woonverhalen

Kleur en eenvoud in balans bij Annelies in Geel


Huispaspoort 

Annelies (31), leerkracht en Vincent (32) met dochtertjes Ellie (3,5) en Jutta (1) 

Uitgebouwde rijwoning in Geel

Aangekocht in 2016

Volledig gerenoveerd en deels uitgebreid met de hulp van een architect

Woonverhaal

In 2016 vielen Annelies en Vincent als een blok voor een rijwoning op een boogscheut van Geel-centrum.
Na slechts vier huisbezoeken zagen ze in dit pand de perfecte plek om een gezinnetje te stichten en dat deden ze ook, weliswaar na een intense verbouwing van zo’n 1,5 jaar.

De vloeren werden vervangen, de oude koterijen in de tuin weggehaald en in plaats daarvan kwam er een aanbouw die extra ruimte biedt voor een grote leefkeuken. 

“Hoewel we enorm gemoderniseerd hebben, was het voor ons een must om een aantal authentieke elementen te behouden. Zo zandstraalden we zowel de originele trap als de binnendeuren”, vertelt Annelies. De warme houtlook sluit mooi aan bij het Scandinavisch getinte interieur en het prachtige visgraatparket in de leefruimte. 

Zetel: Henders & Hazel – Kussens: HKliving, Ferm Living, FEST Amsterdam en Kwantum – Kaders: IKEA – Rond tafeltje en bureaustoelen: Kwantum – Bureaulampjes: Made (Else) 

Woonstijl

Annelies en Vincent verloren hun hart aan Stockholm en de ‘lagom’ levensstijl tijdens hun huwelijksreis naar Zweden. Die Scandinavische invloed is ontegensprekelijk aanwezig in het gezinsnest dat ze creëerden voor hun twee dochtertjes, Ellie en Jutta.

Naast lichte houttinten zien we veel wit en strakke lijnen, met appelblauwzeegroene accenten als leidraad doorheen de woning.

Eenvoudige basisstukken worden aangevuld met levendige decoratie zoals fotokaders, véél planten en rieten mandjes, die het geheel persoonlijk maken. Ook enkele erfstukken en tweedehandsvondsten geven – letterlijk – kleur aan het interieur. Zo spot je in de kinderkamers prachtige vintage kledingkasten die Annelies een tweede leven gaf met een likje verf, terwijl een knalblauw DIY-kastje voor een vrolijke noot zorgt in de hal.  

Keuken: Kvik – Tafel: JYSK – Stoelen: Vitra Eames, Kwantum en Tripp Trapp – Lamp boven eettafel: Westwing 

tip: bewaar op Pinterest

De blikvangers

01: tijdloze visgraatvloer

Annelies en Vincent verhuisden op de chape en zijn dus maar al te blij dat deze knappe vloer intussen hun woonruimte siert. Visgraatparket verliest nooit zijn charme, toch?  

02: keuken met alle comfort

Als het in deze keuken niet fijn koken is, weten wij het ook niet meer! Op het lange, strakke eiland kan je al eens je mise-en-place doen. Geen Zweeds, maar wel Deens design by Kvik! 

03: authentieke grenen trap

De architect vond ‘m maar niks maar Annelies was vastberaden: de originele trap was een blijver. Hij werd gezandstraald en krijgt binnenkort akoestische bekleding voor de luide stappers in huis.  

04: dromen van goud

Ellies bed is een familiestuk van haar overgrootmoeder, dat overigens door haar grootmoeder in een gouden jasje gestopt werd. Een prachtige kleurencombi met de donkergroene muurverf!

De ‘lagom’ levensstijl smelt samen met vintage, groene accenten en persoonlijke decoratie.  

Kamer Jutta 
Bed: IKEA – Bedhemel: Jollein – Kleerkast: Tweedehands – Pauwmobiel: Cam Cam Copenhagen – Spiegeltje: Liewood – Ladekast: Maisons du Monde – Houten glijbaan: YAYAwoodStore op Etsy – Lamp: Studio Snowpuppe 

Kamer Ellie
Bed: Erfstuk – Kleerkast: Tweedehands – Nachtkastje: Kringwinkel – Plantenbak/boekenrekje: Karwei – Rieten rekje: Kid’s Concept – Poppenhuis: IKEA met attributen van Up North – Kaders: Mapiful – Tapijt: Done by Deer – Zitzak: Nobodinoz 

Bed: IKEA – Nachttafel en -lampje: Kwantum – Beddengoed: JYSK – Stoel: Søstrene Grene – Ladekast: Kwantum – Hanglamp: Kitsch Kitchen 

Kasten: Kvik – Tapijt schelp: That's Mine 

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Annelies & Vincent!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.