Woontips

Sfeervolle tuininrichtingen

De tuin is tegenwoordig het verlengstuk van ons interieur. Of het nu om een eigentijdse tuin, een stadstuin met karakter of gezellig balkonnetje gaat. De styling ervan is nog nooit zo belangrijk geweest. Een mooi totaalconcept in combinatie met een groene oase zorgt voor de ultieme rust.

In deze blog bundelen we graag de prachtigste tuininrichtingen van onze woonverhalen samen. Ontspan en laat je inspireren door deze sfeervolle buiten interieurs.

Buitentafel wit staal en hout: Ikea - Witte tuinset: Extremis

Bij het verbouwen van deze woning te Staden, wisten bewoners Marieke en David heel goed hoe het zou worden. Zoals grote ramen, veel licht én uiteraard die prachtige uitbouw in glas met zicht op hun prachtige tuin

In Wortegem-Petegem genieten ze van een gezellige tuin met zicht op de bossen. Wat een zicht! Het groene aspect loopt ook door in het interieur. Het huis bevat talloze planten. Planten maken echt het verschil.

In de lockdown periode werd de achtergevel gekaleid door de man des huizes zelf. Een mooi contrast met de geligere voorgevel. Er werd ook een nieuw stuk terras en pergola aangelegd.

Buitenset: Karwei

Line en Ben wonen in een mid-century woning te Deurne en genieten enorm van hun gezellige binnentuin. De uitbouw met uitkijk op de leuke stadstuin brengt enorm veel licht naar binnen. Het trekt als het ware de woonruimte mee naar buiten.

Buitentafel: Bristol

Bij hélène genieten ze van maar liefst 2 terrassen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling: overdag in de zon op het boventerras en op het terras beneden heb je de avondzon. Als dat niet genieten is :-).

Buitenzetel: Wehkamp - Salontafel buiten: WEBA - Pergola: eigen project via broer - Tuintafel: eigen project via broer 

Ergens te Nevele wonen Julie en Reinier. Achteraan hun woning pronkt een groot schuifraam dat toegang biedt tot de ruime tuin, waar plaats is voor een terras, berging, handgebouwd kippenhok en moestuinbakken.

Als kers op de taart legden de bewoners hun terras opnieuw aan met een pergola in zwarte poedercoating. Om het geheel af te maken hebben ze drie druivelaars gepland, die gaandeweg voor een vleugje groen langsheen de constructie zorgen. 

Loungeset via Karwei: Onderstel palletkussen Alexis - Staanlamp met 3 spots: Rietveld Licht - Bijzettafel: Casa - 2 fauteuils: Overstock Garden

In dit bijhuis te Cadzand, Nederland heb je een prachtig zicht en kan je op frissere dagen beschut toch een beetje buiten zitten. De glazen schuifwanden gaan volledig open en er zijn verwarm-elementen binnen.

Buitentafeltje: oma van Griet - Stoelen: Eurotuin - Bankje: HK Living

Al dromen Griet en Maarten stiekem van een tuintje, hun karaktervolle terras is ongetwijfeld een mooie meerwaarde voor een woning in de stad. 

De Ibicenco-eenvoud was Liens grootste inspiratiebron bij de bepaling van het interieur. Ook de tuin werd in Spaanse eenvoud aangekleed met warme toetsen van riet en hout.

De voormalige eigenaars waren net zo’n natuurliefhebbers als Ruth en Tom. Het eindeloze groene uitzicht was dan ook de troef die Ruth en Tom over de streep trok. 

Hun schaapjes Paulien, Pluk en Pippa dartelen vrolijk rond in de tuin, waaraan een gebied van Natuurpunt grenst. Dat betekent geen gevaar op een volgebouwde achtertuin in de toekomst.  

Bankje: Zelfgemaakt – Tafel en stoelen: Maisons du Monde

In Kortrijk maakt de centrale patio, vroeger de binnenkoer van het jeugdcafé, de woning echt uniek en laat die binnen en buiten mooi in elkaar overvloeien. Op warme dagen gaan alle ramen open voor een op-en-top outdoorgevoel.

Het gebrek aan groen compenseerden Lisa en Michiel met een riante verzameling planten en een groendak door Naturoof.

De nu U-vormige bebouwing was vroeger een volledig omsloten vierkantshoeve. In de jaren 60 onderging de woning enkele sloop- en verbouwingswerken: de binnenplaats werd opengetrokken, de gevel en vloeren opgefrist. In de oude schuur richtten Natasia en Jo een knus terras in: helemaal seizoensproof met terrasverwarmers voor koude dagen en een cocktailbar voor de zomer.

Te midden van de Poperingse velden begonnen Roselinde en Hendrik aan het bouwavontuur van hun leven. Ze bouwden er zelf een landhuis in pastorijstijl. De grootste troef van deze woning is ongetwijfeld het weidse zicht, dat onlosmakelijk is van de landelijke rust die je er voelt. 

In de tuin is er ook een prachtig overloopzwembad, die Hendrik zelf heeft uitgedacht én aangelegd. Entertainment voor de kids op elk moment van de dag, handig!

Tuinset: Bristol

Celine en Daan besteden veel aandacht aan hun tuin, dat valt meteen op aan de vele originele details. Zo gingen ze aan de slag om het tuinhuisterrastegels en zelfs de zandbak zelf vorm te geven. 

Ook kozen ervoor om langs elke weerszijden van het tuinpad vrolijke eucalyptusboompjes te planten. Die zorgen met hun zachte groene kleur voor een frisse variatie tussen de andere beplanting.

Hebben jullie wat ideetjes gekregen hieruit? Of wil je anderen verder inspireren?
Share dan deze blog via onderstaande social tools :-)

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.