Elegante keuken op maat van het Sundae Huis dankzij Kaster Keukens

Een leefkeuken was sowieso één van de grootste musthaves in het Sundae Huis! Wat vroeger een kleine, oude keuken was, moest een grote en gezellige keuken worden waar écht in geleefd kan worden. Een belangrijke job, die we graag in handen legden van Kaster Keukens. Na hun mooie realisatie in Sundae Huis 1.0 in Roeselare, waren we ervan overtuigd dat ook in dit Huis een prachtige keuken zou komen te staan. En jep, we hadden méér dan gelijk! Het werd een classy leefkeuken in donker fineer. 

Ontdek in onderstaande video het volledige proces van de keuken make-over met Kaster Keukens: 

Sundae's journey
met Kaster Keukens

Zeer excited en met ons mood board in de hand, ging Eline ten raadde bij Kaster Keukens. Daar luisterde interieurarchitecte Jolien naar onze ideeën en ontwierp daarna voor ons een prachtige leefkeuken, volledig in de stijl die we voor ogen hadden. Toen de installateurs van Kaster langskwamen om deze droomkeuken te plaatsen, waren we in de zevende hemel. In deze blog vertellen we meer over dit volledige proces met Kaster Keukens en leggen we onze keuzes verder uit! 

De keuken VOOR

Dit was de erg verouderde keuken die we aantroffen toen we het Sundae Huis voor de eerste keer binnenstapten. Hélemaal niet meer van deze tijd, super onpraktisch en totaal niet stijlvol. Kortom, daar moest verandering in komen! Omdat we een open leefkeuken en ruimtelijk gevoel wilden creëren, beslisten we om de volledige ruimte open te maken en dit gedeelte in combinatie met de oude veranda af te breken. In de plaats kwam een grote, nieuwe uitbouw, die heel lichtrijk is en waar de leefkeuken echt tot z'n recht komt. 

Wensen bespreken in de showroom 

Om onze ideeën over de leefkeuken vorm te geven, mochten we net zoals vorig jaar rekenen op het advies van Jolien, interieurarchitecte bij Kaster Keukens. Aan de hand van ons mood board en onze wensen voor de keuken, stelde zij verschillende materiaalkeuzes voor en maakte daarna ook een concreet ontwerp. Ook de rondleiding doorheen de showroom van Kaster Keukens zorgde voor heel wat inspiratie op vlak van indeling, materialen en kleuren. We zagen er keukens in verschillende stijlen: modern, landelijk en trendy... een mooi aanbod dus! 

Eens duidelijk werd welke stijl, indeling en materialen onze voorkeuren waren, ging Jolien aan de slag om een keukenontwerp te maken volledig op maat. Daarna werden we opnieuw verwacht in de showroom om dit voorstel samen te bespreken. We zagen meteen waarop we hoopten, dus keurden we dit ontwerp ook meer dan goed! 

De ruimte opmeten 

Nadat het ontwerp helemaal op punt stond, was het tijd om de exacte maten van de keuken op te meten. Alle hoekjes en kantjes werden zorgvuldig opgemeten en de laatste details van de keuken werden besproken. Daarna kon de keuken in productie gaan en was het afwachten tot de plaatsing! 

Deskundige plaatsing

De installatie van de volledige keuken verliep heel vlot dankzij het team van Kaster Keukens. Eerst en vooral werden alle modules geplaatst, en later was het tijd om ook het werkblad, toestellen, kraan en dergelijke te plaatsen. Alles kwam samen tot een mooi geheel!  

Dit is de ruimte waar de keuken in terechtkwam, na het plaatsen van de nieuwe uitbouw en het plan voor de nieuwe keuken. Met dank aan Jolien van Kaster Keukens! 

Classy leefkeuken met donker hout en wit contrast 

Het resultaat is een klassevolle, grote leefkeuken met alles erop en eraan en waar donker fineer dat de aandacht trekt. Door voor dit materiaal te kiezen, creëren we een authentieke sfeer, die volledig die jaren 60 stijl uitstraalt. Ook de ronding in het kookeiland zorgt ervoor dat de Sixties helemaal tot z'n recht komt. De hele keuken in donker hout, dat zou dan weer net iets te veel van het goede zijn ;-). Keukenkasten in een lichte tint zorgen volgens ons voor een mooi contrast en maken het plaatje niet té zwaar. Daarnaast kozen we ook voor een neutraal, maar stijlvol werkblad, zwarte keukentoestellen en een kokendwaterkraan. Heel tevreden met de keuzes die Jolien voor ons samenbracht in deze prachtige leefkeuken! 

De materiaalkeuzes & leuke snufjes van de keuken 

  • Fineer van Placabois: een laag écht hout op een MDF-plaat, brengt een unieke en natuurlijke uitstraling (Walnut IF413 - natural). 
  • Witte keukenkasten van FENIX®: voelt zacht aan dankzij de 'velvet touch' en is bestand tegen vingerafdrukken, krassen, hitte en huishoudproducten. Kids proof dus zeker en vast! 
  • Kokendwaterkraan van Quooker: deze zorgt voor instant kokend water bij het opendraaien van de kraan, wat tijd- en energiebesparend is, maar ook plastic vrij (Combi+ in RVS) 
  • Werkblad van Cosentino: neutraal en gemaakt van hoogwaardige mineralen, maar straalt pure luxe uit en is kras-, zuur- en vlekbestendig (Dekton Kraftizen) 
  • Keukenstelen van ATAG: stijlvolle, gebruiksvriendelijke toestellen zoals een vaatwasmachine, koelkast, inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging (Elevate™) en combi-stoomoven. 

Keuken uittesten met een lekker gerechtje

Het eindresultaat van deze prachtige leefkeuken werd ook verfilmd door de regionale tv-zender Focus & WTV. De West-Vlaamse volgers onder jullie zagen 'm dus misschien al passeren op televisie, maar no worries want je kan de aflevering op online bekijken. Daarin zie je hoe volger Fleur samen met de interieurarchitecte Jolien een lekker gerechtje klaarmaakt in de gloednieuwe keuken. Daarin zie je dus meteen de troeven van onze keuken! 

Bekijk de aflevering hier 

Ben jij ook van plan een nieuwe keuken te plaatsen? Check dan zeker de website van Kaster Keukens voor meer informatie

Kaster.be

Oh ja, Kaster Keukens verhuist binnenkort! Vanaf Januari 2024 kan je hen terugvinden in het bedrijventerrein 'Krommebeekpark' te Roeselare. 

Sneak peek naar de gloednieuwe kantoren en showroom van Kaster Keukens

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.