woonverhalen

Goedgelukjes als basis voor mooi wonen bij Evy en Christophe

Huispaspoort

Evy Saerens, leefgroep begeleidster (35) en Christophe (chef-kok en “de man die alles kan” (36) met kinderen: Juliette (5), Marthe (7), Louis (8)

Ge-upgrade woning uit 1958 te Wortegem-Petegem

Aankoop huis: 2013 

De woning was reeds verbouwd maar werd volgens smaak aangepast tot één mooi woonconcept

Eind jaren 50 gelige gevel - Veel goedgelukjes in de witte keuken - IXXI van Sneeuwwitje in de speelhoek - Lamp in speelkamer van Georgestore (bv. via Smallable) - Rekje: Ikea

Woonverhaal

Na 7 jaar upgraden hebben de bewoners nu wel een rustgevend gevoel. Het plaatje klopt, al weet je nooit met het hoofd vol ideeën dat Evy heeft ;-) En vooral heel handig die man van haar, die kan echt alles als het op verbouwen (en koken) aankomt. Gelukkig komen ze goed overeen van smaak en gaan ze zelfs vaak samen op interieur zoektocht. Ook kringloopwinkels staan dan op hun lijstje. Evy werkt in ploeg en haar man in de horeca dus heel soms hebben ze eens een dag in de week waarop ze alleen zijn en dan gaan ze er samen op uit. Op schattenjacht.  Dit huis groeit echt mee met hun ideeën en hun leven. 

Tijdens de eerste lockdown periode werd boven de laminaat eruit gehaald en vervangen door spaanplaten die wit geverfd werden. Een heel mooie en toch wel budgetvriendelijke oplossing. Creatief zijn ze zeker! 

De blikvangers

01: witte DIY tafel
Wit rond tafelblad in Corian, op maat gemaakt door een schrijnwerker. De voet bestelden ze apart bij La Redoute en lieten ze daarop monteren. 

02: gevel met contrasten
Tijdens de lockdown periode werd de achtergevel gekaleid door de man des huizes zelf. Een mooi contrast met de geligere voorgevel. Er werd ook een nieuw stuk terras en pergola aangelegd.

De keuken in het huis staat ietsje hoger tov de rest van het huis. En accentueert hiermee het centraalste punt van het huis. Alles gebeurt rondom de keuken en je kan die via verschillende kanten bereiken. De keuken zelf was bestaand maar het werkblad en frontjes werden vervangen, zodat dit mooi in het geheel past. 

Je merkt ook hun zwak voor stoelen. Zo staat er een leuk exemplaar dat haar overgrootvader nog maakte. De andere zijn kringloopgeluk, of van de Zara, of waar ze toevallig op botsten. En dat is nog het leukste van allemaal. Door één nieuwe stoel verandert de look van je huis meteen. Ongelofelijk welke impact een nieuw interieur –of decoratiestuk brengt! Door geen al te dure aankopen te doen, is dit ook mogelijk. Dit zorgt ervoor dat je steeds in een nieuwe sfeer leeft. Zonder dat het grote verbouwingen of kosten hoeven te zijn.

Witte keuken met houten accessoires - Houten spijlenstoel Goedgelukje - Poster Junique 'Blah Blah Blah':  - Krans met droogbloemen: Bloomerang

Ook de kamer van de meisjes, werd recent vernieuwd door wie anders dan haar Christophe zelf. Juliette & Marthe kregen een hoogslaper in fineer. Met een deur tussenin de kamers slapen ze apart maar toch samen :-) zo wilden ze het graag! De kamer van Louis bevat wat stoerdere elementen en een leuk beren-behang van Roomblush.

Ongelofelijk welke impact een nieuw interieur –of decoratiestuk brengt!

Troeven van het huis

De tuin. Een speelse, enorm gezellige tuin die ze van plaats veranderden tov de vorige eigenaar die de tuin vooraan had. Daar is nu parking met siergrind. De tuin is dus volledig naar hun hand ontstaan. Achteraan deze tuin, ligt een bos. Wat een zicht! En vlakbij dus om met de kids even te gaan picknicken. 
Het groene aspect loopt ook door in het interieur. Het huis in Wortegem-Petegem bevat talloze planten. Elke zondag gaat Evy rond met haar gieter en gedurende 15 min krijgt elk plantje in huis nieuw fris water. Planten maken echt het verschil, vindt Evy. Het zorgt voor een leuke botanische toets en wat dynamiek bij zacht kleurgebruik in huis.  

Gezellige tuin met zicht op de bossen!

Veel planten, ook in de badkamer - Neon-muurlamp: Zilverblauw

tip: bewaar op Pinterest

Zicht vanuit de speelhoek naar de keuken.

Leuke weetjes

01: keuken verbindt de ruimtes
De ruimte waar standaard de eettafel zou staan, werd vervangen door de speelkamer waardoor Evy haar kids altijd in het oog heeft :-)

02: één stijl
Alle ruimtes, van speelkamer tot wasplaats ademen één bepaalde stijl uit. Wat heel belangrijk is als je rust in huis en dus ook in je hoofd wil. Zorg ervoor dat ook de bakken of dozen waar het speelgoed of je was in zit, past in je interieur. Vérgaand? Nee, een kleine moeite met een énorme impact. 

03: Ouderlijke kamer afgezonderd
De kamer van de ouders ligt helemaal achteraan het huis. ‘s Avonds als de kids slapen zijn, nestelt Evy zich vaak daar om heel misschien wat online te shoppen ;-)  

Prachtige zwarte vleugelpiano in de ouderlijke slaapkamer, wat een eyecatcher!

Zetel en salontafel van de Weba - Zitzak lichtgrijs: Zara Home - Magnetisch behang konijn aan trap van Groovy Magnets

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Evy en Christophe!!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

VOLG ONS AVONTUUR

Volg jij ons verbouw avontuur mee?

instagram