkeuzes die de woning een classy uitstraling geven. Zo creëert het grote keukenblad in marmer– dat ook in de badkamer aanwezig is – een ‘touch of chic’. Door deze keuzes door te trekken, straalt de woning heel wat eenheid en rust uit. Zo zijn er ook heel wat zwarte accenten – zoals kranen en lampen – aanwezig doorheen de hele woning. Het houten plafond in combinatie met de groene omgeving zorgt voor een gezellige warmte én een mooi contrast met de iets koelere vloer.

eetstoelen: SP01 – hanglampen boven tafel: &Tradition

werkblad: versneden door Lanssens – kubus lampjes: Chors – barstoelen: Form & Refine – onderzetters aan muur: Muller van Severen

Die openheid is dé troef van de woning

zetel: Leda Collection – bloempotten: Serax – leeslampje naast zetel: Trizo21 – gouden lampje naast tv: Catellani & Smith

De blikvangers

01: thuis op vakantie
“Na twee jaar krijgen we nog steeds een vakantiegevoel telkens we de oprit oprijden”, vertelt Soetkin. Zonnige weekenden spenderen ze dan ook maar al te graag in de grote en onderhoudsvriendelijke tuin. 

02: DIY met kalkverf
De kubus in het centrum van de woning werd volledig geschilderd met kalkverf. Soetkin was dé verantwoordelijke voor dit project: “Da’s een werkje dat ik tijdens de lockdown graag op mij nam”.

03: black beauty
Hoewel de houten latjes tegen de gevel aanvankelijk naturel zouden blijven, werden deze last minute zwart geschilderd. “Het zwarte beschermdoek had zo’n mooi effect dat we besloten het hele huis in een zwart jasje te steken”, lacht Soetkin.

04: bureau in the box
Hoe praktisch kan een huis zijn?! Zelfs dit bureauhoekje zit mooi ingewerkt in de box/ kubus. Een ietwat verscholen bureau, het perfecte idee om een rommelig bureau te verbergen. Al heeft Soetkin het huis liefst zo proper mogelijk!

kranen: Vola – lampen: Trizo21

Het slaapgedeelte bevindt zich aan de andere kant van het huis. Aan de noordkant, waar het dus altijd lekker fris is. Ook hier staat een praktische indeling centraal, waar drie identieke slaapkamers naast elkaar dienstdoen als master bedroom, praktijkruimte voor Didier én toekomstige babykamer. Voorlopig nog afgesloten met een wit gordijn, dat binnenkort vervangen wordt door een glazen wand. “We willen vooral dat open ruimtegevoel blijven behouden”, besluit Soetkin.

bed: Karup, futonbed Senza

tuinmeubel: Extremis

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Soetkin en Didier!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.