blogs seizoen 1.0

VOOR & NA: de make-over van de stadstuin

Tijd om de stadstuin van het Sundae Huis in de kijker te plaatsen! Het is er heerlijk om te relaxen tijdens zonnige dagen. We kozen voor neutrale en rustgevende elementen mét eyecatcher! In deze blog tonen we jullie graag de volledige make over van de tuin. Enjoy! 

De tuin vóór

Dit was de toestand van de tuin toen we de woning aankochten. Hmm, de stadstuin mocht grondig aangepakt worden vonden we ;-) Het moest een verlenging worden van het Huis, een extra leefruimte.

Laten we de boel opknappen!

We besloten de volledig tuin her in te richten! Enkele zaken die we onder handen namen (of ja, lieten uitvoeren tenminste ;-))

  • terrastegels + zonneterras in de hoek van de tuin aanleggen (tegels: Depaepe Wevelgem)
  • organische vormen creëren met Azobé hardhout,  honinggraat plaatsen & opvullen met siergrind (siergrind: Jatu.be - type: Balomorel 4/8) 
  • planten & boompje langs de zijkanten:
    Osmanthus burkwoodii H80-100
    Parrotia persica meerstammig 250-300
    Siergrassen

De klimop wilden we toch behouden, want dat zorgde voor wat extra groen in de stadstuin! 
(aanleg tuin: KS Garden Style - opfriswerken (lesje geleerd begin nooit te vroeg met het aanplanten ;-) ...), lava-steentjes: Kreatief Groen)

Afwerking in stijlvol hout 

Hout zet meteen een gezellige sfeer neer en werd als finale afwerking voor de oorspronkelijke lelijke beton-plaaten geplaatst. Bij Sundae-Friend Botanica Wood gingen we op selectie voor de keuze van constructiehout, afmetingen 22x95mm, L510cm. Deze werden door onze schrijnwerker geplaatst. Instant cosy vibes toch? Check die voor en na!

Strakke achtergevel & koperbruin tuinmeubel 

Door de achtergevel wit te kaleien creëerden we een strakke en mooi afgewerkte look. De stadstuin oogt daardoor heel fris! We wanen ons in Zuid-Frankrijk! Thanks to Iso Protect!

Het plan was om van de tuin een gezellige stadstuin te creëren die ruim aanvoelt en heel rustgevend is. Check! Maar we vonden dat de tuin toch wel nog een opvallend meubel kon gebruiken. De koperbruine tuintafel van Extremis geeft echt de extra touch die de tuin nodig had! Het meubel staat daar ideaal op het zonneterrasje achteraan, maar kan ook perfect op het grotere terras geplaatst worden, mochten de nieuwe bewoners liever een tuinberging willen voorzien. Wij kozen ervoor deze niet te voorzien, gezien de tuin geen onderhoud vraagt ;-)

Butterfly Chairs 

Om geheel helemaal af te maken, kozen we voor enkele leuke 'Butterfly Chairs' van Trouvailleur. Ze zien er niet alleen heel 'fancy' uit, maar zitten ook zálig! Bovendien is de groene kleur die doorheen de woning terugkomt, ook in één van de stoelen aanwezig. De stoelen maken de tuin echt helemaal af! Check alle kleuren op hun site!

En, wat vinden jullie? Is de 'tuin make-over' geslaagd? Let us know! 

Check ook onze Instagrampagina

En blijf ons volgen, want er komen nog heel wat 'voor & na'-blogs aan van de andere ruimtes in het Sundae Huis. Tot snel! - Eline & Zara 

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.