verbouwing | het Sundae Huis 2.0

De maquette van Sundae Huis 2.0 & stalen matchen!

08 dec 2022

Dat we grote plannen hebben met het Sundae Huis, werd in de vorige afleveringen zeker en vast duidelijk ;-).  Tijdens de aflevering van de afbraakwerken konden jullie alvast zien dat het Huis al een hele transformatie doorstaan heeft. De nieuwe indeling is nu concreet! In die laatste video én ook tijdens onze brainstormsessie van een tijdje geleden, lieten we ook al heel wat ideeën op jullie los voor de inrichting van het Huis en tuin. Om jullie nóg beter te laten zien welke plannen er precies door ons hoofd spoken, lanceren we een nieuwe aflevering met dé Sundae Huis 2.0 maquette bij de hand. Klaar voor een miniatuur rondleiding?

Check de nieuwe aflevering hieronder! 

Dankzij de mooie maquette die onze stagiaire Sam maakte, kunnen we de nieuwe indeling van het Huis nu écht goed zien. Onze Friends stuurden ook al heel wat stalen en brochures op, zodat we gemakkelijker de opties voor de inrichting kunnen vergelijken en betere beslissingen kunnen nemen. Al is het niet gemakkelijk met al die mooie keuzes ;-). Sommige zaken zijn al beslist, over andere dingen denken we nog wat verder na... zoiets moet ook wat kunnen groeien ;-) 

Even een concreet overzicht hieronder. 

Een rondje in het Sundae Huis

01: voorgevel 
De authentieke brede trap is meteen een eyecatcher aan het Huis, dus die willen we zeker en vast behouden. Deze laten we helemaal reinigen en in z'n oorspronkelijke staat renoveren. De Sixties toon wordt meteen gezet dankzij de houten voordeur in Afromosia en in combinatie met deze statement piece, werken we met zwarte pvc-ramen. Zo'n pvc-ramen zijn een goeie keuze qua budget, maar ook qua isolatie én zien er ook zeer stijlvol uit. Bepaalde stukken van de gevel zullen afgewerkt worden met crepi, wat voor een strakke afwerking en goeie isolatie zal zorgen. 

Friends: Belisol

02: woonkamer & eetkamer
Bij het binnenkomen van de woning kom je via een grote deur -waarover we nog volop aan het brainstormen zijn, hoe deze er zal uitzien- aan de rechterkant meteen in de woonkamer terecht. Daar komt een zetel met afrondingen, die voor meer bewegingsvrijheid zorgt in de ruimte. De muren vragen mooie wandpanelen of moulures en ook ergens een catchy verfkleur zoals oudroze of pêche, eventueel in de BRUUT techniek. Dankzij leuke kussens en zachte dekens in kleurtjes creëren we een cosy vibe. Ook stijlvolle verlichting zal de sfeer helemaal af maken en voor heel wat gezelligheid zorgen. Zoals in het Sundae Huis te Roeselare plaatsen we een vinyltegel als vloer. Deze keer in een betonlook. De organische vormen & hout-look komt ook terug in de eetkamertafel en lichtarmaturen.

FriendsCharell, Atmooz, Mistral Home, Paintfactory, Orac Decor & Floorify

03: leefkeuken
De nieuwe, grote leefkeuken wordt za-lig, al zeggen we het zelf ;-)
Het kookeiland wordt in hout afgewerkt en krijgt een mooie afronding op de hoek. In combinatie met een stijlvol werkblad zal dit de classy vibe geven die we zoeken. Een absolute meerwaarde is de keukenkraan in messing of in geborsteld staal en top keukenapparatuur waarmee iedereen graag zal koken! De nieuwe constructie krijgt achteraan houten raamprofielen. Je krijgt er een prachtig zicht op de tuin. In de keuken -en over het volledige Huis trouwens- komen ook heel wat leuke planten.

Friends: Kaster Keukens, Vanca (Placeabois), Cosentino, Atag, Quooker, Charrell, Atmooz, Verhelst Bouwmaterialen, Horta & Floorify

04: badkamer
De oorspronkelijke badkamer was net iets te klein en moest grondig aangepakt worden. Daarom nemen we een stuk van de hal in maken we de badkamer een stuk groter. Het toilet krijgt een aparte plaats naast de slaapkamers. De badkamer wordt op deze manier groot genoeg om een inloopdouche, wasmeubel en een vrijstaand bad te plaatsen. Er komt een douchetube, met geborsteld kraanwerk. Het mooie meubel in hout zal de toon van beneden verderzetten. We werken de douche en een stukje aan het meubel af met mooie wandtegels! 

