blogs seizoen 1.0

Een goeie voorbereiding voor de PUR & chape

Bij een verbouwing is voorbereiding erg belangrijk! Daarom kwam familiebedrijf Royaux langs in het Sundae Huis om de voorbereidingen te treffen voor de plaatsing van de PUR (vloerisolatie) en chape. We nemen jullie mee! 

Wat is PUR? 

PUR is de afkorting van 'polyurethaan' en is een soort hard schuim dat gespoten wordt en dient als vloerisolatie. Nadat alle leidingen geplaatst werden, kan deze PUR rechtstreeks op de betonplaat gespoten worden. PUR is één van de beste vormen van thermische isolatie.
 

Wat is chape? 

Bij een renovatie is het leggen van chape van groot belang! Chape is een cementvloer die zorgt voor een stevige ondergrond voor de keuken, kasten en meubels en komt bovenop de gespoten PUR. Het is de chape die bepaalt of de vloer er zal blijven mooi uitzien. Daarnaast beschermt chape ook de nutsleidingen en zorgt ook voor extra isolatie. 

Meer over de voordelen van PUR en chape in een volgende blog

Het opmeten 

Tijdens het werfbezoek zorgde Broes van Royaux ervoor dat er heel precies opgemeten werd hoeveel PUR en chape er geplaatst kan worden. De ruimte die beschikbaar is - ook wel opbouwhoogte genoemd - wordt verdeeld in een aantal centimeter voor de PUR en een aantal centimeter voor de chape. De ruimte die dan nog overblijft, dient voor de vloerbekleding. Het is dan ook zeer belangrijk om te weten hoe dik deze vloerbekleding zal zijn, zodat de chape mooi kan aansluiten aan deze vloer. Niet alleen de diktes, maar ook de droogtijden van de PUR en chape werden besproken. 

Zo zijn we alvast goed voorbereid! 

Niveau Royaux

Royaux is een familiebedrijf en onze Friend in het plaatsen van de PUR en chape. Net zoals bij ons, komen ze altijd op gratis plaatsbezoek om alles op te meten. Daarna kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zoals Broes in de video zei, is er ook altijd een laatste werfcontrole vooraleer de effectieve werken aanvatten. Zo willen de broers Broes en Bram het 'Niveau Royaux' bereiken! 

Plaatsing PUR en chape

Nu alles opgemeten is, kan de PUR en de chape geplaatst worden. Meer informatie over deze plaatsing én het resultaat hiervan tonen we jullie in een volgende blog! Maar vooraleer dat gebeurt, komt Belisol nog even langs om de ramen aan achteraan aan de keuken te plaatsen! Dus, stay tuned! 

What's up next? 
01.
 plaatsen van schuifraam en vast raam
02. spuiten van PUR, de vloerisolatie
03. chappen als stabiele ondergrond
04. gyproc plaatsen en muren pleisteren

Tot snel! 

Benieuwd naar de vorige stappen in ons renovatieproject? Of naar onze plannen met het interieur? 

Check onze Sundae Huis-blog! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.