seizoen 3.0 is er

Een blik op de ruwbouw van de bovenverdiepingen!

Verdieping 1 & 2 in ruwbouwfase

Welkom bij deel 2 van de ruwbouwfase in het bouwavontuur van Seizoen 3.0!
Vandaag nemen we je mee naar de twee verdiepingen in het Huis. Na dagen van zorgvuldige planning en hard werken door ons team van bouwprofessionals, begint de ruwbouwfase vorm te krijgen!

Een kijkje boven
Ben je benieuwd naar meer? 
We delen regelmatig updates en behind-the-scenes beelden van ons bouwproces op Instagram, dus mis het niet!

check onze laatste reel

Een kijkje op de eerste verdieping

Als je de brede hal binnenstapt, valt gelijk de voortgang van de ruwbouw op. Hier staan we al een stapje verder in de ruwbouwfase in vergelijking met de begane grond. Langzaam maar zeker begint alles vorm te krijgen! Aan de linkerkant zie je de plek waar het hele gezin zijn bureau zal hebben. Het is een mooie ruimte met uitzicht op de straat en veel natuurlijk licht dat naar binnen stroomt, perfect om echt creatief te kunnen zijn.

Verderop in de hal kom je bij de master bedroom, de slaapkamer van Johan & Eline. Het is een prachtige ruimte aan de tuinkant, waardoor het een oase van rust en comfort belooft te worden. Ook hier is er veel daglicht en een mooi uitzicht op de parktuin. Naast hun slaapkamer vind je een dressing, en zoals je misschien nog weet van eerdere blogs of reels, grenst hier direct aan de fameuze badkamer met een vrijstaand bad, achteraan een douche én nog een extra specialleke die we momenteel nog surprise zullen houden! 

check hier reel over badkamer

foto's ruwbouwfase 1ste verdieping

De expertise van Van Marcke helpt bij het maken van duurzame beslissingen! 

Een duurzaam plaatje

Momenteel zijn we ons aan het verdiepen in het idee van het toevoegen van vloerverwarming en andere energie-efficiënte oplossingen, maar we moeten de oefening nog maken in samenwerking met onze friend Van Marcke. Zij zullen ons begeleiden bij het kiezen van de duurzame oplossingen die bij dit pand passen. Samen zullen we kijken naar opties zoals een warmtepompinstallatie, convectoren en radiatoren die perfect passen bij de behoeften van het huis.

ontdek onze friend Van Marcke

the before van het plan van 1ste verdieping

het huidige architectenplan van 1ste verdieping

Een ander kijkje op de tweede verdieping

Op de tweede verdieping van ons huis zijn we druk bezig met het creëren van de perfecte ruimtes voor onze kinderen, Ella en Anna. Ze zijn echt geluksvogels, want ze krijgen allebei een plek waar ze zich kunnen terugtrekken en helemaal kunnen relaxen. Elke kamer wordt op maat gemaakt, met een ruime indeling, een dressing en een douchekamer. Het is geweldig om te zien hoe ze al helemaal opgaan in het proces. Ella, de oudste, is druk bezig met het samenstellen van moodboards, waarin ze haar favoriete kleuren, texturen en decoratieve elementen combineert om zo haar persoonlijke stijl tot leven te brengen. En Anna, onze jongste spruit van bijna 12, die is zelf bezig met het maken van een maquette van haar toekomstige kamer. 

snippets van ruwbouwfase op 2de verdieping

Ontdek hieronder de moodboards van de badkamers van Ella en Anna, maar ook die van Eline & Johan. Het zijn echter nog maar de eerste ideeën, en we zijn nog volop bezig met het verfijnen ervan!

in volgorde moodboards voor badkamer van Anna, Ella & Eline en Johan.

the before van het plan van de 2de verdieping

het huidige architectplan van 2de verdieping

Het leggen van de Floorify vloer in Seizoen 2.0

Floorify vloeren

Net zoals in het Sundae Huis 1 & 2, kiezen we om voor beide verdiepingen vloeren van Floorify te leggen. Dit niet alleen voor de tiptop afwerking. Floorify zou een perfecte keuze zijn als we besluiten om vloerverwarming te gebruiken, omdat ze werken met een performance ondervloer die specifiek is ontworpen om samen te werken met vloerverwarmingssystemen.

Ontdek onze friend Floorify

het aanbrengen van de chape door Royaux in Seizoen 2.0

Chape voor ideale isolatie

Voordat we deze trendy vloeren kunnen leggen, vertrouwen we op de expertise van Royaux om de chape zorgvuldig te leggen, enkel op de eerste verdieping. Met hun vakmanschap en precisie kunnen we erop vertrouwen dat elke ruimte de perfecte basis krijgt voor de uiteindelijke vloerafwerking. Zijn jullie klaar om te genieten van de satisfying beelden van het plaatsen van de chape? Stay tuned!

Ontdek onze friend Royaux

foto van oude houten roostering en klein fototje van hoe OSB roostering er uit ziet.

Nieuwe roostering in OSB

Om een perfect vlak oppervlak te creëren voor onze nieuwe vloer van Floorify, moeten we de houten roostering op de tweede verdieping vernieuwen. Door de houten fundering te voorzien van een nieuwe roostering in OSB, zorgen we voor de perfecte basis voor het plaatsen van de vloer.

HUH? OSB, wat is dat?

OSB staat voor Oriented Strand Board, wat een soort plaatmateriaal is dat veel wordt gebruikt in de bouw. Het wordt gemaakt van samengeperste houtschilfers en -snippers die in verschillende lagen worden gelegd en met harsen worden samengebonden. Het resultaat is een stevige, duurzame plaat die vaak wordt gebruikt als vloerbedekking of als onderlaag voor vloeren, muren en daken.

Meer weetjes over bouwen en verbouwen?

Ontdek onze woontips!

Ben jij benieuwd naar de volgende stappen?

Blijf ons volgen voor meer updates en behind-the-scenes inzichten in ons verbouw avontuur.

volg ons op Instagram

Heb je vragen over dit art-deco verbouw avontuur?
Laat ons weten in de reacties!

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Bekijk hier alle stappen in de renovatie van het derde Sundae Huis! 

Volg het hier