woonverhalen

Hout als sfeermaker bij Katrien in Leuven

Huispaspoort 

Katrien Van de Velde, leerkracht (34) en Esger Mutsaerts, security engineer (36) met kinderen Stella (4) en Remus (2)

Rijwoning in Leuven

Aangekocht in 2015

Eigenhandig opgefrist

Woonverhaal

Luckybirds Katrien en Esger waren de vastgoedmarkt voor en kochten hun stek in Leuven toen dat nog relatief betaalbaar was. Hun ruime gezinswoonst met stadstuin bevindt zich vlak bij het centrum en hun favoriete koffiebar (Koffie en Staal).

Het koppel nam de woning vrijwel as is, met uitzondering van de badkamer die ze in een frisroze jasje stopten. Ook beneden moest er een muur wijken om de ruimte tussen de eet- en woonkamer open te maken. “Als volgende project willen we graag de keuken aanpakken. Daar zijn we voorlopig nog niet toe geraakt”, reflecteert Katrien. “Alles op zijn tijd.”

tip: bewaar op Pinterest

Woonstijl 

De oude ziel van het huis wekt meteen een gemoedelijke vibe op bij het binnenkomen. Katriens liefde voor wit, hout en antiek design komt er bovendien volledig tot haar recht. De authentieke parketvloer en marmeren schouwmantels lenen zich tot de perfecte basis voor haar weelderige decoratiekeuzes. “Kandelaars, vaasjes, posters: I love it all. Mijn man moet me vaak in toom houden om de kasten niet té vol te zetten”, lacht Katrien. 

Zetel: Sissyboy – Televisiekast: Kewlox – Hanglamp: PLEK – Rotan stoel: Troc – Bijzetkastje: Van Katriens oma – Kinderstoeltje: Tweedehands

Aarde- en nudetinten alsook rotan accenten vormen een patroon doorheen het interieur. Je herkent duidelijk Scandinavische invloeden, al neemt dat niet weg van de warmte en gezelligheid. “Een cleane inrichting is niet aan mij besteed. Ik vind het fijn om met oudere elementen te spelen die het geheel wat breken. Er mag ook gerust wat was rondslingeren: da’s een teken dat er in huis geleefd wordt.” 

Bed: Ikea – Nachtkastje: Tweedehands en wit geverfd – Laddertje: handgemaakt door schoonbroer 

De blikvangers

01: showered in pink
De badkamer is volledig Katriens eigen creatie. Bij de renovatie verscheen de originele houten vloer, die volledig opgeknapt werd. Maar de echte eyecandy zijn de roze tegels van HB-Classics: zelfs manlief is fan!

02: stoere bakstenen
Katrien en Esger toverden de zolder om tot twee knusse en lichtrijke kinderkamers. Ze installeerden Velux-ramen en schilderden alles wit, inclusief de ruwe bakstenen muren die extra textuur en eigenheid aan de ruimtes geven.

03: balken boven
Aan de eettafel loont het de moeite om even weg van je bord en boven je hoofd te turen. Daar pronkt immers nog het oude gebinte. Volgens Katrien hoor je op de bovenverdieping wel alle geheimen die je met je tafelgenoten deelt, but hey, dat maakt het esthetische plaatje dubbel en dik goed!

04: mantelpiece becomes showpiece
De marmeren schoorsteenmantels stelen de show in de woonkamer en de slaapkamer van Katrien en Esger. Met hun karaktervolle opdruk fungeren ze net als een groot kader, waarvan de inhoud vrij in te vullen is. Met een leuke rieten mand bijvoorbeeld.

Bad: Desco – Badkamermeubel en spiegel: Going Objects – Roze muurtegels: HB-Classics – Ronde badmat: Sissyboy – Matje ‘get naked’: Urban Outfitters – Vaas schelp: HK Living

Scandinavische en tweedehands meubels komen volledig tot hun recht in de authentieke context

Bed: La Redoute – Bedhemel: De Kinderplaneet – Konijnenhoofd: H&M Home – Rieten appel: Ferm Living – Kleerkast: Erfstuk – Kratjes: Hema en Casa 

Kinderbed: La Redoute – Gele wolk: De Kinderplaneet – Dressoir en raket: Tweedehands – Rieten peer: Ferm Living – Speeltent: Nobodinoz – Print ‘clean oceans’: studioloco

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Katrien! 

meer woonverhalen in deze stijl

 

Delen:

Reacties

Claire, wo, 04/10/2024 - 12:27
Van welke leverancier heeft Kartien de badkamer tegels?
Sundae, wo, 04/10/2024 - 14:30
Dag Claire, deze zijn van HB Classics.
Kan je ook vinden bij onze partner: Tyles ;-)

succes!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.