©MaatkastenOnline
Woontips

Waarom kiezen voor een kast op maat?

Als interieurliefhebbers zijn jullie ongetwijfeld altijd op zoek naar stijlvolle en unieke meubels en decoratie die helemaal in jouw interieur passen. Maar laat het ons ook even over een praktische kant hebben van een interieur, namelijk kasten. Want wie veel spullen heeft, moet deze natuurlijk ook ergens kunnen opbergen. Hoewel er talloze mogelijkheden zijn met verschillende afmetingen, afwerkingen en kleuren, leggen we jullie in deze blog uit waarom wij vinden dat een kast op maat de ideale manier is om het beste uit je interieur te halen! 

Kast op maat van jouw woning 

De eerste reden waarom een kast op maat ideaal is, is vanzelfsprekend. Door te kiezen voor een maatkast, kies je ook voor de meest praktische optie. Omdat de beschikbare ruimte helemaal opgemeten wordt, kan je elk hoekje en kantje optimaal benutten en past de maatkast perfect waar je hem wil. Schuine muren waar bijvoorbeeld geen kast met standaardafmetingen in past? Een kast op maat is dan absoluut je redding!

Ook de indeling van je kast op maat kan je helemaal zelf samenstellen. Kleine of grote compartimenten, of een mix? Dat bepaal je gewoon helemaal zelf! Zo kan je voor een dressing op maat bijvoorbeeld kiezen voor kleine vakjes om je truien opgeplooid in op te bergen, in combinatie met iets grotere compartimenten om je bloesjes er dergelijke in op te hangen. Met deuren of zonder, ook die keuze is bij een kast op maat helemaal aan jou. Tip: voorzie in je bijkeuken een compartiment om je wasmachine en droogkast in te plaatsen! 

Bij Maatkasten Online kan je bijvoorbeeld terecht voor een kast op maat. Of het nu een dressing, commode of opbergkast is, je kan voor elke ruimte een kast op maat van jouw woning en levensstijl laten maken. Laat je inspireren door enkele van hun realisaties! 

Een match met je interieur 

Een kast op maat is niet alleen super praktisch, maar kan - en dat vinden wij als interiorista's helemaal top natuurlijk - volledig in jouw stijl afgewerkt worden. Je kan ervoor zorgen dat de kast perfect matcht met je interieur, door de afwerking van een maatkast af te stemmen op de rest van je woning. Kies je voor een afwerking in hout of eerder een strak design? Dat zal natuurlijk afhangen van de stijl van jouw woning. Door te kiezen voor een kast op maat, creëer je één geheel! 

Enkele tips

01: Kies voor kleur! 
Nog een leuk voordeel aan een kast op maat, is dat je verschillende kleuren kan kiezen. Ga je voor een neutrale kleur of mag het iets opvallender zijn? Tip: je kan er ook voor kiezen om de binnenkant van je kast in een andere kleur af te werken. Een echt verrassingseffect dus als je de kastdeur opentrekt! 

02: Do It Yourself
Een leuke manier om je maatkast te pimpen, is door hem zelf te schilderen in een kleur die perfect in jouw interieur past. Zo ben je zelf even creatief bezig en is je kast extra persoonlijk! Tip: bevestig een Orac Decor paneel aan je kast en schilder deze over in een leuke kleur! Unieker kan niet ;-) 

Maatkasten inspiratie 

Het is duidelijk, een kast op maat is altijd een goed idee. Dat bewijzen deze kasten uit enkele van onze woonverhalen zeker en vast! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.