Woontips

Waar je moet op letten bij de aankoop van ramen en deuren

Ben je van plan nieuwe ramen te plaatsen? De juiste ramen kiezen is niet altijd eenvoudig. Om het je iets gemakkelijker te maken, zetten we een aantal zaken op een rij: 

1/ Het juiste materiaal kiezen 

Er zijn verschillende soorten materialen voor je ramen. Deze keuze hangt van een aantal zaken af. Zo kan je voor houten ramen kiezen als je een natuurlijke en warme uitstraling wil. Je kiest beter voor aluminium indien je ramen wil die sterk en gemakkelijk zijn in onderhoud. Wil je een budgetvriendelijke optie, die zeer isolerend is? Dan zijn pvc-ramen een mooie keuze. Natuurlijk hangt deze beslissing ook sterk af van de stijl die je in je woning wil creëren. Zo zorgen aluminium ramen er bijvoorbeeld voor dat je interieur er een stuk strakker uitziet. 

Een combinatie van diverse materialen in één woning kan ook absoluut! Een voordeur in hout en aluminium ramen langs buiten en dan pvc vanbinnen? Het kan!

2/ Kies het type ramen 

Naast het juiste materiaal, is ook de raamsoort een belangrijke keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld schuiframen en -deuren, draairamen, vouwramen en kantelramen. Weet je niet meteen voor welk type je wil gaan? Denk dan even na over de plek waar de ramen komen en waarvoor je het raam zal gebruiken. Een schuifraam is super handig bij een terras en kantelramen zijn dan weer ideaal bij de ventilatie van slaapkamers bijvoorbeeld.

Online kan je uittesten welke kleur het beste past bij de gevel van je woning. Ook wel héél belangrijk om het visuele plaatje rond te krijgen.

3/ Zonnewering & beglazing

Ook de soort beglazing is van groot belang. Hoogrendementsglas, zorgt voor een betere isolatie. Veiligheidsglas zorgt er dan weer voor dat je glas beter beschermd is tegen inbraken. Voor dubbele beglazing kiezen is vanzelfsprekend, maar ook driedubbele beglazing zorgt voor nóg meer isolatie en comfort.

Wist je dat je bij een renovatie voor het plaatsen van zo'n glas heel wat premies kan krijgen? 

Bij het bestellen van een nieuw raam, houd je best ook rekening met de plaats waar het meeste zonlicht zal binnenkomen. Een groot raam laat in de winter heel wat licht binnen en zorgt ervoor dat je woning meteen een stuk gezelliger wordt, maar zorgt in de zomer ook voor hoge temperaturen. Zonnewering zoals lamellen, screens, rolluiken of zonwerende beglazing kan dus zeker van pas komen op zo'n momenten. 

4/ Check of je recht hebt op subsidies

Zoals eerder vermeld, kan je subsidies krijgen bij het plaatsen van ramen. Wil je weten of je recht hebt op een subsidie? Dan kan je de subsidietool van Belisol gebruiken! 

5/ Laat je ramen opmeten

Om het plaatsen van je ramen en deuren vlot te laten verlopen, is het belangrijk dat de raam- en deuropeningen eerst en vooral opgemeten worden door een vakman. Zo voorkom je dat je bij de plaatsing in de problemen komt! 

Voor de plaatsing van ramen en deuren in het Sundae Huis kozen wij voor Friend Belisol. Bij Belisol maken ze kwaliteitsramen en deuren in pvc, aluminium en hout. Alles is op maat en wordt gecreëerd volgens de laatste normen op het gebied van isolatie. De eerste stap was natuurlijk het opmeten!

Bekijk hieronder hoe dit in zijn werk ging. De keuze van de materialen en de kleur voor het Sundae Huis doen we binnenkort in hun showroom!

Volg onze Sundae Huis blog 

En ontdek stap voor stap welke keuzes wij gemaakt hebben voor deze renovatie!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Sundae huis

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in