Woontips

Wonen in Kortrijk: 8 leuke hotspots

Bij het bezoeken van ons tweede Sundae Huis werden we onmiddellijk betoverd door de charmante bel-etage woning en de geweldige locatie ervan. Het Sundae Huis 2.0 wordt een waar pareltje op slechts 10 minuten fietsafstand van de bruisende stad Kortrijk. Een stad die niet enkel geweldig is om te bezoeken, maar ook heerlijke is om in te wonen! Van de gezellige drukte in het centrum tot de rust in de stadsparken. Van de onweerstaanbare ambiance op de Sinksen tot het verrukkelijke eten in het Mirakelstraatje. En van de rijke cultuur in de stad tot enkele ontspannende shopsessies in winkelcentrum K: Kortrijk heeft het allemaal.

Cultuurliefhebbers noemen Kortrijk bovendien hot, hip and happening. Nieuwsgierig waarom? Laat je verrassen door enkele trendy hotspots die Kortrijk te bieden heeft!

01: “Happiness is a cup of coffee & a good book” - Boekenhuis Theoria

Ben jij een boekenliefhebber? Drink je daarbij ook wel eens graag een koffie, thee of een glaasje? Liefst met daarbij nog eens een taartje? Dan ben je bij Boekenhuis Theoria aan het juiste adres! Het Boekenhuis dat zich bevindt op het Casinoplein vestigt voornamelijk de aandacht op tijd. Ze willen dat je thuiskomt en rustig kan snuisteren tussen hun breed aanbod van zowel gekende als minder gekende titels. Geniet ervan!

02: "Miracles happen every day" - Het Mirakelstraatje

Uitgaan in de jaren ’80 deed je in de gekende Kapucijnenstraat, de straat die grenst met de Leieboorden en waar de huidige Budascoop zich bevindt. In de volksmond wordt het ook wel het Mirakelstraatje genoemd. Velen leerden er hun eerste lief kennen of smeedden er vriendschappen voor het leven.

Zoveel jaren later is de straat zijn charmes nog niet verloren. Integendeel, het Mirakelstraatje leeft harder dan ooit tevoren. Zo kan je bij Split genieten van verrukkelijke sharing dishes. Palend aan dit restaurant heb je café de Broeltorens. Een café waar je in een gezellige setting terechtkomt en uitkijkt op de Leieboorden. Bij ’t Mouterijtje, dat al sinds de jaren ’80 voor uitstekende ambiance zorgt in het straatje, kan je terecht voor een heerlijk biertje en meer. Ook Irish Mary's is met zijn dubbel terras en unieke inrichting binnenin een echte hotspot.

Zin om een hapje te eten of eentje te drinken in bovenstaande cosy cafeetjes? Ideaal, want het Mirakelstraatje is vanaf het Sundae Huis slechts 9 minuten met de fiets! Ga je liever te voet? Dan is het slechts een klein halfuurtje wandelen. Let's go!

Bron: Split Kortrijk 

03: "The world can wait" - Rust in Kortrijk

Hou je van de drukte van een stad, maar hou je er evenveel van om af en toe eens te ontsnappen aan het stadsgeruis? Dan heeft Kortrijk ook enkele rustige hotspots in petto die zeker een bezoekje waard zijn!

Enkele leuke plekjes:

  • Park Blauwe Poort: sfeervol park vlak naast het Sundae Huis, met uitgebreide speelmogelijkheden voor kinderen en grote grasvelden om te sporten)
  • Internationale rozentuin: een tuin vol fleurige kleuren en geuren in het prachtige kasteelpark 't Hooge)
  • Begijnhof van Kortrijk: stukje werelderfgoed waar vroeger de begijntjes leefden)

Tip: middenin het Begijnhof vind je Huyze Begga, het voormalige huis van de grootjuffrouw. Je kan er genieten van een heerlijk ontbijt en verfijnde keuken met tearoom in de middag. Smakelijk!

04: "Just keep swimming" - Lago Kortrijk Weide

Dat Kortrijk heel wat te bieden heeft, heb je waarschijnlijk wel al door. Ook als je van sport houdt en graag zwemt, is er voor jou iets te beleven. Een verfrissende duik in het zwemparadijs van Lago Kortrijk is dan ook ongetwijfeld iets voor jou!

In Lago Kortrijk Weide beleef je iedere dag waterpret in het subtropische zwembad met zo’n 5 glijbanen en de langste wildwaterbaan van de Benelux! Voor de fanatieke zwemmers is er een 50m-sportbad beschikbaar. Bovendien kan je er ook zwemmen in openlucht. In de zomer kan dat onder de stralende zon, in de winter onder een prachtige sterrenhemel. Combineer deze ervaring met een bezoekje aan de wellnesszone en ga zo volledig ontspannen naar huis! Kortom, Lago Kortrijk Weide is absolute aanrader voor zowel jong, oud als gezinnen.

Bron: Lotex.nl

05: "Shop till you drop!" - Shoppen in Kortrijk

Ook in Kortrijk zijn er tal van leuke winkels en boetiekjes waar je de mooiste fasionparels kan terugvinden om je kleerkast of interieur mee op te fleuren. Zo heb je bijvoorbeeld het winkelcentrum de ‘K’. Het shoppingcentrum is met ruim 80 winkels de grootste in West-Vlaanderen. Uren shopplezier gegarandeerd!

Pluspuntje: vanaf het Sundae Huis sta je er met de fiets in slechts 7 minuten. Vergeet wel geen fietstassen om al jouw shoppingstassen in op te bergen 😉.

Daarnaast raden we ook nog enkele andere leuke winkels aan die zeker een bezoekje waard zijn!

Bron: stad Kortrijk 

06: "Follow the call of the disco ball" - Sinksen Kortrijk

Ieder jaar wordt er in Kortrijk tijdens het Pinksterweekend stevig gefeest, want dan zijn het de Sinksenfeesten! De volledig binnenstad wordt omgetoverd tot een heuse feestzone, een traditie die al decennialang meegaat. De hoogtepunten zijn onder andere de grootste rommelmarkt van Vlaanderen, diverse straat- en kinderanimaties, inspirerende dansinitiaties en optredens van fenomenale dj's. Het aanbod is gevarieerd en er is voor elk wat wils.

De Sinksenfeesten worden vaak bestempeld als het feest van het jaar en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Een gelegenheid als deze mag je simpelweg niet aan je voorbij laten gaan!

Benieuwd hoe Sinksen in 2023 met als thema 'The Far West' eruit zag? Bekijk dan hier de aftermovie.

Bron foto linksboven: Stefaan Desfossez (Facebook)
Bron foto rechtsboven: Stad Kortrijk (Facebook)
Bron onderste foto: Stad Kortrijk (Facebook)

07: Eat good, feel good - Eten in Kortrijk

Geen zin om te koken? No worries. Kortrijk bruist namelijk van de lekkerste adresjes. Benieuwd waar je jouw honger het beste kunt stillen? Check enkele tips hieronder:

Bovenstaande hotspots bieden slechts een voorproefje van wat Kortrijk te bieden heeft. Heb jij door deze blog zin gekregen om Kortrijk eens te gaan bezoeken? Of om er misschien wel te gaan wonen? Neem dan zeker een kijkje naar het progress in ons Sundae Huis 2.0 dat gelegen is te Kortrijk. Bovendien komt het Huis binnenkort zelf te koop via Henry Houser. Misschien wordt het wel jouw nieuwe thuis?

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.