blogs seizoen 1.0

Klaar om ons verbouwavontuur mee te volgen?

Karaktervolle gesloten stadswoning mét stadstuin

Aangekocht in juni 2021 - Bouwjaar: 1940

Gelegen te Roeselare op 5 min. van centrum Roeselare

Het is zover!


We kondigden het al even aan, maar de eerste verbouwing van een Sundae Huis is een feit. We starten ons traject in Roeselare, de Sundae home town :-) We kijken er enorm naar uit jullie te inspireren met deze renovatie!

Blikvangers van deze woning

01: Cimorné gevel 
De mooie groene elementen op de interbellum gevel, is cimorné. Dit is een sierpleister, een gevelbepleistering die bestaat uit gebroken en gekleurde glasfragmenten die geworpen worden in een nog natte cementmortel. De techniek is geïnspireerd op de Italiaanse terrazzotechniek en was zeer populair in België in de jaren 1920 en 1930. 

02: Gelige gevel 
De gevel bestaat uit gele strengpers baksteen, gemetseld in halfsteensverband en platvol gevoegd. En matcht heel mooi met de groene Cimorné bekleding.

03: Vleugje Art-Déco
Het huis ademt een vleugje Art-Déco waar we ook verliefd op geworden zijn. Natuurlijk moeten we een aantal zaken renoveren of zelfs elimineren gezien we deze woning uiteraard conform de hedendaagse wetgeving ivm energie etc moeten verbouwen. Maar we willen wel dezelfde sfeer neerzetten.

04: Mooie Arch
Een dergelijke boog in het interieur is momenteel erg 'in'. Bogen werden geïntegreerd in het interieur om de klassieke deuropeningen te vervangen. Je ziet ze tegenwoordig vaak terugkomen in woonmagazines of op beurzen. Dus wij zijn heel erg blij hiermee te mogen uitpakken! De boog zal mooi uitgepleisterd worden en blijft een énorme eyecatcher in het huis.

Het huis ademt een vleugje Art-Déco waar we ook verliefd op geworden zijn.

Enkele vóór beelden van de gelijksvloers van de woning

Enkele vóór beelden van de bovenverdieping van de woning

Oorspronkelijke indeling van de woning

De woning dateert van 1940 en werd in latere fase nog eens gewijzigd. Zo werd op een later tijdstip nog een stukje achterbouw gebouwd waar nu de badkamer en de bijkeuken zich in bevindt.
Wat onze plannen zijn, kom je in de volgende blog te weten :-)

De woning werd volgens de vorige eigenaar vroeger gebruikt als bakkerij en daarom is ook de poort/voordeur zo breed. De karretjes met brood werden in deze gang gestapeld. En de bloemzakjes werden via een luik naar de kelder gebracht.

Wat de woning heel aantrekkelijk maakt, is dat het gelegen is op een boogscheut van het centrum van de stad. Je kan dus heel snel te voet of met de fiets even boodschappen doen. Parkeren kan gewoon gratis vlak voor je deur. Het pand ligt in de bekende wijk 't Motje', een wijk waar mooi wonen heel duidelijk aanwezig is. Alles bevindt zich vlakbij, winkels, scholen, en toch is het er echt rustig wonen. De watertoren van Roeselare prijkt hooguit en biedt een zicht vanuit de slaapkamer boven.

Bij de volgende blog starten we met de afbraakwerken. Oh jee! Wat is dat spannend!
We nemen jullie dan ook mee in de nieuwe plannen die we hebben met het huis.

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.