blogs seizoen 1.0

Under construction: de afbraakwerken

3, 2, 1... GO! 

In onze vorige blog lieten we jullie al heel wat beelden zien van hoe het Sundae Huis er in zijn originele staat uitzag. Het pand heeft echt héél veel leuke elementen. We hebben er enorm veel zin in om het in een eigentijds jasje te steken. De eerste stap is dan ook het afbreken van de verouderde constructies in het huis. Ook onze Friend Belisol kwam al eens langs om de nodige opmetingen te doen. 

We nemen jullie mee achter de schermen bij de afbraakwerken en vertellen jullie graag wat onze plannen zijn in deze blog!  

Het opmeten met Belisol 

Voor het plaatsen van de ramen en deuren, kunnen we op onze Friend Belisol rekenen. Natuurlijk hebben we daarvoor eerst en vooral de juiste afmetingen nodig. Belisol kwam het oorspronkelijk schrijnwerk opmeten, zodat het plaatsen van de ramen en deuren vlot kan verlopen.

Zo kwam Belisol langs om de opening van de voordeur en vaste ramen op te meten. Om de keuken heel lichtrijk te maken en deze met de tuin te verbinden, zullen we een schuifraam plaatsen. Ook de afmetingen voor dit raam werden nauwkeurig gemeten. 

Bij het opmeten van het oude schrijnwerk, worden de binnen- en buitenmaten vergeleken. Op die manier heeft de adviseur een perfect inzicht in de technische plaatsing. Er wordt ook tijd gemaakt om de binnenafwerking te bespreken. Nu het opmeten gedaan is, zal Belisol detailtekeningen maken van de deuren en ramen. Ook details zoals de draairichting zullen besproken worden. In een latere fase zullen deze dan geplaatst worden. Wij zijn alvast benieuwd! 

De uiteindelijke ramen zullen vermoedelijk met aluminium afgewerkt worden, aangezien deze perfect zullen matchen met ons interieur. Hoe de voordeur eruit zal zien? Dat houden we nog even geheim en vertellen jullie hier hopelijk snel meer over :-) 

Advies

Uiteraard kregen we voor dat we aan de afbraak begonnen advies van onze projectleider Jeroen en ingenieur Wim. Want een goede coördinatie en stabiliteitsstudie is wel een van de belangrijkste zaken bij een verbouwing! Zeker bij het breken van muren :-)

En dan kon het afbreken beginnen! Voor we het wisten, konden we door het plafond heen kijken en maakte de voordeur plaats voor 1 groot gat. 

Na enkele dagen herkenden we het oorspronkelijke interieur nog amper!

Op deze plannen tonen we al even hoe het Sundae Huis ingedeeld zal worden: 

Onze verbouwplannen

Om de leefruimte en keuken wat groter te maken, werden muren gesloopt. De woning zag er meteen een stuk anders uit. 

De hal zullen we inkorten, zodat we de meer ruimte creëren voor de leefruimte. We zullen in een deel van de oorspronkelijke hal een extra toilet en een bureau plaatsen. Zo benutten we de ruimtes optimaal! 

Ook achteraan het huis zal heel wat veranderen. Op deze foto kan je zien dat de bijkeuken aan de rechterkant afgebroken is, zodat de stadstuin meteen een stuk groter wordt. Om het geheel wat strakker te maken, werd ook de schoorsteen afgebroken. Dit was ook nodig aangezien de opening naar de tuin een schuifraam wordt, en de schouw dus ook verwijderd moest worden. 

De schouw in de woonkamer wordt behouden, maar zullen we een stuk strakker maken. Dit zullen we doen door de schouw te pleisteren, zodat de vorm behouden wordt en er eventueel legplanken geplaatst kunnen worden. Deze kunnen dan bijvoorbeeld dienen om decoratie op te plaatsen. Ideaal, toch? 

Maar, niet alles wordt afgebroken! Om de sfeer van het oorspronkelijk interieur en het vleugje Art-Déco te benadrukken, willen we de mooie boog die de woonkamer en leefruimte zal verbinden, zeker behouden. Deze boog zal een herkenbaar element worden in het interieur! 

Zoals je kan zien is het huis al heel wat veranderd. En de komende maanden zal dat nóg meer het geval zijn. Ben je ook zo benieuwd naar het resultaat als wij? 

In een volgende blog geven we een kijkje hoe de ruwbouw eraan toe gaat en we gaan al langs bij een aantal showrooms wat betreft materiaal- en kleurkeuze. Blijf ons zeker volgen om te zien hoe Sundae Huis stap voor stap een warme thuis wordt! 

Tot snel! 

Op zoek naar informatie over
de aankoop van een woning?

Check onze blog!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.