De afbraakwerken in Sundae Huis 2.0: wat een verandering!

Een echte bouwwerf

...Dat is het Sundae Huis 2.0 op dit moment. Ja, bij Sundae zitten we nooit stil hé! Je leest het goed, de afbraakwerken zijn van start gegaan en bijna afgerond! Onze prachtige bel-etage is momenteel helemaal under construction. Er is héél wat veranderd... Ben je benieuwd naar de status quo van het Huis? In deze video ga je samen met ons op ontdekking!  

Het verouderde interieur is niet meer 

Het is best gek om het Huis dat we een aantal maanden geleden aankochten, zo anders te zien. Het is altijd een beetje schrikken maar we zien het potentieel en willen er graag terug veel liefde aan toevoegen, met respect voor de sixties stijl. Enkele muren zijn gesloopt, de vloeren en deuren zijn weg, het behang is niet meer dus kortom, het verouderde interieur is (bijna) verleden tijd! We waren vooral verbaasd om te zien hoeveel er al afgebroken was. We (of tenminste, ze a.k.a. de werkmannen, zijn er nog niet, maaaaar we zijn alvast heel blij met de vorderingen! Het is vooral leuk dat we nu écht de grote ruimtes van het Huis zien en al een beetje kunnen fantaseren over de toekomstige indeling en structuur van het pand. Het ziet er ook allemaal al heel proper uit (net een 'clean slate' om op verder te bouwen), good job aan de mannen dus

Kijk je even meer naar enkele VOOR- en TIJDENS- plaatjes? 

tip: bewaar op Pinterest

Zo zie je maar dat Zara niet enkel en alleen flink achter haar computer zit  ;-) Oppassen geblazen!

Shout out naar de werkmannen 

Zelf kunnen we het niet, dus we zijn dan ook heel bij dat deze stoere mannen het werk voor ons doen! Laat ons maar nadenken over het interieur en leuke video's maken, daar zijn we waarschijnlijk beter in ;-) 

een grote dank je wel! 

De basis voor een nieuwe thuis

En nu? Sowieso zijn er nog een aantal zaken die aangepakt moeten worden. Zo moet er nog een muurtje weg in de badkamer en keuken, zodat we beide ruimtes nog een stuk groter kunnen maken. We kunnen nu al niet wachten om te zien hoe de leefkeuken een eyecatcher wordt in de woning!

Ben je trouwens benieuwd naar onze ideeën rond de inrichting van het Huis? Bekijk dan zeker de video waarin we een kleine brainstormsessie houden en heel wat voorlopige keuzes delen! Zo ver zijn we natuurlijk nog niet, maar er is alvast een mooie basis om een nieuwe, inspirerende thuis te creëren. 

Nog enkele to do's

Waarschijnlijk merkte je ook al op dat de veranda nog niet aangepakt werd. We leggen graag uit waarom:
Momenteel werden alle vergunningsvrije werken zoals de vloeren & deuren verwijderen en het leem van de muren halen, uitgevoerd. Zo kunnen we nu alvast al inschatten hoe dik te vloeropbouw is, welke grondwerken moeten gebeuren en hoe de technieken geplaatst kunnen worden. Om de veranda af te breken en te reconstrueren tot de grote leefkeuken moeten we nog even wachten op de vergunning

Die vergunning laat iets langer op zich wachten en dus kan de ruwbouw pas later van start gaan. Dat betekent dat de renovatie een beetje vertraging kan oplopen. We brengen een authentieke verbouwing in beeld, dus that's real 'renovation-life'. Renoveren gaat niet altijd zoals gepland. Houd daar dus altijd rekening mee! 

En ondertussen...

... zitten we niet stil! De komende tijd gaan we langs bij onze ultimate Friends om héééél wat ideeën te verzamelen én definitieve keuzes te maken voor de inrichting. Spannend! Hierover moeten we beslissen/ dit zal gebeuren: 

 • bij alle Friends de eerste stalen ovragen, of online bestellen
 • een praktische, maar stijlvolle bad- en douchekamer uitzoeken bij Van Marcke & duurzame technieken bespreken met een Van Marcke Big Blue specialist 
 • chape als stabiele ondergrond en pur als vloerisolatie plaatsen met Royaux
 • het opmeten van de ramen met Belisol
 • concrete keuze van de classy keuken bij Kaster Keukens met Quooker, ATAG, VANCA en Cosentino
 • stalen voor de vloeren bestellen op de website van Floorify
 • brainstorm voor de maatkasten: welke indeling, uitwerking? bij Maatkasten Online
 • nadenken over verfkleuren en -technieken bij Paintfactory 
 • ideeën verzamelen voor de muurdecoratie bij Orac Decor
 • een showroombezoek bij Charrell voor de keuze van meubels in organische vormen en hout
  •  hier verzamelen we ook ideeën voor de verlichting bij Atmooz 
 • We bekijken de mogelijkheden voor vochtregulatie en de gevel
 • brainstorm over de tuin: bij Wünder een leuk tuinmeubel uitkiezen
 • de keuze van bedden bij BEKA® 
 • ons verdiepen in het textielaanbod van Mistral Home
 • Behangpapier uitkiezen bij Roomblush en WallHaus

Een hele lijst maar oh zo leuk!
Later tonen we onze keuzes! 

Tot snel, met meer updates! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.