kerstversiering | woontip
Woontips

Welke kerstversiering maakt je huis extra feestelijk? 5 tips!

It’s almost Christmas! Samenzijn met vrienden en familie, lekker koken en natuurlijk ervoor zorgen dat het huis er super gezellig uitziet. En kerst vieren is natuurlijk veel leuker in een huis dat helemaal ingericht is met leuke kerstversiering. Zowel binnen als buiten! Laat je inspireren door onze blog en maak je huis extra feestelijk! 

Tip 1: Traditionele kerstversiering in een nieuw jasje!

Kerstversiering in traditionele kerstkleuren, zoals sneeuwwit, kerstboomgroen en warmrood is altijd een goed idee.  Het zorgt voor een warme gloed in je huis. 

Ook de kerstlichtjes zijn belangrijk! Neem deze in een warm witte kleur. Het zorgt voor een gezellige en warme sfeer in huis. 

Wil je nu net dat tikkeltje creatiever zijn dan anderen? Kies dan voor zelfgemaakte ornamenten, die perfect samengaan met de typerende kerstkleuren.  Snij een sinaasappel in schijfjes, stop deze in de oven tot ze volledig gedroogd zijn en hangen maar! En wauw! Wat een meerwaarde in de kerstboom!

Tip 2: Plaats een kunstkerstboom! 

Wat kies jij? Een echte of een kunstkerstboom? Wist je dat een kunstkerstboom erg veel voordelen met zich meebrengt? Let’s see! 

1.0: duurzaam
Ten eerste is een kunstkerstboom veel duurzamer, Een kunstkerstboom gaat - in tegenstelling tot een echte boom - namelijk jarenlang mee!

2.0: voorkomt stress
Een kunstkerstboom voorkomt de stress van de kerstboom die niet in de auto past en de helft van z’n naalden verliest voordat hij in de woonkamer staat. Een kunstkerstboom kan je na kerst gewoon uit elkaar halen en zo makkelijk opbergen. Dus dit scheelt weer wat gesukkel en gesleep. 

3.0: minder gevaarlijk
Kerst in huis staat gelijk aan veel kaarsjes en een kerstboom, maar die twee gaan niet goed samen. Daarom is een kunstkerstboom een stuk veiliger dan een echte boom. De nieuwste kunstkerstbomen zijn vakkundig brandvertragend behandeld. 

4.0: verliest geen naalden
Na enige tijd zullen de naalden van een echte kerstboom beginnen vallen. Zo sta je regelmatig met de stofzuiger in de hand om de naalden op te zuigen. Met een kunstkerstboom hoeft dit niet! 

Tip 3: De kerstkrans mag niet ontbreken!

Breng bij het binnenkomen al een gezellige sfeer mee door een mooie kerstkrans van kerstversiering aan de deur te hangen. Zo’n kerstkrans is ideaal om vrienden en familie meteen een warm welkom te geven. 

Tip 4: Kerstballen zijn niet alleen voor in de kerstboom! 

Iedereen weet dat kerstballen bedoeld zijn om in de kerstboom te hangen, maar dat hoeft niet altijd. De ballen kunnen ook zonder boom dienen als decoratie. Bijvoorbeeld als versiering op tafel tijdens het dineren, samen met enkele kaarsen en dennentakken. Ook als je geen plaats hebt voor een kerstboom en wel wil decoreren met kerstballen is dit de oplossing! 

TIP 5: Plaats kaarsen voor sfeer!

Een kerst zonder kaarsen is geen kerst! Kaarsen zorgen voor een warme, gezellige sfeer tijdens de kerstdagen. Zo heb je kaarsen in verschillende vormen, geuren en kleuren. Je hebt zelfs kaarsen met dennengeur, perfect voor deze periode van het jaar!

Extra tip: cosy up met dekentjes & kussens!

Kerstdecoratie voorzien is niet de enige manier waarop je je huis kan klaarmaken voor de feestdagen. Ook leuke dekens en kussens in winterse kleuren en toepasselijke printjes zorgen voor die cosy vibes in huis! Onze Friend Mistral Home biedt heel wat suuuper zachte en gezellige textielitems aan, zoals deze plaid, volledig in kerstsfeer ;-) Meer ontdekken van deze collectie? Neem een kijkje op hun website

 

Zo, hopelijk helpen deze tips je om je woning helemaal kerstproof te maken! 

Wij wensen je alsvast fijne kerstdagen toe en een geweldig nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen en kansen!  

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.