woonverhalen

Authentiek met een vleugje humor bij Ann in De Haan

Huispaspoort

Ann Maelfeyt, founder van grafisch bureau La fille du bord de mer en Koen Dosselaere, zaakvoerder bij stranduitbating Baigneur Gilbert met dochters Lux en Lilou

Bel-etage woning uit de sixties in De Haan  

Aangekocht in 1999 

Naar eigen smaak opgefrist

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Ann en Koen verloren eind jaren 90 hun hart aan deze charmante bel-etage woning in De Haan, op wandelafstand van het strand. Het huis werd gebouwd in de Sixties, door een aannemer die het huis voor zichzelf gebouwd had. De woning was dus in een zeer degelijke staat en meteen ook de ideale match voor het koppel. De structuur van het pand wilden ze dan ook zo veel mogelijk behouden. Buiten een muurtje in de woonkamer dat gesloopt werd, de badkamer die van nul opgebouwd werd en de gevel die in een nieuw jasje gezet werd, is er verder niets aan het pand verbouwd. “Zo hielden we genoeg budget over om van het interieur helemaal ons ding te maken. Ik hou er ook van om meerdere leuke hoekjes te creëren”, aldus Ann. Doorheen de jaren pimpten Ann en Koen de woning tot een vrolijk nest, vol unieke items met mooie verhalen en heel wat kleur.  

zetel: Fest Amsterdam – Kachel: Jotul – bureaustoel: Eames 

Woonstijl 

De ‘Say cheese’ aan de voorgevel zet meteen een plezierige sfeer neer. Van een goeie binnenkomer gesproken! “Vaak zien we mensen al lachend voorbijlopen als ze doorhebben wat er staat”, lacht Ann. "Een vleugje humor is dan ook een vaste waarde in mijn leven, zowel in mijn job als grafisch designer als in mijn interieur". Dat deze twee vaak hand in hand gaan, bewijzen de vele ontwerpen van Ann, die een mooi plaatsje kregen in het interieur. De speelse en kleurrijke designs stralen pure creativiteit uit, met blauwe tinten als handelsmerk en verwijzing naar ‘t zeetje als de geliefde woonplaats van Ann en Koen.  

geit: William Sweetlove – stoel: Flag Halyard ontwerper Hans Wegner via Casteelken – boekenrekje/staander: Hoarderlife – groene grote vaas: Pol’s Potten – grote vaas met gezicht: Gypset Style (Knokke) – hangende bal: van ontwerper JP Demeyer

Overal in het interieur zijn unieke meubels en decoratiestuks te vinden. “Ik vind de zoektocht naar leuke, betaalbare items met een verhaal, echt zó leuk!” aldus Ann. Ze houdt haar ogen dan ook altijd en overal open voor nieuwe stuks die het interieur een extra touch kunnen geven. Zo kwam het gezin ooit eens terug van reis met een item op de achterbank van de auto, waarvan ze niet eens wisten wat het precies was. Achteraf bleken het oude, op elkaar gestapelde houten schoenendozen te zijn van Habitat i.s.m. Linford Christie, die nu dienstdoen als decoratie. “Eigenlijk zou ik een nieuw huis willen inrichten, waar ik nóg meer leuke spullen kwijt kan” lacht Ann.  

tafel: Ruijch via Mister Design – stoelen: Hay via Goûts et couleurs en Eames via Casteelken Demeyer – Snoopy lamp van Castiglioni (FLOSS) via Casteelken

Typografie en vormgeving vonden ook hun weg naar mijn interieur

tafel: Ikea (unieke collectie) – stoelen: Arne Jacobsen & Tip Toe - picknicktafel tuin: Extremis 

De blikvangers

01: authentieke keuken 
“Door de grote ramen is het is er zalig warm tijdens zonnige dagen”. Ann heeft het over de keuken, die naast de woonkamer één van haar favoriete plekjes is in het huis. De gehele keuken is volledig in originele staat en straalt dan ook pure authenticiteit uit.   

02: bureau slash tv-hoek  
De werkplek van Ann is ongetwijfeld één van de meest creatieve ooit. Het bureau en de tv bevinden zich naast elkaar aan dezelfde wand, die tevens ook deels kan afgesloten worden met een houten schuifpaneel. Bovendien een eigen ontwerp van Ann. Praktisch én origineel! 

03: door tegels omsingeld  
Dat Ann en Koen van ‘speciallekes’ houden, merken we ook aan het toilet, dat van kop tot teen betegeld is. Hoewel de tegelaar aanvankelijk niet meteen overtuigd was van het plan, wist Ann zeker dat deze creatie voor een leuk effect zou zorgen. En of het geslaagd is!  

04: creatief met glas  
Ook het glazen raam in de woonkamer is door Ann zelf ontworpen, waar ze terecht best trots op is. De groene accenten in combinatie met een leuke indeling en verschillende soorten glas, maken van het raam een echt pronkstok.  

wandpanelen: Orac Decor – keramieken borstpaneeltje: via LUX Lightstore – beddengoed: Oilily – nachtkastje: componibili Kartell hanglamp Floss

bed: Piet Hein Eek – hanglamp DARK

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Ann en Koen! 

meer woonverhalen in deze stijl

 

Delen:

Reacties

Karen Van Huffel, zo, 10/02/2022 - 11:35
Een huis dat als een museum lijkt. Ik zou er een dag in kunnen ronddwalen om naar die leuke details te kijken. Heel mooi.
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:56
Echt hé! Enorm creatief en inspirerend!
Smis Katrien , zo, 10/02/2022 - 13:07
Prachtig! Van begin tot einde. Supertalent Supercreatief.
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:56
Bedankt voor je fijne reactie Katrien! Vinden wij ook!
Frieda, wo, 10/19/2022 - 18:54
Wauw!
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:57
❤️
Viviane Strybos, do, 10/20/2022 - 11:54
Knappe reportage van een super knappe woning
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:58
Héél erg bedankt Viviane, het is ook voor ons, telkens inspirerend!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.