Huiselijk gevoel en privacy in huis dankzij de raamdecoratie Vlatex Home

Gezelligheid en een huiselijk gevoel creëren, da's vaak the ultimate goal in een interieur. Als je ons zou vragen hoe je voor sfeer en gezelligheid in huis zorgt? Dan zouden we antwoorden dat raamdecoratie absoluut niet mag ontbreken! Zo zorgen gordijnen voor een finishing touch en zorgen ze natuurlijk ook voor de nodige privacy. Ook in het Sundae Huis 2.0 was het voor ons een must om raamdecoratie te voorzien, zodat het hele huis volop de 'jaren 60 vibe' uitstraalde. Anne-Sophie van Vlatex Home hielp ons maar al te graag om de mooiste raamdecoratie voor het Sundae Huis uit te kiezen. 

Bekijk de volledige ervaring met Vlatex Home in onderstaande video: 

Sundae's journey
met Vlatex Home

Een winkel boordevol raamdecoratie to the rescue om inspiratie op te doen, Anne-Sophie die langskwam in het Sundae Huis met heel wat stalen om definitieve keuzes te maken en een vlotte plaatsing van alle gordijnen. In deze blog leggen we uit hoe we tot deze stijlvolle resultaten kwamen. Lees zeker ook verder om weer te weten te komen over alle raamdecoratie het Huis! 

Aanbod ontdekken in de winkel 

Bij Sundae zeggen we altijd 'ja' tegen creatieve interieurtoepassingen. Omdat Vlatex Home een uitgebreid aanbod heeft met raamdecoratie in diverse stijlen en afwerkingen, voelden we de match dan ook meteen. Daarom gingen we langs in hun winkel in Lievegem om de laatste modetrends en de volledige collectie te ontdekken. Hun assortiment omvat niet alleen neutrale en basisontwerpen, maar ook unieke raamdecoratie met opvallende prints en vrolijke kleurenpaletten. Interessant om te weten is dat Vlatex Home beschikt over een eigen naaiatelier, waar al het maatwerk nauwkeurig gemaakt wordt. Kwaliteit staat hierbij duidelijk centraal, en dat al gedurende meer dan 50 jaar!

Stalen matchen in het Huis 

Eens we min of meer wisten welke kant we op wilden gaan met de raamdecoratie, kwam Anne-Sophie langs in het Sundae Huis om definitieve keuzes te maken. Gepakt en gezakt met heel wat stalen, bekeken we samen welke opties het beste zouden passen in het Huis. We namen onze mood boards erbij en probeerden de verschillende mogelijkheden te matchen met de andere keuzes en materialen in het Huis, zoals verfkleuren en vloeren. Zo wisten we zeker dat de gordijnen tot hun recht zouden komen in de verschillende kamers. 

Installatie van alle raamdecoratie

De levering en plaatsing van interieurproducten: volgens ons altijd dé leukste fase in een verbouwing. Ook de camionette van Vlatex Home vol met alle raamdecoratie was dus zeker welgekomen ;-). Tijdens de vlotte plaatsing moesten we enkel toekijken en voor we het wisten kreeg het interieur een huiselijke finishing touch dankzij al deze gordijnen!

Houten lamellen voor privacy

In de volledige woning zijn heel wat houtelementen verwerkt, dus ook in de zitkamer wilden we dit materiaal doortrekken. Dat deden we door te kiezen voor horizontale lamellen in hout. Deze lamellen hebben een unieke structuur en passen perfect bij de jaren 60 vibe. Zo creëerden we meer privacy vanop straat en werden de ramen ook klassevol afgewerkt. De stand van de lamellen kunnen we trouwens ook zelf kiezen en ze laten ook voldoende licht door, zodat de woning niet te donker wordt. 

Licht zalmroze accent

Ook het raam aan de zijgevel kon wel wat decoratie gebruiken! Anne-Sophie raadde hiervoor aan om te werken met een licht kleuraccent. En aangezien hét kleuraccent in Sundae Huis 2.0 toch wel echt rood/roze/terracotta is, bestelden wij een mooi gordijn in licht zalmroze. Dit geeft echt een retro touch en een leuke knipoog naar het zonnesteenrood accent aan de keuken. Niet iets wat we meteen zelf zouden kiezen, dus zeer blij met het advies van Anne-Sophie! 

Linnen in de leefkeuken

Om het plaatje in de keuken hélemaal af te maken, kozen we hier voor een greige gordijn uit linnen. Deze gordijnen zijn hier ideaal, aangezien ze zeer licht zijn en een super huiselijk gevoel creëren. Ook het afrormosiahout van de ramen matcht hier méga goed mee. Wist je trouwens ook dat gordijnen ideaal zijn voor een goeie akoestiek in huis? Nog een voordeel erbij ;-)! Het 'stuitend effect' dat gecreëerd wordt doordat de gordijnen voor een stukje op de grond slepen, vonden we een unieke touch! 

Wit rolgordijn in de badkamer

In de badkamer wilden we natuurlijk ook alle inkijk vermijden, daarom kozen we hier voor een wit rolgordijn, uit geweven hout. De witte kleur brengt een mooi contrast met de rode tegels en de wastafel in hout. Een rolgordijn is hier ideaal, want het biedt privacy en laat toch nog wat licht door. Zo wordt de kamer niet té donker. 

Verduisterende gordijnen in de slaapkamers

In de slaapkamers boven was het cruciaal dat de gordijnen de ruimtes voldoende donker maken, zodat het toch aangenaam slapen is. Bij Vlatex Home hebben ze dus gordijnen die super goed gevoerd zijn en daardoor een optimaal verduisterend effect hebben. Langs de buitenkant zijn ze wit, dus zorgen ze voor een mooi uitzicht aan de voorgevel. In de slaapkamer zelf zie je dan weer een stijlvolle beige kleur. Zowel in de jeugdkamer als in de master bedroom kiezen we voor warme aardetinten die perfect bij het kleurenpalet van de kamers passen. 

Blauw-wit vouwgordijn in de kinderkamer 

De kinderkamer vroeg naar onze mening om een speelse print op de gordijnen. Daarom stelde Anne-Sophie voor om in deze kamer te werken met een vouwgordijn met een patroon van blauwe en witte strepen. Een frisse combinatie met alle gele tinten in de kamer en tegelijk een mooie eyecatcher! Geen overgordijn, lamellen of rolgordijn deze keer, maar wel een handig vouwgordijn. Je ziet het, keuze genoeg bij Vlatex Home! 

Ontdek Vlatex Home

Ben jij op zoek naar raamdecoratie voor jouw woning? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Vlatex Home of ga langs in hun winkel in Lievegem! 

Meer info over Vlatex Home 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.