seizoen 3.0 is er

Renovatiewerken Seizoen 3.0: een frisse start achter gesloten deuren

Een duik in Eline's art-deco renovatiewerken!

Welkom bij het meest recente hoofdstuk van ons renovatieavontuur, Seizoen 3.0: een frisse start achter de prachtige gevel!
De art-deco woning ondergaat momenteel een complete transformatie, en we kunnen niet wachten om je bij te praten over de spannende ontwikkelingen tot nu toe.

Ontdek de renovatiewerken in onze laatste reel

Seizoen 3.0?? Ik ben even niet mee... Na het succes van onze eerste twee renovatieprojecten gaan we dit jaar opnieuw aan de slag! 

Stap mee in Eline's art deco avontuur waar ze, samen met haar man en hun kinderen Ella & Anna een historisch erfgoed uit 1938 transformeren tot hun nieuwe thuis in hartje Roeselare!

Volg ons op Instagram & stay up to date!

Wist je dat het vaak voorkomt dat naarmate je hoger gaat in een gebouw, de kwaliteit van de muren afneemt? Bij ons was dit niet anders - op de bovenverdieping moesten we alles grondig strippen!

De eerste stappen van de renovatie

Ja, het is even schrikken als je het huis ziet als een heuse bouwwerf, maar maak je geen zorgen!
Wij hebben een duidelijke visie voor ogen: het behouden van de authentieke charme van de art-deco stijl, terwijl we een eigentijdse twist toevoegen en opnieuw liefde in elke hoek van het huis steken. 

De eerste stappen van onze renovatie omvatten het grondig evalueren van de muren, het plakwerk en de vloeren. Alles wat we tot nu toe gedaan hebben zoals bv het strippen van de muren mochten we doen zonder vergunning omdat dit geen structurele aanpassingen waren.

Wist je datje:
Leem eigenlijk een heel natuurvriendelijk materiaal is. Het is vrij van chemische toeslagstoffen en giftige bestanddelen. Wij moesten de oude leem van de muren in het huis verwijderen, omdat het niet meer in goede staat was. Een noodzakelijke stap om toekomstige problemen te vermijden.

Vloerhoogte en strippen

De vloeren dienen niet alleen een esthetisch doel; ze vormen de basis voor comfortabele toekomstige leefruimte. We hebben besloten om de tegels op de begane grond te verwijderen omdat we graag vloerverwarming willen installeren en daarvoor moeten we de vloer verhogen. Op de eerste verdieping hebben we een betonnen basis, wat betekent dat we isolatie, een chape-laag en nieuwe vloerbedekking kunnen leggen. Op de tweede verdieping hebben we een houten basis. Daar leggen we nieuwe OSB-platen, isoleren we en brengen we nieuwe vloerbekleding aan.

We hebben op de eerste en tweede verdieping alle muren moeten strippen. Voorheen werden deze met leem behandeld, wat volledig loskwam. Dit zou later voor afbrokkeling hebben gezorgd. We denken niet alleen aan vandaag, maar ook aan morgen, we willen hier graag een duurzame woning van maken!

Kijk je even mee naar enkele 'aesthetically pleasing' renovatie foto's? 

Shout out naar onze werkmannen 

Wij zijn zelf niet zo handig met dit soort werk, dus we zijn echt dankbaar dat de stielmannen het voor ons doen! Laat ons gerust nadenken over het interieur en het maken van leuke video's; daar zijn we waarschijnlijk beter in ;-)

Shout out naar onze friends!

Geen nieuw renovatie avontuur zonder onze interieur-, exterieur- en bouwpartners
Ontdek de friends van Seizoen 3.0

Friends van Seizoen 3.0

Enkele voor en na foto's

Eline is enthousiast over de volgende stappen!

Vergunningen op weg

We zijn super excited dat de plannen voor het nieuwe huis zijn ingediend en we staan op het punt om de benodigde vergunningen te ontvangen. Dit betekent dat we binnenkort kunnen beginnen met de fase van de ruwbouw.

Deze vergunningen zijn essentieel omdat ze betrekking hebben op belangrijke aanpassingen voor de stabiliteit van het gebouw, het creëren van openingen in specifieke muren en het verwijderen van steunmuren.

Het is een spannende tijd, waarin elk detail zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd om ons droomhuis werkelijkheid te laten worden.

Wil je weten wat we allemaal zeker gaan behouden van de authentieke charme van het huis?
Check dan zeker deze reel!

 

De prachtige achtergevel van Seizoen 3.0

Next up:
ruwbouwfase

Dus daar heb je het, ons meest recente renovatiehoofdstuk in al zijn glorie! We zijn verheugd om je mee te nemen op dit bouwavontuur vol inspiratie.

Blijf ons volgen op Instagram om op de hoogte te blijven van alle spannende ontwikkelingen en om te zien hoe dit art-deco juweeltje (terug) tot leven komt!

Laat ons weten wat je van de voortgang vindt in de reacties onderaan deze blog!

Volg ons op Instagram

Tot snel!

Delen

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.