Onze eerste ideeën voor het nieuwe Sundae Huis

Dat het nieuwe Sundae Huis heel wat potentieel heeft, werd duidelijk toen we jullie een tijdje geleden het Huis officieel voorstelden. Wat een super positieve reacties!
Nu jullie gezien hebben hoe het Huis er in z'n originele staat uitzag, is het tijd om samen al even na te denken over de renovatie en inrichting van het Huis. We delen graag onze allereerste ideeën met jullie in deze brainstormsessie. Check de video hieronder en denk gerust mee ;-) 

sixties vibe

In de eerste aflevering hadden we het vaak over die 'Sixties vibe' die we graag willen behouden én versterken. Het pand heeft zoveel karakter, en dat willen we graag accentueren!

Een belangrijke rode raad doorheen de woning zal dan ook donkerder hout zijn, wat ervoor zal zorgen dat de jaren 60 stijl helemaal aanwezig is én er een classy sfeer ontstaat.
Een voordeur in donker hout, een donker houten salontafel en een mooie tafel in de eetkamer in donker hout bijvoorbeeld, er is zoveel mogelijk!

De zitkamer willen we ook kracht bijzetten door een leuke textuur op de muur te gebruiken. 3D-wandpanelen, of een bepaalde verf-techniek zijn hier ideaal voor! Ook organische vormen vinden we passen in de sixties vibe en willen we ook op een bepaalde manier doorheen de woning terug zien komen. Zo denken we aan een zetel met rondingen, of een ovalen salontafeltje.

tip: bewaar op Pinterest

tip: bewaar op Pinterest

In het verlengde van de zitkamer zal de eetkamer gevormd worden. De organische vormen waar we net over spraken, kunnen we niet alleen in de tafel verwerken, maar ook ronde armaturen van de verlichting lijken ons wel leuk! Zo'n afgeronde tafel, zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat er meer bewegingsruimte is in de kamer. Mooi voor het oog én praktisch. We like!

een stijlvolle leefkeuken

Zoals je ziet zijn het hout en de organische vormen ook aanwezig in het mood board van de keuken! Dit kan eventueel voorzien worden in het keukeneiland -lees ook zeker onze blog daarover eens- of aan een zitbank die we als idee hadden in de leefkeuken als ontbijt-hoekje. Hoe dit er helemaal zal uit komen te zien, bekijken we binnenkort samen met één van onze Friends.

Voor de vloer in de leefruimte denken we aan een betonlook vloer. Het strakke in combinatie met heel wat hout elementen zou wel voor een mooie harmonie zorgen, lijkt ons. De exacte keuze, daar zijn we nog niet helemaal aan uit, binnenkort eens wat staaltjes bestellen ;-)

er komt een volledig nieuwe constructie om zo een grote leefkeuken te creëren 

Voor de achtergevel lijkt crepi of spuitkurk een optie, aangezien dit voor een stevige en strakke afwerking zorgt. De gehele achterbouw wordt opnieuw geconstrueerd en dus zoeken we een gevel-afwerking die alles isoleert en afwerkt. Ook hier kunnen de hout 'touches' zeker aanwezig zijn, zoals je ziet op het mood board hieronder. 

Qua buitenschrijnwerk, kunnen we een combinatie doen van houten ramen mét aluminium of PVC ramen. Hout is heel esthetisch maar PVC bijvoorbeeld is wel erg praktisch en isoleert ook erg goed. Aluminium is altijd mooi strak maar dan moeten we nog eerst even de budget oefening gaan doen.

De tuin is niet supergroot maar wel ideaal voor deze woning en erg gezellig dus. Qua beplanting moeten we ons nog eerst laten adviseren. Gezien de iets beperktere oppervlakte lijkt een grote picnic tafel zeker een mooie optie. En wat denken jullie van een genre vuurschaal?

De bovenverdieping

01. De kinderkamer, de 3de slaapkamer

Een nieuw behangpapier en en fris kleurtje op de muur zal samen met leuke meubels en accessoires meteen de toon zetten voor deze gezellige ruimte. De eerste stap is nu om staaltjes van behang en verf te bekijken en een leuke sfeer te creëeren! Het idee om een soort S-wand met ingemaakte kast te plaatsen op maat hadden we al van in het begin en dit idee blijft ook. Zo besparen we ruimte is deze iets kleinere kamer.

02. De 2de slaapkamer

In deze kamer kan zeker een tweepersoonsbed geplaatst wordenD. Ideaal voor de iets oudere zus of broer. Een leuke bureautablet komt dan het andere stuk van de S-wand die we combineren met de kinderkamer. Een losse kledingkast of kast op maat is ook zeker mogelijk want er is zeker voldoende ruimte.

03. De master bedroom, een top plekje met zicht op de tuin

Deze mooie kamer, met zicht op de tuin, vraagt wel een warme setting. Qua kleurenpallet zou het iets met marsala, pêche, vuil roze en terracotta kunnen worden. Op de muur, in het beddengoed, maar ook eventueel aan de binnenzijde van een open dressing? Op dit verdiep kan een houten planken vloer ook wel voor veel warmte zorgen wat deze ruimte ook zeker vraagt.

04. De badkamer

Jullie waren allemaal wel fan van de roze tegeltjes ;-) Nu, we kunnen deze natuurlijk niet helemaal behouden omdat we hier voor een totaal renovatie gaan. Nieuwe leidingen, sanitair, vloeren, verwarming ... Maar we zullen trachten van misschien iets met een knipoog naar te voorzien. Er komt een dubbele wastafel, een inloopdouche én hoogstwaarschijnlijk dan toch een vrijstaand bad. Op onze socials kregen we hier 85% aan goeie reacties op!

Ben je benieuwd waar we onze inspiratie vandaan haalden? Pinterest is een social mediakanaal waarop wij ons graag laten inspireren door deze vele interieurfoto's! Ontdek onze pins op 'Brainstorm Board'

Keuzes maken met onze Friends!

We zijn erg benieuwd of jullie hetzelfde aanvoelen als wij met de plannen en eerste ideeën die we hebben voor het 2de Sundae Huis te Kortrijk. En hebben jullie nog tips? Of andere bijkomende ideetjes?

Laat zeker je reactie na hieronder!


Voor alle definitieve keuzes laten we ons bijstaan door onze Friends. En die stellen we héél graag aan jullie voor in een volgende aflevering!

Delen:

Reacties

Johanna, di, 11/08/2022 - 12:54
Toffe materiaalkeuze, het zal terug prachtig worden!
Ik kijk al uit naar het eindresultaat!
Sundae, vr, 01/06/2023 - 09:55
Dag Johanna, bedankt! Wij vinden het ook terug énorm spannend!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

Volg jij ons verbouw avontuur mee?

instagram

Sundae huis

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in