Kwaliteitsvolle ramen op maat dankzij Belisol

Nieuwe ramen plaatsen bij een verbouwing is vaak een echte must do. Althans, dat alle ramen én de voordeur aan vervanging toe waren, was meteen duidelijk bij de aankoop van het Sundae Huis 2.0. Da's van belang om een mooi geheel te creëren, maar zeker ook qua isolatie hebben deze nieuwe ramen een grote functie. Ook dit jaar vertrouwden we hiervoor op het team van Belisol

Onze volledige ervaring met Belisol ontdek je in onderstaande video! 

Sundae's journey
met Belisol 

Bepalen welke ramen en voordeur het meest geschikt zijn voor het Sundae Huis? Dat deden we dankzij de hulp van Arno in de showroom van Belisol te Kortrijk. Deze gloednieuwe ramen werden eerst en vooral opgemeten en daarna geplaatst door een vakkundig team. Het resultaat is meer dan geslaagd. In deze blog geven we meer uitleg over het volledig proces en onze specifieke keuzes! 

Wensen bespreken aan huis 

De eerste stap in proces 'nieuwe ramen en voordeur' was het bepalen van onze wensen. Tijdens een eerste opmeting in het Sundae Huis werd besproken welke ramen vervangen moeten worden en naar welke soort ramen we op zoek waren. Aangezien het hier over een renovatie ging, was het een goed idee om alvast alles op te meten. We hadden namelijk héél wat nieuwe ramen, een voordeur én een sectionale garagepoort nodig! 

Na deze eerste opmeting wordt alvast een offerte opgemaakt om een idee te krijgen van het kostenplaatje. Om de keuzes te finaliseren, stapten we vervolgens naar een Belisol showroom. 

De beste opties bepalen in de showroom 

Omdat er verschillende soorten ramen en afwerkingen bestaan, gingen we voor advies langs in de showroom van Belisol, in de vestiging te Kortrijk. Daar werden we goed ontvangen door adviseur Arno (die samen met z'n broer Gil, medezaakvoerder is van Belisol Kortrijk, Roeselare en Ieper). Daar legde Arno ons uit welke opties er zoal bestaan. We waren vooral op zoek naar goed isolerende, kwaliteitsvolle ramen. Daarnaast waren we ook mega fan van een afwerking in hout, wat precies de Sixties sfeer zou accentueren in het Huis. Met deze wensen rekening houdend, stelde Arno voor om te kiezen voor pvc-ramen & een schuifdeur en voordeur met een frame in Afrormosiahout. Concreet kozen we dus hiervoor:  

  • voordeur + ramen achter- en zijgevel aan keuken: Afrormosia, naturel behandeld (drenking: kiefer) 
  • zwarte ramen aan voor- en zijgevel aan de zitkamer en slaapkamers: pvc Unix 70 - zwart bruin sablé binnen- en buitenkant
  • witte ramen aan de achtergevel aan de polyvalente beneden ruimte en slaapkamers: pvc Unix 70 - verkeerswit sablé 
  • garagepoort: zwarte sectionale poort 

Technische opmeting

Nadat we onze keuzes doorgegeven hadden, kwam Gil van Belisol Kortrijk langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig op te meten. Zaken als draairichtingen en extra opties worden nog eens extra gecheckt en daarna kon alles in productie gaan! 

Teamwork voor een mooi resultaat 

Voor de plaatsing van de nieuwe ramen stond een heel team van Belisol klaar om de handen uit de mouwen te steken. Er was best veel werk te doen, aangezien alle ramen in het Huis vervangen moesten worden. Eerst en vooral de oude ramen verwijderen en daarna samenwerken om de gloednieuwe ramen en voordeur voor ons te installeren. Top teamwork en een prachtig eindresultaat! 

Waarom pvc een slimme keuze is 

Dat we in deze verbouwing voor pvc-ramen kiezen en niet voor aluminium, is een doordachte beslissing. Pvc-ramen zijn namelijk budgetvriendelijk, maar vooral ook zeer isolerend en onderhoudsvriendelijk! En aangezien het huis omvormen tot een duurzame woning hoog op onze to-do list stond, waren we door het isolerende karakter van pvc vrij snel overtuigd. Daarnaast oogt pvc tegenwoordig zeer modern, zeker als je kiest voor een zwarte kleur met sablé-afwerking. Bovendien werd de binnenzijde afgewerkt met een folie met korrelstructuur.

Afrormosia hout = touch of Sixties 

Het Afrormosia hout vormt een fijne knipoog naar de Sixties stijl van het oorspronkelijke interieur en geeft ook meteen de sfeer mee die zich binnenshuis afspeelt. Hout is een natuurlijk materiaal en oogt daardoor super warm en gezellig. Daarnaast is hout trouwens ook een zeer kwalitatief en sterk materiaal, dus reden te meer om hiervoor te kiezen. Over het onderhoud hoeven we ons geen zorgen te maken, want het hout wordt altijd behandeld tegen weersomstandigheden én insecten en schimmels enz.

Door verschillende materialen en kleuren zoals hout en zwart te combineren, krijgen we een dynamisch en uniek geheel. Een leuke uitdaging qua combinatie van stijlen en ideaal voor je budget! 

Wil je meer weten over onze keuzes? 

Lees het in deze blog 

VENTILATIEROOSTERS 

Belisol voorzag ook ventilatieroosters in de ramen. Waarom precies? Aangezien goeie verluchting voorzien echt een must is bij een renovatie, was het zeer nuttig om een ventilatiesysteem te voorzien. Op aanraden van een energieadviseur bij Van Marcke lieten we een ventilatiesysteem C plaatsen, dat ideaal is in combinatie met ventilatieroosters in de ramen. Daarom plaatste Belisol dus bij enkele ramen een ventilatierooster genaamd 'Invisivent' in de ramen. 

Aflevering op Focus & WTV 

Ben je benieuwd naar meer beelden van de plaatsing van het groot houten schuifraam? Focus & WTV zette enkele fases van onze verbouwing op beeld, waaronder ook deze plaatsing. Je spot er ook Arno en Gil, die meer uitleg geven over onze keuzes! 

Bekijk hier de aflevering 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.