De eerste stap bij het plaatsen van nieuwe ramen: de opmeting

05 jan 2023

Dat een huis volledig renoveren heel wat werk inhoudt, is nu wel al duidelijk ;-). Tijdens de update rond de afbraakwerken zag je dat alle ramen en de voordeur nog aanwezig waren, maar ook deze zullen we vervangen! Stap één in het plaatsen van de nieuwe ramen en voordeur? Opmeten natuurlijk! In deze video check je hoe Gill van Belisol te werk ging. Lees zeker ook verder om te weten welke keuzes we zullen maken én waarom! 

Het proces

1) eerste kennismaking
Tijdens onze eerste bezoekje bij Belisol voor Het Sundae Huis 2.0 merkten we al enkele mooie profiel stalen op van pvc wit, zwart en Afromosia hout. Met deze ideeën in ons hoofd, maakten we een afspraak met onze adviseur Gil om langs te komen en advies te verkrijgen over de mogelijke premies. 

2) opmeten/ prijsberekening
Gil kwam vervolgens langs in het Sundae Huis om ons professioneel advies op maat te bieden. Hij bekeek de staat van de ramen en voordeur & checkte de veiligheid en isolatie. Daarnaast voerde hij de opmeting uit, waarbij alle afmetingen goed genoteerd werden, zodat alle nodige stukken op maat gemaakt en geplaatst kunnen worden. Op basis van deze informatie werd een offerte op maat uitgewerkt. 

3) showroombezoek
We gaan binnenkort langs in de showroom in Kortrijk om ons nog beter te laten adviseren in onze keuzes wat betreft soort materiaal en profiel. We hebben bepaalde wensen rond esthetiek, onderhoud en nemen het EPB verslag -dat nu in uitwerking is - zeker mee als ondersteuning in onze keuzes.

Zwarte pvc-ramen

Doorheen het hele huis willen we zwarte pvc-ramen (Belisol Unix 70) voorzien. Waarom? Enkele voordelen opgesomd: 

  • Budgetvriendelijk: pvc is een slimme keuze voor een budgetvriendelijke renovatie.
  • Isolerend: pvc biedt optimale thermische en akoestische isolatie, in tegenstelling tot aluminium.
  • Veilig: pvc is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend bij contact met vuur + inbraakwerend.
  • Kleur-en vormvast: pvc behoudt jarenlang de oorspronkelijke kleur en vorm.
  • Onderhoudsvriendelijk: pvc is water- en stofwerend.

En da's niet alles, want bovendien zien pvc-ramen er zeker ook stijlvol en esthetisch uit. Als afwerking kunnen we kiezen voor een lichte korrel genaamd 'sablé', wat de ramen toch een extra touch geeft en zo héél erg in de buurt komt qua uitzicht van aluminium profielen.

Voordeur en achtergevel in classy hout

Dat donker hout een soort rode draad zal vormen in het Huis, werd al duidelijk tijdens onze brainstormsessie van een tijdje geleden. Maar zoals we toen ook vertelden, zal ook de voordeur in prachtig hout verwerkt worden (P400 classic Afromosia, naturel behandeld). Zo'n deur is toch echt een ideale binnenkomer ;-) én is meteen ook een hint naar de sixties stijl die binnen in het Huis volledig doorgetrokken wordt! 

Ook alle ramen achteraan waar de leefkeuken komt, krijgen dezelfde afwerking in hout. Op die manier wordt de stijl van de voordeur ook achteraan doorgetrokken. De achtergevel zal in crepi gezet worden en houten ramen zullen dus mooi matchen hiermee! 

Vervolgens ...

4) goedkeuring & productie 
Eens we definitief beslist hebben en de offerte goedgekeurd werd, zullen onze ramen en voordeur in productie gaan. Daarbij wordt het opmetingsdocument van Gil samen met alle details en onze materiaalkeuzes en wensen naar de Belisol-fabriek verzonden en wordt de productie op maat in gang gezet. 

5) plaatsing & service na verkoop 
We kijken uit naar de plaatsing van onze nieuwe ramen en voordeur, spannend!
Eens het zover is, nemen we jullie terug mee in het proces! 

Throwback naar Sundae Huis 1.0

Herken je dit plaatje nog? Even een kleine throwback naar ons eerste renovatieproject in Roeselare, Sundae Huis 1.0. Hier werd onze friendship met Belisol opgestart! Ook toen kwam Gill langs om de ramen en voordeur op te meten. Enkele maanden later waren we heel blij met alle nieuwe ramen en de prachtige voordeur, waar we heel wat complimenten over kregen. Hieronder nog enkele foto's van het eindresultaat

Delen:

reacties

Reactie plaatsen