woonverhalen

Modern design met pops of color bij Lisa in Kortrijk


Huispaspoort

Lisa, Project Manager bij Designregio Kortrijk (31) en Michiel, postbode (31) met zoontje Onno (1)

Halfopen rijwoning in Kortrijk 

Aangekocht in 2017

Deels vernieuwd bij aankoop en afgewerkt door Lisa en Michiel

Woonverhaal

Stadsmussen Lisa en Michiel zochten een ruimer alternatief voor hun iets-te-klein-wordende huurwoning aan de Fabriekskaai in Kortrijk. Dat vonden ze in een voormalig jeugdcafé dat werd omgebouwd tot een frisse starterswoning met centrale patio.

“Vanaf nul renoveren, zagen we niet zitten dus voor ons was het ideaal dat de grootste werken al achter de rug waren. Zo konden we alles in onze stijl afwerken en onze eigen accenten leggen”, blikt Lisa terug. 

Het stijlrecept voor de woning bestaat dan ook uit een mix van persoonlijke details. In de keuken valt de speelse gietvloer op, waarvoor Lisa en Michiel beton in twee pigmenten lieten vermengen om een dynamisch effect te bekomen. In de rest van het huis zorgt een halfmassief parket voor een extra vleugje warmte. 

Keuken: Èggo – Spatwand: IKEA – Eettafel: Studio Achoo – Stoelen: Top Interieur – Kinderstoel: Tripp Trapp – Zwarte stoel: Maisons du Monde – Hanglampen: vtwonen – Rekjes: Tomado – Koffietasjes: Vintage Fireking – Print: Buromuro

 

tip: bewaar op Pinterest

De strakke basis wordt opgevrolijkt met designsnufjes en verrassende kleurtoetsen.

Met een job in de designwereld voel je Lisa’s liefde voor modern en op maat gemaakt meubilair overal in de woning. Ze vult een strakke basis aan met verrassende kleurtoetsen en vrolijke designsnufjes die ze gaandeweg verzamelt. “Het mag voor mij allemaal wel wat gedurfder zijn. Ik ga graag naar interieurevents om nieuwe trends te ontdekken en volg verschillende designers op Instagram die me inspireren om eens zot te doen wat kleurgebruik of afwerking betreft.” 

Zetel: BE-Okay – Kussens: IKEA en Raaf – Salontafels: Zuiver met custom marmerblad – Roze wandrek: Op maat gemaakt door Fractall – Dressoir: Furnified – Tapijt: Mad About Mats – Groot tapijt: Scholten & Baijings voor Hay

Troeven van de woning

De ligging vlak bij het Kortrijkse centrum is een enorme meerwaarde voor het huis, dat ondanks de rijbebouwing heel ruim aanvoelt. De woonkamer en keuken worden volledig opengetrokken dankzij grote raampartijen die een zee van licht binnenlaten.

Daarnaast maakt de centrale patio, vroeger de binnenkoer van het jeugdcafé, de woning echt uniek en laat die binnen en buiten mooi in elkaar overvloeien. Op warme dagen gaan alle ramen open voor een op-en-top outdoorgevoel. Het gebrek aan groen compenseerden Lisa en Michiel met een riante verzameling planten en een groendak door Naturoof. “Aanvankelijk hebben we wel even getwijfeld over het missen van een tuin maar intussen zijn we helemaal gevallen voor het patioconcept”, klinkt het.

De blikvangers

01: touch of gold
Deze gouden spatwand van jawel, ‘den IKEA’, geeft een luxueuze feel aan de sober witte keuken. Hij matcht ook perfect met de fittings van de lampen boven de eettafel.   

02: design eettafel
Op vraag van Lisa ontwierp Studio Achoo deze artistieke eettafel, gedoopt ‘Luzette’, met geometrisch onderstel. De zeegroene kleur maakt de ruimte extra levendig. 

03: samengestelde salontafeltjes
Deze Zuiver-tafeltjes kregen een persoonlijke toets met restmateriaal van een marmeren werkblad, dat op maat verzaagd werd. 

04: artwork all around
Doorheen de woning spot je tal van tekeningen en grafische kunst van bevriende illustrators, waaronder Elise Vandeplancke, en Belgisch upcoming talent zoals Nina Vandeweghe. 

05: royaal blauwe badkamer
Lisa drukte haar stempel op de badkamer met de gewaagde keuze voor een felblauw wastafelmeubel. Hoewel de schrijnwerker zijn bedenkingen had, vinden wij het resultaat uiterst geslaagd!

06: te gek wandrek 
Het wandrek met roze opberger in de woonkamer is een creatie van Kortrijkse designer Arne Desmet. Onder de naam Fractall ontwerpt hij koffietafeltjes en functioneel meubilair met een interessante mix van materialen.

Bed: Quax – Wandrekje: Ikea – Tapijt: OYOY Living Design – Zwevend kledingrekje: House of Oelie – Geel zeteltje: Maisons du Monde

Bankje: Zelfgemaakt – Tafel en stoelen: Maisons du Monde

Lavabo’s: Royo bath - Badkraan Grohe - Spiegels en legplank: door de papa van Michiel gemaakt - Badmeubel: schrijnwerker - Roze potjes: Hema en Ikea - Producten: Naïf en Ray - Vuilbakje: Brabantia

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Lisa, Michiel en Onno!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

schrijf je in

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in