Een duurzame woning dankzij energieadviseur Van Marcke

Een energiezuinige woning met duurzame technieken en een goed EPC-label, da's anno 2023 van groot belang. Omdat het Sundae Huis (dat gebouwd werd in 1962) niet voldeed aan de huidige maatregelen, was het hoognodig om daar verandering in te brengen en te werken aan een duurzame woning. Daarvoor deden we enkele belangrijke investeringen, zoals het plaatsen van een warmtepompboiler en zonnepanelen. Het doel was om van een EPC E naar minstens een B te evolueren, wat absoluut gelukt is! En dat onder meer dankzij energieadviseur Van Marcke, die ons de nodige aanbevelingen gaf om een duurzame woning te creëren. Hun duurzame woontechnieken zorgden ervoor dat het nieuwe Sundae Huis helemaal future proof en op en top energiezuinig is! 

In onderstaande video ontdek je onze volledige ervaring met Van Marcke: 

Sundae's journey
met energieadviseur Van Marcke 

Van interieurinrichting weten we meer dan genoeg, maar onze kennis over duurzame technieken mocht wel wat bijgeschaafd worden ;-). Gelukkig wist onze Friend Van Marcke wel raad. Zij bieden niet alleen comfort met producten voor de badkamer, maar zijn ook specialisten op vlak van duurzame woonoplossingen. Energieadviseur Walid gaf ons enkele aanbevelingen voor het Sundae Huis. “Van Marcke heeft alle technieken in huis om je woning duurzaam te verbouwen”, legt Walid uit. “Van klassieke systemen voor verwarming, water en ventilatie over hernieuwbare energie: voor elk bouw- of renovatieproject vinden we de juiste oplossing.”. We vertellen in deze blog hoe we samen met Van Marcke erin slaagden om een duurzame woning te creëren. 

Advies voor een duurzaam Sundae Huis

Walid werkte in de showroom van Van Marcke voor ons een uitgebreid energieplan op maat uit. Welke technieken het meest rendabel zijn voor het Sundae Huis, is afhankelijk de isolatiemogelijkheden. Aangezien spouwmuurisolatie niet mogelijk was, bleek het belangrijk om te focussen op vloer- en dakisolatie. Zo raadde Walid aan om vloerverwarming aan in combinatie met een condenserende gaswandketel, alsook een warmtepompboiler die voor het sanitair beroep doet op hernieuwbare energie.

We leggen hieronder samengevat uit welke aanbevelingen Walid zoal deed en waarom. 

Ben je benieuwd naar het uitgebreide energieplan dat Van Marcke voor ons opstelde? 

Lees het in deze blog 

De duurzame woontechnieken

#1 Besparende condensatieketel en vloerverwarming 

Een condensatieketel is ideaal omdat een deel van de warme damp die vrijkomt, gerecupereerd wordt. De combinatie met vloerverwarming in de kelder en op het gelijkvloers zorgt ervoor dat er een stuk minder verbruikt wordt. Op de bovenverdieping worden de kamers verwarmd door radiatoren en in de badkamer door een elektrische handdoekendroger (met blower). 

duurzame verwarming 

#2 wamtepompboiler & zonnepanelen

Door de combinatie van een warmtepompboiler en zonnepanelen, heb je bijna gratis warm water. Een warmtepompboiler haalt namelijk 70% van zijn energie uit de lucht en 30% uit elektriciteit. En die 30% wordt opgevangen door de zonnepanelen! 

Warmtepompboiler en zonnepanelen = top combo! 

#3 ventilatiesysteem C 

Een ventilatiesysteem C in de natte ruimtes in huis, is perfect omdat deze de minst structurele impact heeft. Da's een ideaal systeem voor renovaties, waarbij verse buitenlucht op natuurlijke wijze de woning binnenkomt. 

Verse lucht dankzij het ventilatiesysteem 

Resultaat: duurzame woning met EPC B

En het resultaat is meer dan geslaagd, want EPC B it is! Dankjewel aan Van Marcke om ons wegwijs te maken in de wereld van duurzame energie en ervoor te zorgen dat het Sundae Huis energiezuinig werd! 

Heb je behoefte aan advies om je huis meer duurzaam te maken?
Bij Van Marcke staat een energieadviseur voor je klaar om je persoonlijk advies te geven, afgestemd op jouw huis en budget!

Maak hier een afspraak!

Duurzame transformatie op focus & wtv

Wil je nog meer zien en te weten komen over de duurzame transformatie die het Sundae Huis onderging? Bekijk dan zeker de aflevering die op Focus & WTV verscheen, waarin Walid een handige kijker uitleg gaf over de verschillende woontechnieken die toegepast werden in de woning.

Bekijk de aflevering 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.