Woontips

Zo haal je méér groen in huis & tuin: 5 tips

Planten hebben de laatste jaren een serieuze opmars gekend. Misschien is het bij jou al een echte planten party, misschien is het nog onbekend terrein of lukt het gewoon echt niet om je groene huisgenoten in leven te houden. 

Hier zijn 5 manieren om een groen interieur te creëren! 

1. Hangplanten 

Planten moet je uiteraard niet altijd op de begane grond plaatsen, ze kunnen zich ook perfect op een hoger niveau bevinden. Perfect voor wanneer je weinig plaats hebt op de vloer. Steek je favoriete kamerplant in een mooie pot, plaats een haak in het plafond of een balk, en zorg voor een stevige hanger. Deze kan je kopen of DIY’en met macramé. Wist je trouwens ook at hangplanten bevorderend zijn voor de akoestiek? Daarnaast bevinden hangplanten zich ook op een veilige plaats voor kinderen en dieren. Win-win! Check deze hangplanten in ons eerste Sundae Huis van Friend Tabula Rosa! Een super leuke manier om een groen interieur te krijgen, als je het ons vraagt! 

2. Groene plantenwand 

Wil je iets gewaagder? Ga dan voor een plantenwand. Planten kunnen perfect op de muren worden geplaatst. Je kan een muur opvullen met staande en hangende interieurplanten. Dit kan een volledige wand zijn of als je liever iets subtieler wil, kan je kiezen voor een kader. Een plantenwand is zeker en vast een eye-catcher en kan ook nog eens gemakkelijk worden aangepast naargelang het seizoen.

3. Kruidentuin in huis 

Verse kruiden geven soms nog net dat tikkeltje meer aan een gerecht. Maak daarom je eigen kruidentuin binnen in huis en voilà, zo creëer je meer groen in je interieur!  Dit kan op het aanrecht, een vensterbank, en voor zij die wat minder plek hebben, kun je verticaal gaan met een opstelling aan de muur. De perfecte combo van praktisch en stijlvol

4. Een cactus en vetplant feestje 

Ben je toch meer voor low-maintenance? Bouw dan een cactus- en vetplantfeestje :-) Vetplanten en cactussen zijn gemakkelijke kamerplanten om te onderhouden en dus de ideale manier om een groen interieur te krijgen! Dankzij hun vermogen om vocht goed en lang op te slaan, hebben ze weinig water en zorg nodig. Ideaal voor de beginnende groene vingers dus. 

5. Fruitbomen voor binnen 

Zin in een meer exotische of zuiderse sfeer? Dan zijn fruitbomen misschien wel iets voor jou. Aangezien de temperatuur in je huis meestal constant is, kan het de ideale omgeving zijn voor een fruitboom. Enkele opties zijn bijvoorbeeld een vijgen-, citroen-, limoen-, olijf of avocadoboom. Ook de bananenplant is vaak een favoriet. Sommige soorten vragen wel wat meer zorg dan de standaard kamerplant, maar ze zijn het zeker waard. Groen in je interieur kan dus ook zo! 

Het is duidelijk dat deze groene pareltjes zeer multifunctioneel inzetbaar zijn. Naast het geven van leven en groen aan je interieur, maken ze een ruimte gezelliger, werken ze stress reducerend en zorgen ze voor een betere luchtvochtigheid én betere zuurstof. 

Redenen genoeg om snel een uitstapje naar de plantenwinkel te plannen! 

 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.