binnenkijken in stijlvolle interieurs | wooninspiratie
woonverhalen

Stijlvolle balans tussen classy en tweedehands bij Liesbeth in Aalst

Huispaspoort

Liesbeth, maatschappelijk werkster & Koen, kok met kinderen Bas en Loes

Charmant rijhuis in Aalst

Aangekocht in 2017

Deels gerenoveerd i.s.m. interieurbureau

Woonverhaal

Liesbeth verhuisde in haar leven slechts één keer en het was meteen raak. Nog vóór love of her life Koen in haar leven was, ontdekte ze deze charmante rijwoning in Aalst. Toen ze met haar broer in 2012 in het huis trok, had de huurbaas de oude woning net gerenoveerd. De authentieke elementen werden behouden en het huis kreeg een algemene opfrissing. Enkele jaren later kwam Koen in the picture en werd het huis een kersvers liefdesnest voor het koppel. Hoewel de twee na een tijdje dan toch op zoek gingen naar een nieuw pand om te kopen, kregen ze de kans om deze woning te kopen en werden ze trotse eigenaars van hun droomhuis. Het abonnement op hun liefdesnest werd verlengd tot onbepaalde duur. 

Het was het perfecte pand om samen een gezinnetje te starten. En zo geschiedde, want zoon Bas en dochter Loes zijn ondertussen al helemaal gesetteld. Inmiddels hebben Liesbeth en Koen er zelf een heuse verbouwing van de benedenverdieping opzitten. Achter de opvallende blauwe deur van wat een bescheiden huisje lijkt, schuilt een karaktervolle woning, waar stijlvolle materialen en tweedehands items de rode draad vormen.

kussen bank: HAY – zitkussens bank: Kussenmaatjes – hond witte gekaleide muur: Søstrene Grene – tasjes: HKliving – plantenbakken boven dampkap: Ferm Living – schaal aan wasbak: HKliving – keukentafel: HAY – zwarte stoel: Dille & Kamille

tip: bewaar op Pinterest

Woonstijl

De keuken is ongetwijfeld de plek waar het gezin het vaakst vertoeft en is dan ook een echte leefkeuken. Tijdens de drukke ochtendrush, maar ook heerlijk voor quality time. Deze ruimte werd uitermate slim verbouwd en kreeg dankzij de inzichten van een interieurbureau een nieuwe indeling. Een keuken waar je volledig rond kan lopen én een zitbank bleek de ideale combo om veel ruimte te creëren. Donker hout vormt overduidelijk een constante op de benedenverdieping, want deze stijlvolle look komt ook terug in de zitkamer. In dit classy interieur zijn ook enkele kleurrijke touches te zien, zoals het gele kussen op de zitbank en de lichtroze muur in de zitkamer. “Die muur zouden ze oorspronkelijk felroze schilderen, maar toen ik het kleur eenmaal zag, besefte ik dat het net iets té zou zijn en kozen we toch voor iets neutraler”, lacht Liesbeth. Aangezien het een oude woning is en er nog enkele authentieke elementen – zoals de schouw en oorspronkelijke deuren – behouden werden, passen tweedehands items helemaal in dit verhaal. Zo doet een tijdschriftenrekje van de oma dienst als platenrekje en past de oude elektriciteitskast perfect in het interieur.

kastje: Kewlox – zetel: Deba – kussens zithoekje: Kwantum – kussen op maat: Kussenmaatjes – salontafel: HAY – lamp plantenkast: Wunderkammer Gent – kussen zetel: HAY, Søstrene Grene & Ferm Living – warmtekussentje: STOOV – plaid: Sissy Boy – Kader: IKEA – Tapijt: La Redoute

Tweedehands spullen uitzoeken voor ons interieur is echt als een sport voor mij

kastje: vintage Kewlox – behang: Roomblush – tapijtje: Tapis Petit – lamp: Muuto – schommelstoel: replica Charles Eames rocking chair – roze poef: Kwantum – bed: Ikea – boekenrekjes: Ikea 

 

Op de bovenverdieping is de tweedehands/ vintage vibe pas écht te merken. Zo staan de slaapkamers van Bas en Loes vol met old school meubels, decoratiestuks of speelgoed, zoals een vintage kast, oude kluisjes uit een rusthuis en een miniatuur vliegtuigje van Sabena. En da’s nog lang niet alles, creativiteit ten top. Daarnaast zorgen de kleuraccenten en leuke printjes in deze kamers voor een speelse kinderlook mét stijl!

houten kasten: Ikea – bed: La Redoute – schommelstoel: replica Charles Eames rocking chair – poef: Nobodinoz – lamp: vintage Ikea – lamellen: Heytens - behang: Annet Weelink Design

De blikvangers

01: creatief voorleesplekje
Een echte eyecatcher in de zitkamer is het cosy hoekje dat volledig ingewerkt zit in de kastenwand. Het ziet er niet alleen super creatief uit, het is er ook zalig relaxen, aldus Liesbeth. “Vooral om boekjes voor te lezen aan de kinderen is dit de ideale spot!”

02: gekaleide binnenmuur
Dat een bakstenen muur in de keuken zo’n mooi effect zou geven, hadden Liesbeth en Koen niet gedacht. Tot het oorspronkelijke pleisterwerk door vochtproblemen moest weggehaald worden en het koppel opmerkte dat deze muur de keuken eigenlijk wel een extra speciale look kon geven, besloten ze deze wit te kaleien!

03: sunny days
“In de zomer zitten we hier héél graag samen”. Liesbeth heeft het over het heerlijk compact en rustgevend koertje buiten. De roze touches zijn ook hier aanwezig, met de roze gekaleide muur die dit plekje een speelse vibe geeft.

04: verborgen toilet
Het gastentoilet beneden is op het eerste zicht nergens te vinden. Maar niets is minder waar, want dankzij de slimme ideeën van het interieurbureau, zit het toilet én de wasplaats verborgen middenin het keukenblok. En natuurlijk, mét roze tegeltjes!

bed: Ikea – kledingrekken: Ikea – lakens: La Redoute – zwarte stoel: Woood 

 

Dank je wel voor de gastvrijheid Liesbeth & Koen! 

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram