woonverhalen

Speels en warm wonen bij Marieke en David in Zarren

Huispaspoort

Marieke, leerlingbegeleidster (32) en David, zaakvoerder Newdays (33) met kinderen: Lea (1), Marcel (4) & Lili (6)

Gerenoveerde woning uit 1952 te Zarren

Aankoop huis: 2011

Het huis verandert elke dag, maar de grootste werken waren klaar in 2019

Prachtige uitbouw in glas - Vide met hanglampen van Muuto - Detail zithoek - Zicht naar de chill ruimte met achterin de speelhoek - Buitentafel wit staal en hout: Ikea - Witte tuinset: Extremis

tip: bewaar op Pinterest

Zachtroze klamboe:  Numero 74 - Tapijtje: goedgelukje - Beddengoed Midnatt - Speelgoedbakken: IKEA - badkamer kids: meubel op maat gemaakt, roze tegels van Winckelmans - Hoek uit de kamer van Marcel, IKEA tekenrol, Maanposter: OMM Design poster - Beer in hout: Atelier Pierre, Tafel & stoeltje: IKEA grijs geschilderd - Grijze gordijnen: Hema

Woonverhaal

Marieke & David studeerden beiden in Antwerpen. Oorspronkelijk komen ze uit de Westhoek. Ze huurden na hun studies een appartement in Brugge. Hun droom was om er ooit een huis te kopen. Liefst een iets oudere woning mét moderne uitbouw. Maar dit idee in Brugge zelf was niet evident. Ze pasten daarom hun locatie aan en botsten op dit degelijke authentieke huis te Zarren. Ze zagen meteen potentieel door de degelijkheid én de hoge muren en beslisten na 2 dagen! al dat dit hun toekomsthuis was.

 

Marieke komt uit een groot gezin, zelf hebben ze 3 kinderen, wat ook al voor een gezellige drukte zorgt. Maar als ik Marieke bezig zie -terwijl we dit interview afnemen- dan voel ik allesbehalve stress bij haar. De kids ‘blenden’ ook zo prachtig in dit interieur. Hiermee wordt er ook een soort van rust gevormd, alles is in harmonie. Bewust, onbewust, geen idee, maar het werkt!

Grijze zetel: Hay - Pastelroze vuilbak: Brabantia - Kochten recent nog weer een nieuwe ronde houten vintage tafel in Antwerpen, die je kan uitschuiven om met familie of vrienden gezellig te tafelen - De stoelen zijn nieuw gekocht: Carl Hansen bij Torp in Oostduinkerke (ik moest zeker vermelden dat het heel sympathieke mensen zijn!)

Troeven van het huis

Van een aantal zaken wisten de bewoners dat ze dit zeker wilden. Zoals grote ramen, veel licht én uiteraard die uitbouw :-) Die kwam er dus absoluut en het is ook enorm geslaagd! Al van tijdens hun studies waren ze al bezig met het zoeken naar mooie tweedehands (maar ook nieuwe) designmeubelen. Zowel Marieke als haar man David zijn beide gepassioneerd door interieur en design … én dat zie je! Hun thuis is een mix tussen aanvankelijk vooral Scandinavisch met nu ook veel Vintage.

Het huis was ook niet in 1,2,3 klaar, het is echt meegegroeid met het gezin.

Dit huis ademt dus echt Marieke & David. Ook mede doordat ze ook heel veel zelf gedaan hebben in dit huis, maakt het nog meer van ‘hun’. Het huis was ook niet in 1,2,3 klaar, het is echt meegegroeid met het gezin. Zo veranderde elke kamer wel eens van functie doorheen de verbouwing. Hierdoor past het nu echt bij hen én genieten ze er nu ten volle van!

Leuke persoonlijke verzameling op hangplanken IKEA - Wit klein wandrekje String

Ouderlijke slaapkamer in het nok, hanglamp: Ikea - Witte spijlenstoel: Knoll - Poster in kader: Junique - Kraanwerk badkamer: lavabo Kvik, douche en bad van Hans Grohe - Badkamermeubel: op maat gemaakt - Spiegel: Hay - wit rekje: Ikea 

De blikvangers

01: Yves Klein
de binnenkant van de voordeur in het felle Yves Klein blauw geschilderd, heel krachtig in combinatie met de vele nude- en pastelkleuren doorheen het huis.

02: Multiplex
Multiplex platen geolied tegen het vergelen die de wand in de keuken accentueert

Open zicht naar de uitgebouwde keuken - Vide met hanglampen Muuto - Detail uit de speelhoek - Rieten trolley: Olli Ella - Droogbloemen: Tabloo Vivant - Onderleggers van Valerie Objects (designer Muller Van Severen)

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Marieke en David!!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

schrijf je in

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in