Friends: Van Marcke, Floorify & Verhelst Bouwmaterialen

05: master bedroom 
In de grootste slaapkamer plannen we een hotel vibe te creëren. De kamer krijgt een mooie ingebouwde kleerkast, open of afgesloten zijn nog openstaande opties. Achter de boxspring denken we nog even na over iets creatief met wandpanelen die een mooi head board kan vormen. Alles in de Sundae Huis signature kleuren: oudroze/pêche. 

Friends: Orac Decor, Beka, Floorify, Paintfactory, Maatkasten Online, AtmoozVerhelst Bouwmaterialen & Mistral Home

06: tienerkamer & kinderkamer
Voor de tienerkamer kiezen we voor een iets jongere look. Ook hier komt een kwaliteitsvolle boxspring én een tablet aan de muur dat perfect gebruikt kan worden al bureautje. In de kinderkamer zal de cuteness alom aanwezig zijn, met een leuk behangprintje op de muur, een schattig babybedje en ook hier zal een maatkast ingebouwd worden. 

Friends: Maatkasten Online, RoomblushBeka, Het land van Ooit, Floorify, Paintfactory, Mistral HomeVerhelst Bouwmaterialen & Atmooz

07: polyvalente ruimte
De onderste verdieping is echt een volwaardige extra plek, waar plaats is voor een extra douche, een wasplaats & berging en een extra kamer die kan dienen als home office, chill plekje of 4de slaapkamer. Hoe die extra kamer precies ingevuld zal worden, zijn we nog niet helemaal aan uit. Wat vinden jullie? Via de ramen achteraan is er een mooi zicht op de tuin, wat een zeer huiselijk gevoel creëert. Een énorme troef deze extra leeflaag!

Friends: Floorify, Maatkasten Online, Van Marcke, Charrell, AtmoozVerhelst Bouwmaterialen & Belisol

08: tuin
Via de buitentrap aan de leefkeuken, kom je in de gezellige achtertuin. Hier komen nieuwe terrastegels en een stijlvol tuinmeubel, ideaal voor een gezin om samen in de tuin te genieten van het zonnetje, want de tuin is Zuidgericht. Daarom voorzien we ook een luifel achteraan de woning, zodat screens overbodig zijn en je het zicht blijft behouden vanuit de keuken. De achtergevel wordt afgewerkt met crepi en ook de tuin zal ook opnieuw aangeplant worden, hiervoor zijn de ideeën net opgestart ;-)

Friends: HortaVerhelst BouwmaterialenWünder

Good to know

Bij verbouwen gaat het niet enkel om het esthetische. We willen ook graag alle comfort. En dat bedoelen we niet in de zin van een comfortabele zetel ;-) maar we willen het ook graag lekker warm in de winter, of lekker fris in de zomer en liefst zo energiezuinig als mogelijk is. Het moet gezegd zijn, ook wij moeten deze oefening maken. Elk huis is anders en daar leren wij ook véél uit, ook op het vlak van duurzaamheid én budgetten.

Zo werkten we samen met Mathebo een EPB verslag uit (later meer hierover) en deden we met dit dossier de oefening met Walid van Van Marcke welke toestellen ideaal zijn voor ons type woning. Alle details hiervan volgen nog maar we kunnen nu al vertellen dat we eventueel zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp boiler voorzien. Er komt vloerwarming waar dat lukt in de vloeropbouw of convectoren. Ventilatiesysteem C wordt ook geïntegreerd, alsook wordt in deze woning toch nog gewerkt met een gasketel in combinatie met de warmtepomp boiler dus.

Maar hoe dit nu allemaal in elkaar zit, brengen we jullie binnenkort wanneer we te gast zijn bij Walid van Van Marcke want wij zijn even benieuwd als jullie! ;-)

Welcome to the new Friends! 

We verwelkomen ook graag enkele nieuwe Friends: de tuin wordt her-aangeplant met Horta en ook binnen voorziet Horta de plantjes, Het Land van Ooit zal van de babykamer een pareltje maken, bij Verhelst bouwmaterialen kunnen we terecht voor mooie tegels, binnendeuren en tuinverlichting, Diaz zal stijlvolle gordijnen fixen en Verisure zal een alarminstallatie voorzien. 

Next up

De komende weken zullen we heel wat keuzes definitief moeten maken, en doen we oa. door op afspraak langs te gaan in heel wat showrooms & inspiration shops van onze Friends! Daar zullen we alle mogelijkheden en materialen te zien krijgen voor het Sundae Huis te Kortrijk en onze keuzes definitief maken. Enkele friends hebben een leuke tool online of webshop en dus gaan we deze ook voor jullie even ontdekken!

Stay tuned for more! 

Delen:

reacties

Reactie plaatsen