De eerste stap bij het plaatsen van nieuwe ramen: de opmeting

05 jan 2023

Dat een huis volledig renoveren heel wat werk inhoudt, is nu wel al duidelijk ;-). Tijdens de update rond de afbraakwerken zag je dat alle ramen en de voordeur nog aanwezig waren, maar ook deze zullen we vervangen! Stap één in het plaatsen van de nieuwe ramen en voordeur? Opmeten natuurlijk! In deze video check je hoe Gill van Belisol te werk ging. Lees zeker ook verder om te weten welke keuzes we zullen maken én waarom! 

Het proces

Dit is hoe het proces van het plaatsen van nieuwe ramen in z'n werk gaat bij Belisol: 

1) commerciële opmeting
Eerst en vooral wordt samen met de klant besproken wat de behoeftes en wensen zijn. En voor het Sundae Huis is dat: véél nieuwe ramen en een voordeur, die helemaal in de Sixties stijl passen. Ook worden alle maten alvast opgemeten, zodat een offerte opgemaakt kan worden. 

2) offertebespreking 
Tijdens een bezoek aan de showroom wordt het voorstel en de offerte overlopen en alle keuzes worden zorgvuldig toegelicht. Ben je overtuigd van de samenwerking? Dan wordt een klantendossier aangemaakt en kan de volgende stap gezet worden. Indien je nog een aantal aanpassingen wil doorvoeren, wordt een nieuwe afspraak gemaakt. 

3) technische opmeting
Tijdens deze opmeting wordt alles op de millimeter nagekeken en nagemeten. Zaken als draairichtingen en extra opties worden nog eens extra gecheckt en daarna kan alles in productie gaan! 

4) afspraak plaatsingsdatum 
Na een aantal weken krijgt Belisol meer zicht op de mogelijke plaatsingsdatum en wordt deze ingepland. 

5) plaatsing
De vakkundige installateurs komen alles plaatsen! 

Al ziet het proces er voor ons wel iets anders uit, aangezien we Belisol natuurlijk al kennen van het vorige seizoen ;-). In deze blog tonen we dus de beelden van de technische opmeting. Ons showroombezoek tonen we jullie binnenkort! 

tip: bewaar op Pinterest

Zwarte pvc-ramen

Doorheen het hele huis willen we zwartbruine pvc-ramen (Belisol Unix 70) voorzien. Waarom? Enkele voordelen opgesomd: 

  • Budgetvriendelijk: pvc is een slimme keuze voor een budgetvriendelijke renovatie.
  • Isolerend: pvc biedt optimale thermische en akoestische isolatie, in tegenstelling tot aluminium.
  • Veilig: pvc is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend bij contact met vuur + inbraakwerend.
  • Kleur-en vormvast: pvc behoudt jarenlang de oorspronkelijke kleur en vorm.
  • Onderhoudsvriendelijk: pvc is water- en stofwerend.

En da's niet alles, want bovendien zien pvc-ramen er zeker ook stijlvol en esthetisch uit. Als afwerking kunnen we kiezen voor een lichte korrel genaamd 'sablé', wat de ramen toch een extra touch geeft en zo héél erg in de buurt komt qua uitzicht van aluminium profielen.

Voordeur en achtergevel in classy hout

Dat donker hout een soort rode draad zal vormen in het Huis, werd al duidelijk tijdens onze brainstormsessie van een tijdje geleden. Maar zoals we toen ook vertelden, zal ook de voordeur in prachtig hout verwerkt worden (P400 classic Afrormosia, naturel behandeld). Zo'n deur is toch echt een ideale binnenkomer ;-) én is meteen ook een hint naar de sixties stijl die binnen in het Huis volledig doorgetrokken wordt! 

Ook alle ramen achteraan waar de leefkeuken komt, krijgen dezelfde afwerking in hout. Op die manier wordt de stijl van de voordeur ook achteraan doorgetrokken. De achtergevel zal in crepi gezet worden en houten ramen zullen dus mooi matchen hiermee! 

Throwback naar Sundae Huis 1.0

Herken je dit plaatje nog? Even een kleine throwback naar ons eerste renovatieproject in Roeselare, Sundae Huis 1.0. Hier werd onze friendship met Belisol opgestart! Ook toen kwam Gill langs om de ramen en voordeur op te meten. Enkele maanden later waren we heel blij met alle nieuwe ramen en de prachtige voordeur, waar we heel wat complimenten over kregen. Hieronder nog enkele foto's van het eindresultaat

Delen:

reacties

Reactie plaatsen