woonverhalen

Vrolijk met een industrial vibe bij Ruthje in Gent

Huispaspoort 

Ruthje Goethals, grafisch vormgever bij Ruimle (35) en Thibaut Van Swol, metselaar (34) met zoontje Titus (3,5), kat Molotov en schildpad Vriend

Woning uit de jaren 60 in Gent

Aangekocht in 2011

Totaalrenovatie

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Renoveren is niet aan iedereen besteed. Maar als er één duo voor in de wieg gelegd is, moeten dat positivo Ruthje en knappe klusser Thibaut wel zijn. Ze kochten een rijhuis aan het Gentse Muide dat best wat liefde kon gebruiken. Over een periode van tien jaar pakten ze de woning in verschillende fases aan.

Van boven tot beneden werd alles vernieuwd en heringedeeld, waarbij talrijke kleine kamertjes plaatsmaakten voor mooie open ruimtes. Met een architect onder de arm realiseerden ze hun woondroom overwegend eigenhandig. “Ik heb de esthetische visie, Thibaut het technische inzicht. Da’s ons niet zo geheim succesrecept”, verklapt Ruthje.

Keukenkasten en -eiland: Op maat gemaakt door Atelier Zorro – Muurtegels: Metrotegel – Weegschaal: van Thibauts grootmoeder – Hanglampen: ‘Nordic Tales’ Lightpoint – Roze vuilnisbak: Brabantia – Zwarte kast en blauw roltafeltje: IKEA – magnetisch krijtbehang ‘Groovy Magnets’

Woonstijl

Zonder twijfel vormen kleuraccenten, met geel en groen op kop, een thema in het interieur. Vanwaar die keuze? “Groen is mijn lievelingskleur en met te veel roze in het interieur had ik het – na jaren in een van top tot teen roze kot – even gehad, dus is het geel geworden”, lacht Ruthje. “Nee eerlijk: de originele gevel van het huis was bekleed met groene en gele tegeltjes. Daar wilden we binnen een ode aan brengen.”

Eettafel: IKEA – Stoelen: Les Gambettes, IKEA, Eames en tweedehands – Hanglamp: Roma by Junge (1970) – Hangkastje: Hartô – Spiegel oog: helen b & vrienden

Door de samenkomst van industriële materialen en accenten van geel en groen ontstaat iets unieks.

Zetel: DEBA Meubelen – Kussens: Scarabee – Televisiekast: Kewlox – Houtkachel: Dovre – Tapijt: Lorena Canals

Het vrolijke kleurenspel wordt vergezeld van industriële toetsen, zoals stalen deuren, stoere verlichting, een betonnen plafond en een gietijzeren kachel. Maatkasten in warm bamboe en Scandinavisch meubilair zorgen voor een zachte afwerking en creëren een uniek, samenhangend geheel.    

Bureau en ladekastje: House Doctor – Patboard: DIY – Opbergkasten: Kewlox – vloer: Floorify

De blikvangers

01: creativiteit op niveau
De architect voorzag in zijn ontwerp een vide over de volledige breedte van de woonkamer. Daar pronkt Ruthjes bureau: dé broedplaats voor al haar creatieve ideeën.

02: glas-in-staaldeuren
Zelfs het vensterglas in de stalen binnendeuren matcht met het geel-groene thema des huizes. Lokale specialist Crea-staal maakte ze op maat met authentiek kathedraalglas.

03: spicing things up
Het leuke aan keukenkasten op maat is dat je ‘r slimme snufjes aan kan toevoegen. Zo zijn wij net als Ruthje en Thibaut zot van de uitschuifbare voorraadkast waarin alle kruiden en olies een praktisch plekje kregen.

04: badkamerparadijs
Behangpapier in de badkamer? Het kan, bewijst Ruthje met een tropische print die ze combineerde met witte metrotegels. Het vliesbehang is spatwaterdicht en daarmee ook bestand tegen ‘Titus-badtijd’.

Bad: X2O – Badkamermeubel: Op maat gemaakt door Atelier Zorro – Kraanwerk: Grohe – Kraanwerk: Grohe – Behangpapier: behangkoopjes.nl

Bed: Leander – Ananastapijt: Sass & Belle – Bureau en klimrek: Tweedehands – Stapelstein-stapelstenen: Billie-Lou – Opbergkist: IKEA – Opbergzak en speelmat: Play & Go – Behangpapier: Roomblush

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Ruthje! 

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Fievat, zo, 08/21/2022 - 21:37
Het mooiste en gezelligste huisje op de Muide en ver daarbuiten💕💕
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:59
Héél gezellig inderdaad!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram