blogs seizoen 1.0

Het schuifraam en vast raam worden geplaatst!

Thé Day!

Yay! De ramen worden geplaatst in het Sundae Huis! In een vorige blog over de ramen en voordeur kon je alvast zien hoe ons showroombezoek aan Belisol in Roeselare verliep én welke keuzes we maakten. In deze blog tonen we jullie graag hoe de plaatsing van het schuifraam en vast raam verliep. Het was een hele opgave en Belisol kwam dan ook met een heel team vakmannen langs! 

Zoals jullie in de blog over ons showroombezoek aan Belisol zagen, hebben we voor het schuifraam en vast raam gekozen voor zwart aluminium (RAL9005). Aluminium heeft namelijk het voordeel dat je een strakke look creëert én dat er veel licht kan binnengetrokken worden. In combinatie met de achtergevel die Iso protect zal kaleien, zal het zwarte aluminium een mooi contrast creëren. Het schuifraam is er eentje met een hefschuifdeur op monorail. Het werd een asymmetrisch raam, waarbij de vleugel een stuk smaller is dan het vast raam. Zo kunnen we met het vast gedeelte het kader zo slank mogelijk maken en ervoor zorgen dat er veel licht kan binnenkomen.

Eens we die keuze gemaakt hadden, gingen de ramen snel in productie. De ramen moeten namelijk geplaatst worden vóóraleer de chape geplaatst wordt. Daarna werd de plaatsing ook heel snel ingepland. 

De plaatsing: een pittig werkje

Eerst en vooral werd het vast raam geplaatst. Nog even opfrissen: dit raam komt naast de keuken, in de bijkeuken. Daarna was het grote schuifraam aan de beurt. Omdat dit raam zo groot is, werd het raamkader eerst geplaatst. Daarna werd het glas in het profiel aangebracht. Het schuifraam komt natuurlijk in de keuken zelf. De twee ramen hebben gelijke hoogte, zodat het uitzicht van buiten naar binnen symmetrisch en strak is. Alles werd netjes afgekit. Dit is van groot belang om te voorkomen dat er veel warmte verloren gaat. 

Belisol had een team sterke vakmannen gestuurd naar het Sundae Huis om onze ramen te plaatsen. Zo'n plaatsing is dus écht geen simpel werkje, want wist je dat ons schuifraam ongeveer 3 meter breed en 2,6 meter hoog is? Het naar binnen dragen en effectief plaatsen van dat raam was dus een pittige taak en vraagt ook veel handen. Je moet moet maar eens over een verloren baksteen struikelen... (oh god!)
Ondertussen stonden wij erbij en keken wij ernaar ;-) 

Ook Gil, één van de Bouvry-broers die aan het roer staan Belisol Roeselare, was aanwezig tijdens de plaatsing. Hij zorgde dat alles in goede banen geleid werd. Top service! Wij zijn alvast hé-le-maal happy! 

Een mooi resultaat van de geplaatste ramen zullen we binnenkort tonen. De voordeur komt er natuurlijk ook nog in, maar daarvoor zullen jullie nog even geduld moeten hebben :-) Saving the best for last!

What's up next? 
01. spuiten van PUR, de vloerisolatie
02. chappen als stabiele ondergrond
03. gyproc plaatsen en muren pleisteren

Benieuwd naar de vorige stappen in ons renovatieproject? Of naar onze plannen met het interieur? 

Check onze Sundae Huis-blog! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Woonverhalen